Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Zęby
Autor Wiadomość
landrynka1732 
Za późno na leczenie

Wysłany: 23 Maj 2006, 15:31   

tak tak paski mają wady ale kiedy używa się ich powtórnie efekt jest super :)
z tą wrażliwością to są one złe dla dziąseł niestety ...

wydaje mi się że większość środków wybielających ma jakieś złe działanie i osłabia zęby w końcu dbają o biel a nie o zdrowie dziąseł i zębów :P

ja żebym miala wybielać zęby zrobiłabym to chyba u stomatologa laserem czy czymś tam co by plecał :) ale to jak już będę bogata bo 2000zł piechotą nie chodzi poczekam na spadek po jakimś nieznanym wujku z Ameryki :D

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 24 Maj 2006, 10:31   

No właśnie, a 60 zł bym skombinowała. Bo <tylko proszę nie strzelać> od czasu kiedy palę się zrobiły żółtawe - a kurde belek kiedyś bielutkie miałam. Nawet brat Mojego jak się poznaliśmy mówił mu jakie mam superbiałe zęby :lol:

opuncja 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 26 Maj 2006, 16:53   

a ja mam pytanko dotyczące pasty SENSODYNE :) dziś mój dentysta mi polecił ją... :) od razu of kors zakupilam :) jakie macie doświadczenia z nią? czy faktycznie stosując tę paste ustępują objawy wrażliwych ząbków :) :) :) od dziś zacznę stosować. zobaczymy. :wink:

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 26 Maj 2006, 16:57   

mnie też kiedyś zalecił dentysta (na kwaśne i zimne bardzo mnie ząbki bolały) i zadziałało - nie bolą :)

opuncja 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 26 Maj 2006, 17:36   

och, to mam nadzieję, ze mi też pomoże. bo ostatnio, po ostatnim leczeniu ząbków (niestety kanałowym ;( ) podczas picia ciepłego, zimnego... bolą, i nawet potem trochę... więc może coś to da, jak będę stosowała tę pastę.

a jeszcze 1 pytanko. miałam do wyboru 2 rodzaje pasty- z fluorem i bezzz. ta BEZ była droższa, oczywiście stwierdziłam, ze wezmę ją. Poza tym pani w aptece powiedziała, ze zazwyczaj pasty BEZ fluoru sa droższe.... bo te bez mają inny składnik jakis, wiec stwierdziłam, ze może TEN SKŁADNIK, którego nazwy nie pomnę ;) jest jednak lepszy od fluoru....... ehhhhh. już sama nic nie wiem. mam tę classic, bez fluoru :)
Ostatnio zmieniony przez opuncja 26 Maj 2006, 17:37, w całości zmieniany 1 raz  

carmenka
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 18 Maj 2007, 08:43   

Dla mnie dobra pasta ,to Elmex.Taka delikatna,bo inne z granulakmi itp,to podraznialy mi dziasla.

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 18 Maj 2007, 23:16   

opuncja, ja uzywam sensodyne bez fluoru. na rynku sa tez inne pasty bez fluoru ok. dwa razy tansze, ale sa strasznie kiepawe, sensodyne ma w zamian cos z sodem - moze to ten skladnik jest drozszy.

no a na paste bez fluoru jestem skazana, bo mam dysplazje szkliwa - objawia sie to tym, ze masz na zebach plamki biale jak po wybielaniu i plamki w zwyczajnym kolorze, takie zeby w ciapki. dentystka do ktorej wczesniej chodzilam na przeglady mowila, ze mam nie uzywac fluoru, ale nie powiedziala mi, ze to nie jest problem wylacznie estetyczny. nowa dentystka mi powiedziala, ze od tego moge miec prochnice jak nie wiem co za kilkanascie lat (teraz mam b. zdrowe zeby).

w ogole to teraz jest woda przefluoryzowana (np. slynie z tego wroclaw, szczegolnie krzyki), fluoryzuja nam zeby w podstawowce (mam przez to zryte szkliwo), a nadmiar fluoru ma skutek odwrotny od zamierzonego. polecam paste bez fluoru, a jak macie te ciapki to jest wrecz konieczna

People, what's with all the evil misery?

ulenka 
Oficjalny "Psycho Somek"
~insatiable

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 19 Maj 2007, 09:23   

u mnie w domu zawsze Sensodyne była, tata używa jej.
Tomkowi też dentysta ostatnio zalecił, bo on ma odkryte szyjki czy coś :roll:
A ostatnio i ja częściej używam - wybielającej.
Aczkolwiek mi jest tak naprawdę wszystko jedno :roll: Ząbki mam mocne, nie mam problemu ze szkliwem, i nie czuję jakoś różnicy.
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there

taka sobie 
Ten stan trzeba juz leczyć

Wysłany: 19 Maj 2007, 16:15   

a ja tylko bleda-med, po niej nie robi mi sie kamien na zebach

Lilypie 1st Birthday Ticker

SunFlower 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 19 Maj 2007, 17:34   

dentyska nam powiedziała, że blend-a-med jest strasznie mocna i niszczy zęby (?).
Mama mi wcisnęła elmex ale ja choćbym myła tym zęby pól godziny to i tak czuję jakoś dyskomfort. bardzo słabo się pieni i ten smak taki jakiś bezsmakowy :kwasny: . nie czuję takiego odświeżenia jak po blend-a-med :roll: .

Odpowiedz do tematu