mam takie dziwne pytanie, czy przez sex oralny mozna zakazic sie jakimis bakteriami? chodzi mi o sytuacje gdy np. partner jest przeziebiony i mamy kontakt oralny., lub np. gdy zeby nie sa w najlepszej kondycji, tam chyba tez moga "siedziec" bakterie. Pytam bo leczylam sie juz kilka razy na VB i nie wiem gdzie tkwi przyczyna, bo maz juz tez dostal leki
dziekuje za odpowiedz
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2967 Skąd: Bywater
Wysłany: 15 Wrzesień 2006, 20:27
Wlasnie dzisiaj w metrze przeczytalam, ze jesli jedno z nas jest nosicielem Papilloma Virus w drogach rodnych, to drugie moze dostac raka na migdalkach...
Papilloma virus jest to choroba weneryczna, ktora powoduje u kobiet 100x ryzyko zachorowania na raka macicy. U facetow sie niczym nie objawia, a u kobiet tak. Co do raka migdalkow...hmmmm cos w tym jest, skoro ten wirus glownie wystepuje na narzadach rodnych, a ostatnio wzrasta jego popularnisc na migdalkach...
A co masz na mysli przez VB, o jaki virus ci chodzi?
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Gość
Wysłany: 16 Wrzesień 2006, 13:32
chodzi mi o infekcje bakteryjne pochwy ogolnie, dletego napisalam BV. Zastanawiam sie czy moze miec wplyw sex oralny na takie zakazenia, a lekarza jakos tak glupio mi pytac
No właśnie Kikker - a ja czytałam kiedyś w jakiejś gazecie typu Cosmo, że jeśli np. partner ma próchnicę, może przenieść bakterie podczas seksu oralnego i stąd mogą brać się infekcje.
Jesteś pewna, że nic takiego nie może mieć miejsca?
O podobnej sytuacji czytałam w przypadku opryszczki - że lepiej powstrzymać się od sexu oralnego, gdy partner ma opryszczkę wargową, bo może się to skończyć opryszczką w miejscach intymnych.
O podobnej sytuacji czytałam w przypadku opryszczki - że lepiej powstrzymać się od sexu oralnego, gdy partner ma opryszczkę wargową, bo może się to skończyć opryszczką w miejscach intymnych.
ja tez o tym czytalam , ale to nie wiem czy to chodzi o kontakty tylko wtedy gdy opryszczka jest widoczna na wardze, przeciez tego wirusa jak sie juz zlapie to juz jest na amen tylko czasem jest w postaci utajonej, ale jest, wiec czy wtedy nie mozna sie zarazic?
swoja droga to tez sie zastanawiam czy np te moje infekcje z tego sie nie biora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum