Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Kikker's anatomy
Autor Wiadomość
kasik25 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 27 Sierpień 2006, 21:20   

Kikker napisał/a:
No dobra, it is so far...
Jutro zaczynam punkt 8:00 :shock: :shock: :shock: :shock:
Trzymajcie za mnie kciuki, bede zdawac relacje tak czesto jak mi pozwoli na to wolny czas :!:

POWODZENIA!!!!!!!!

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 28 Sierpień 2006, 07:40   

Kikker :smt023 :smt023 :smt023
A wiesz, że ja po pierwszym roku też mam praktyki? Własciwie po każdym ;) Po pierwszym z pielęgniarstwa :D

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 28 Sierpień 2006, 12:25   

ja na pierwszym tez mialam pielegnairstwo

Ok, dzien 1 jest 13:22 a ja umieram ze zdenerwowania. na razie mielismy powitalne rzeczy i w sumie bylam tylko 10 minut na swoim oddziale. Teraz czekam na lekarza prowadzacego, bo on je. i w sumie do tej pory nie wiem co oni ode mnie oczekuja. W tym fartuchu i z emocjami jest mi cholernie goraco :shock: i do tego jeszcze T wyjechal na tydzioen do niemczech i jestem w domu sama. Do kogo bede sie miala wyplakac...
A juz do srody musze przyjac pacjenta jakiegos do szpitala :? : pelny wywiad i pelne badanie

heeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllpppppppppppppppppp

--------------update 14:25

wlasnnie poderwalam studenta 6 roku i troche mnie wprowadzil we wszystko. Juz tak nie panikuje. Jest OK. Pielegniarki widza mnie jak lekarza hehe jeje no i pacjenci mowia doktor hehe. Poza tym jutro przyjmuje mojego pierwszego pacjenta aaaaaaaaaaaaaaah takze duzo do roboty. Widze, ze tu trzeba samemu zobaczyc co i jak i byc bardzo asortywnym inaczej cie po prostu nie widza :roll:

bonnie_blue 
Moderator
Wróżka Jeżynka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 28 Sierpień 2006, 14:10   

Kikker. Wierzymy w Ciebie. Na pewno wszystko bedzie dobrze :smt058 :smt023

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Wysłany: 28 Sierpień 2006, 16:48   

dobra, 17:47 po 11 godzinach pasuje i ide do domu
aha, musialam infuse do kroplowki wbic (wenflon to sie chyba po polsku nazywa) i co...nieudalo sie ale to normalka

ciao! ide do domu

kasik25 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 29 Sierpień 2006, 16:53   

Kikker napisał/a:
dobra, 17:47 po 11 godzinach pasuje i ide do domu
aha, musialam infuse do kroplowki wbic (wenflon to sie chyba po polsku nazywa) i co...nieudalo sie ale to normalka

ciao! ide do domu

Jeszcze raz gratulation!!! Go Kikkier be a tiger :)

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 30 Sierpień 2006, 07:18   

Kikker czyli jest dobrze :) Gratulajcje :) Wenflon dla osoby, która nie wkłada ich na codzień jest zawsze koszmarem ;) Także naprawdę nie masz się czym przejmować ;)

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Wysłany: 30 Sierpień 2006, 18:15   

Dzien 3
Ale dzisiaj juz zalozylam 2 i sie udalo i 3 razy pobralam krew. Bylam na computer - tompgraphy mozgu i jutro przyjmuje pacjenta. Poza tym wstaje o 5:45 i jestem w domu na 19...wiec jest ostro. Ale cierp cialo jak ci sie chcialo hehe. Poza tym dzisiaj widzialam pacjentke zolta jak kanarek - miala kamienie w woreczku zolciowym.

No i mamy pacjenta terminalnego. Dzis bylam przy rozmowie w ktorej zdecydowal sie na eutanazje...W piatek zostaje zwolniony do domu i w sobote ma sie to stac - wsrod jego rodziny. Eutanazja jest dozwolona w momencie niehumanitarnego cierpienia, o on zdecydowanie tak cierpi. Bylam przy tej rozmowie i powstrzymywalam sie do placzu...ciezkie to bylo, ale rozumiem jego decyzje.
W tym momencie osobiscie nigdy bym sie nie zdecydowla na wlasna eutanazje, choc nie wiem co bym powiedziala jak bym tak cierpiala...

Co jednak innego do mnie dotarlo: jako lekarz w NL bede musiala dokonywac eutanazji i z ta mysla bede musiala sie oswoic - na razie bardzo mi z tym dziwnie...

No dobra, dosyc na dzisiaj, ide pod prysznic i PTH (parathyroid hormon) na mnie czeka (przytarczycowy??)

Ide spaaaaaaaaaaaaaac

do nastepnego :!:

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Wysłany: 31 Sierpień 2006, 07:18   

Dzien 4
Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck
Jestem o 8 rano i za cholere nie moge znalezc miejsc gdzie sie codziennie rano spotyka cala interna. Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck powinnam tam byc a mnie nie ma, co oni sobie pomysla !!! Ze zaspalam, albo mnie tam nie bylo a ja jestem. i co nikt mi nie powiedzial, ze dzisiaj nie spotykaja sie w miejscu w ktorym sie spotykaja w poniedzialek, wtorek i srode grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 31 Sierpień 2006, 08:09   

Kikker napisał/a:
Dzien 3
....
No i mamy pacjenta terminalnego. Dzis bylam przy rozmowie w ktorej zdecydowal sie na eutanazje...W piatek zostaje zwolniony do domu i w sobote ma sie to stac - wsrod jego rodziny. Eutanazja jest dozwolona w momencie niehumanitarnego cierpienia, o on zdecydowanie tak cierpi. Bylam przy tej rozmowie i powstrzymywalam sie do placzu...ciezkie to bylo, ale rozumiem jego decyzje.
W tym momencie osobiscie nigdy bym sie nie zdecydowla na wlasna eutanazje, choc nie wiem co bym powiedziala jak bym tak cierpiala...
.....

O rany Kikker to musiało byc bardzo cięzko.

Odpowiedz do tematu