Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
W czym iść na pogrzeb???
Autor Wiadomość
gosia39a
Pierwszy Raz

Wysłany: 18 Sierpień 2005, 22:55   W czym iść na pogrzeb???

wiem, że ten nowy temat może popsuć niektórym humor aleeee, dziewczyny w czym na pogrzeb??? Jak widzę wszystkie kobiety na czarno to mnie to dobija, może granat, bordo, brązy??? :oops:
Proszę wypowiedzcie się na ten temat...to jest życie!

Oleczkaa 
Moderator

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 18 Sierpień 2005, 22:57   

Wydaje mi się ze to zależy od stopnia pokrewieństwa ze zmarłym. Jeżeli to najblizsza rodzina to na czarno jeżeli dalsza mogą być inne kolory. Przynajmniej u mnie się praktykuje coś takiego.

gosia39a
Pierwszy Raz

Wysłany: 18 Sierpień 2005, 23:07   

No tak, to ja to wiem, tylko spódnica czy spodnie, buty na ocasie czy płaskie, wiem, że to nie rewia mody ale z tym czasami jest problem....
oprócz tego, że odprowadza się zmarłego w ostatnią "podróż" to też trzeba jakoś wyglądać...kiedyś byłam na pogrzebie znajomego i byłam ubrana fakt na czarno, ale miałam na sobie czarne spodnie i białą bluzkę i do tego czarny żakiet, to jedna taka mi powiedziała, że na apel przyszłam...no coment...na wielu pogrzebach nie byłam i tylko tak się pytam, przyszłościowo....

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 18 Sierpień 2005, 23:20   

preferuję czerń nawet jak zmarłego ledwo znałam

skoro taki temat :cry: to świeczuszka [] dla mojego dziadka

Vidi
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 18 Sierpień 2005, 23:33   

na pogrzeby zawsze chodze ubrana na czarno, czarne spodnie i czarna kurtka...
nie zapomne jak na jednym pogrzebie widzialam dziewczyne ubrana w spodniczke mini(ledwo co jej zaslaniala tylek)bluzke z jakimis wycieciami ledwo zaslaniajaca brzuch buty na wysokim obcasie...troche sie zniesmaczylam tym widokiem :roll:

[img]http://gamercard.xbo...20PL.card[/img]

Nie żałuję tego, że spotkałam Cię, że tak blisko zawsze jesteś obok mnie, mogę wreszcie sobą i nie patrzeć wstecz, bo wiem, że my bedziemy razem...

GabiRaf 
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 19 Sierpień 2005, 07:22   

Ja też na takie 'okazje' staram się ubieraż na czarno i nawet jeśli spodnie (spódnic nie lubię) są brązowe czy granatowe, to góra (koszula, bluzka, swetr) musowo jest czarna

[/url]

reenatka 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 19 Sierpień 2005, 11:15   

Ja tez zawsze na czarno... zazwyczaj spodnie,, i jakas czarna koszula. Jelsi nie spodnie to spodnica do kolan .. czarna nie za wysokie buciki. [*]

"ZE SPRZĘTEM NIE JESTEŚ DLA NIKOGO WZOREM! JEŻELI WALCZYSZ - RÓB TO Z HONOREM"

greenmiau 
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 19 Sierpień 2005, 20:59   

To zależy kto umiera... Z niektórymi mam specjalne "umowy". Przyjaciółce z dawnych lat obiecałam, że przyjdę na jej pogrzeb w stroju prostytutki :twisted: Ona mi również... Tyle, że jak akurat stuknie nam 90-tka... i ja wdzieję kabaretki... haha :P Mam nadzieję, że zwolni mnie z tej umowy...

Jeśli umarły nie miał specjalnych życzeń, które należy respektować :D to czarne/ciemnoszare rzeczy, względnie taki ponury fiolet w którym każdemu nieładnie... Na moim własnym pogrzebie chciałabym, żeby wszyscy przyszli na zielono, z kieliszkami w dłoni i butelkami wina... żeby nie udawali bardziej martwych niż ja tylko dla kontrastu podkreślili, że żyją i cieszą się każdą chwilą. I oczywiście bez żadnych księży i gadania o królestwie niebieskim - kompletnie niereligijny pogrzeb. Amen :wink: .

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 19 Sierpień 2005, 21:08   

[*]

greenmiau 
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 20 Sierpień 2005, 09:20   

Ja też strasznie tęsknię za moim Dziadkiem... umarł gdy miałam jakoś 12 lat, najukochańsza osoba z całej rodziny. Nie byłam na Jego pogrzebie, siedziałam w domu babci i wydawało mi się, że tam został. Ale dla Niego przyszłabym właśnie na zielono (uwielbiał lasy, łąki, pogodna osoba z dystansem do świata...) - bo czuję, że nie podobały Mu się te lamenty nad otwartą trumną, blade twarze w czerni.

Odpowiedz do tematu