Wiek: 21 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 2347 Skąd: Białystok
Wysłany: 23 Maj 2006, 15:31
tak tak paski mają wady ale kiedy używa się ich powtórnie efekt jest super
z tą wrażliwością to są one złe dla dziąseł niestety ...
wydaje mi się że większość środków wybielających ma jakieś złe działanie i osłabia zęby w końcu dbają o biel a nie o zdrowie dziąseł i zębów
ja żebym miala wybielać zęby zrobiłabym to chyba u stomatologa laserem czy czymś tam co by plecał ale to jak już będę bogata bo 2000zł piechotą nie chodzi poczekam na spadek po jakimś nieznanym wujku z Ameryki
No właśnie, a 60 zł bym skombinowała. Bo <tylko proszę nie strzelać> od czasu kiedy palę się zrobiły żółtawe - a kurde belek kiedyś bielutkie miałam. Nawet brat Mojego jak się poznaliśmy mówił mu jakie mam superbiałe zęby
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 07 Sty 2006 Posty: 5530 Skąd: z głębi duszy...
Wysłany: 26 Maj 2006, 16:53
a ja mam pytanko dotyczące pasty SENSODYNE dziś mój dentysta mi polecił ją... od razu of kors zakupilam jakie macie doświadczenia z nią? czy faktycznie stosując tę paste ustępują objawy wrażliwych ząbków od dziś zacznę stosować. zobaczymy.
_________________ Kropla Miłości warta jest więcej niż ocean rozumu...
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 07 Sty 2006 Posty: 5530 Skąd: z głębi duszy...
Wysłany: 26 Maj 2006, 17:36
och, to mam nadzieję, ze mi też pomoże. bo ostatnio, po ostatnim leczeniu ząbków (niestety kanałowym ;( ) podczas picia ciepłego, zimnego... bolą, i nawet potem trochę... więc może coś to da, jak będę stosowała tę pastę.
a jeszcze 1 pytanko. miałam do wyboru 2 rodzaje pasty- z fluorem i bezzz. ta BEZ była droższa, oczywiście stwierdziłam, ze wezmę ją. Poza tym pani w aptece powiedziała, ze zazwyczaj pasty BEZ fluoru sa droższe.... bo te bez mają inny składnik jakis, wiec stwierdziłam, ze może TEN SKŁADNIK, którego nazwy nie pomnę jest jednak lepszy od fluoru....... ehhhhh. już sama nic nie wiem. mam tę classic, bez fluoru
_________________ Kropla Miłości warta jest więcej niż ocean rozumu...
Ostatnio zmieniony przez opuncja 26 Maj 2006, 17:37, w całości zmieniany 1 raz
opuncja, ja uzywam sensodyne bez fluoru. na rynku sa tez inne pasty bez fluoru ok. dwa razy tansze, ale sa strasznie kiepawe, sensodyne ma w zamian cos z sodem - moze to ten skladnik jest drozszy.
no a na paste bez fluoru jestem skazana, bo mam dysplazje szkliwa - objawia sie to tym, ze masz na zebach plamki biale jak po wybielaniu i plamki w zwyczajnym kolorze, takie zeby w ciapki. dentystka do ktorej wczesniej chodzilam na przeglady mowila, ze mam nie uzywac fluoru, ale nie powiedziala mi, ze to nie jest problem wylacznie estetyczny. nowa dentystka mi powiedziala, ze od tego moge miec prochnice jak nie wiem co za kilkanascie lat (teraz mam b. zdrowe zeby).
w ogole to teraz jest woda przefluoryzowana (np. slynie z tego wroclaw, szczegolnie krzyki), fluoryzuja nam zeby w podstawowce (mam przez to zryte szkliwo), a nadmiar fluoru ma skutek odwrotny od zamierzonego. polecam paste bez fluoru, a jak macie te ciapki to jest wrecz konieczna
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5492 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 19 Maj 2007, 09:23
u mnie w domu zawsze Sensodyne była, tata używa jej.
Tomkowi też dentysta ostatnio zalecił, bo on ma odkryte szyjki czy coś
A ostatnio i ja częściej używam - wybielającej.
Aczkolwiek mi jest tak naprawdę wszystko jedno Ząbki mam mocne, nie mam problemu ze szkliwem, i nie czuję jakoś różnicy.
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Wysłany: 19 Maj 2007, 17:34
dentyska nam powiedziała, że blend-a-med jest strasznie mocna i niszczy zęby (?).
Mama mi wcisnęła elmex ale ja choćbym myła tym zęby pól godziny to i tak czuję jakoś dyskomfort. bardzo słabo się pieni i ten smak taki jakiś bezsmakowy . nie czuję takiego odświeżenia jak po blend-a-med .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum