Wysłany: 12 Czerwiec 2006, 18:36
Założę się, że gdzieś to już było, ale nie mogę znaleźć Niech mi ktoś powie, kiedy mocz ma odczyn zasadowy?? Czy jest to objaw jakichś zaburzeń??
EDIT:
znalazłam:
Cytat:
W zakażeniach dróg moczowych i w niektórych typach kamicy nerkowej jego odczyn może być obojętny, a nawet zasadowy i wtedy jednym z elementów leczenia zaleconym przez lekarza będzie zakwaszenie moczu.
Ale ja nie mam żadnego zakażenia Jak można stwierdzić kamicę nerkową??
Ostatnio zmieniony przez spaghetti 12 Czerwiec 2006, 18:40, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 12 Czerwiec 2006, 22:09
Poza tym odczynem zasadowym wszystko było w normie.. Pytam o kamicę, bo bardzo często mnie krzyże bolą.. Mojego tatę też tak bolały, leczył się na "korzonki" i zanim się lekarze zorientowali, że to nerki, to już było za późno - jedną mu usunęli, drugą pocięli, żeby usunąć kamienie..
O czym moze swiadczyc to, ze latwo robia mi sie siniaki? Od jakiegos czasu budze sie rano posiniaczona, a ostatnio po hm, wybuchu namietnosci mam wielkie siniaki na dekolcie, ktore nie schodza od ponad tygodnia i ciagle jeszcze bola. I wcale nie zostalam w trakcie pobita. Poza tym jak ktos mnie mocniej chwyci za ramie to tez zostaja mi sine slady. Nie wiem, czy mam lezc z tym do lekarza, bo oni mnie chyba za hipochondryka uznaja
Wysłany: 25 Czerwiec 2006, 09:55
ja tez chodzę ciągle w siniakach. tak juz mam od zawsze .
szczególnie na nogach mi się robią-wystarczy ze zahaczę o szafkę albo futrynę (co często mi się zdarza bo ja taka sirota jestem ).
tylko, ze ja chyba wiem czemu tak mam...po prostu chudzinka ze mnie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum