Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Przychodzi baba do lekarza, a lekarz... -cz.2
Autor Wiadomość
milusza 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 25 Czerwiec 2006, 10:00   

a mozliwe, ze u Imbira jest to spowodowane tym, że bierze tabletki?
tak sobie pomyślałam :roll: Może naczynia krwionosne są przez to bardziej kruche :roll:

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 25 Czerwiec 2006, 11:15   

Jak bylam jakis rok temu koscista to mi sie siniaki nie robily.

A ta tendencja pojawila sie zanim zaczelam teraz brac tabletki, no ale jak zaczelam je brac to zauwazylam, ze wystarczy, ze lekko podrapie sie w szyje i juz zostaje mi cos jak lekka malinka :?

People, what's with all the evil misery?

ulenka 
Oficjalny "Psycho Somek"
~insatiable

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 15 Sierpień 2006, 19:37   

Dziwne rzeczy mi się dzieją z brzuchem. Zaczęło się wczoraj rano - było mi niedobrze i bardzo słabo. Jedna wizyta w kibelku, myślałam że to początek zatrucia, ale byłam tylko raz. Poszłam do pracy, cały dzień byłam osłabiona. Potem było gorzej, miałam temperaturę. Żadnych wymiotów, biegunki, nic. Tylko mdłości, osłabienie totalne i podwyższona temp. W nocy to wypociłam, rano już było lepiej. A dziś cały dzień brzuch mnie boli bardzo i taki wzdęty jest. Temperatura 35-36'.
Jakieś sugestie? Nie wiem co mam jeść, i jakim lekiem sobie pomagać. Jadłam w dzień lekką zupkę (kasza manna + warzywa), pieczywo (nie świeże), trochę ciasta drożdżowego; popijam na zmianę gorzką herbatę, rumianek i miętę, brałam po 2 razy sylimarol i ranigast, plus jedną tabletkę no-spy. I teraz rozgazowaną colę. Chyba nie robię nic źle?
Ale nie wiem, skoro teraz mam wzdęty ten brzuch, to może właśnie powinnam jakiś jogurt, owoce?
Gópia jestem już :roll:

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 26 Wrzesień 2006, 08:44   

nie wiem gdzie mam to pytanko umiescic: co to sa TRANSAMINAZY? mam to wypisane na badaniach krwi i moczu i pytanie mnie strasznie nurtuje

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 26 Wrzesień 2006, 08:55   

Transaminazy (alaninowa czyli m.in. ALAT i asparaginowa czyli m.in. AspAT) to enzymy, głównie służące do określenia profilu wątrobowego, zapewne chodzi o AspAT i ALAT, bo chyba one są najczęściej oznaczane :)

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 26 Wrzesień 2006, 09:08   

aaa ;-) to bede miala badania watrobowe ;) widocznie lekarka zauwazywszy recepte na regulon stwierdzila ze nie zaszkodzi ;)

a badania robie bo od kilku miesiecy czuje sie jak zwloki

milijka 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 8 Luty 2008, 11:04   

No ro teraz ja mam problem W okolicy kości policzkowych zrobiła mi się taka jakby wysypka... Czuje pod palcami nierówności (takie jakby krostki) ale nie są jakoś szczególnie widoczne (nie są np różowe) Dziwne są jakoś... Czy to może być jakieś uczulenie ??

Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 8 Luty 2008, 13:25   

Ja jak miałam takie nierówności wyczuwalne pod palcami to poszłam do dermatologa i dostałam maść, po 3 dniach smarowania zeszło. I to była reakcja alergiczna na coś.

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 8 Luty 2008, 20:02   

ech. ja mam cos takiego i chodze do kosmetyczki na zluszczanie, nie zeszlo od pol roku. tylko ze u mnie nie pojawilo sie to nagle

milijka 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 9 Luty 2008, 09:59   

Ja w poniedziałek za radą Małej pójdę do przychodni i spróbuje się dopchać do dermatologa Narazie myśle czym te "krostki" są spowodowane ?? :yyy:

[ Dodano: 11 Luty 2008, 08:24 ]
rzeczywiście to jest uczulenie i już wiem na co.... Na szampon z avonu :( taki na zime z serii Advance Techniques

Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Odpowiedz do tematu