Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Laserowa korekcja wzroku
Autor Wiadomość
opuncja 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 19 Kwiecień 2006, 21:54   

bonnie_blue napisał/a:
Ło matko.
Ja mam tak samo jak Rosel -5 D i u mnie mozna myslec o operacji. Operacja w przypadku 0,5 D nie jest zbyt dobrym pomyslem. W czasie takiej operacji mozesz miec mnostwo komplikacji (lacznie z utrata wzroku). Zastanow sie czy gra jest warta swiczki (i zmien okulistke, bo ta terazniejsza jakas beznaziejna jest)

a ja myslę, że takiej wady nie warto operować. to jest bardzo małoooo! zresztą, u osoby, która jeszcze się rozwija, rośnie itp., operacja taka mija się z celem, bo wraz z naszym wzrostem, rośnie przecież wada wzroku. Istnieje ryzyko, ze wada znów urośnie i operacja na darmo pójdzie. Tak tłumaczył mi mój lekarz okulista :) Więc radziłabym poczekać.

a kiedyś, jak już uzbieram :) te kasę na taki zabieg, może, może... ale w sumie nie wiem, czy się chciałabym zdecydować, bo przecież jak się ma minusy, to na starosć wyjdzie, że widzę wyraźnie... :)

em 
Oficjalny "Psycho Somek"
na słodko-kwaśno

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 19 Kwiecień 2006, 22:07   

Nixie napisał/a:
No ja tez lewe oko mam "lewe" a prawe w 100% sprawne, dlatego nie uzywam ani soczewek ani okularow juz od kilku lat, ale trzeba bedzie to zmienic i zadbac wreszcie o oczy, bo z tym nie ma zartow.

ja mam prawe oko idealne, lewe 0,5D
mam okulary do kompa i czytania, od których mnie oczy bolą... wydaje mi się, że lepiej jest chyba miec taki wzrok niż bolące oczy
Forever more

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 19 Kwiecień 2006, 22:12   

wydaje mi się,że bardzo trudno dobrać okulary,jak jedno oko jest zdrowe a drugie "niepotrzebne"istnieje takie coś jak leniwe oko,przy właśnie takiej wadze często się zdarza

gdymym straciła prawe oko(tru,tfu,tfu)to byłabym praktycznie ślepa :cry: więc w moim przypadku operacja by miała sens,ale póki co o tym nie myślę,bo brak funduszy,ale przydałoby się

Kiśka
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 4 Maj 2006, 20:01   

uuu z tymi okularami to same klpoty mam, chodze po roznych lekarzach od dziecka i jeden mowi nosic inny nie trzeba :?
w koncu sie zdecydowalam na noszenie, bo mi zaczela przeszkadzac moja "slepota" :wink:
aha, kiedys mialam popsute tylko lewe oko, ale podobno od nie noszenia okularow i prawe sie zepsulo :wink:
tak sobei pomyslama o laserze, ale chyba za mala wade mam, a poz tym w sumie to okularki lubie nosic :)

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 22 Maj 2006, 13:31   

Nie chcę kłamać, ale pamiętam, że też kiedyś miałam jakąś malutką wadę wzroku to okulista mi powiedział, że nawet okularów nie ma sensu nosić. Powiedział też, że takie wady bardzo często po prostu znikają w tak młodym wieku. <było to chyba ze 3 lata temu>

Odpowiedz do tematu