To mi dolega! Matko czuje sie koszmarnie
Zastanawiam się czy to nie wina ketokonazolu (nie pomógł na łuzpież - odstawilam) czy diety.
Co bym nie zjadła to zaraz zgaga pali, wzdyma mi brzuch, a wieczorami boli żołądek...
Pomogła: 5 razy Wiek: 28 Dołączyła: 03 Sie 2005 Posty: 3278
Wysłany: 29 Sierpień 2006, 22:33
*renika* napisał/a:
miałam nadżerki jak byłam dzieckiem
lekarka proponowała gastroskopie- miałam 6 razy i dziekuje
pewnie jak ta kuracja nie pomoże... moze trzeba bedzie
Moze gastroskopia to jest wyjscie? Moj tata mowil ze na wrzody jest jakis bardzo dobry lek (byc moze jest to antybiotyk - nie dam reki uciac), ktory bardzo szybko i skutecznie dziala. O ile pamietam to w ciagu 7-10 dni wszytskie nieprzyjemne symptomy ustepuja.
Jak chcesz moge sie zapytac o jego nazwe?!
_________________ I used to be a Snow White but I drifted
narazie stwierdzono niestrawność.... po jedzeniu zgaga i boli
ale zapytaj o nazwe jestem ciekawa, bo moja mama miała wrzody co prawda zaleczone ale nidgy nic nie wiadomo
Jesli się okaże, że masz wrzody, to poza tym co już dostałaś, dostaniesz jakiś antybiotyk, żeby helicobaktery wytłuc Taki antybiotyk miał najprawdopodobniej na myśli tata Kasik
Tylko, że helicobacter pylori jest przyczyną ok. 80% przypadków występowania wrzodów.
Poza tym te bakterie wbrew pozoro występują raczej często i posiadanie ich w przewodzie pokarmowym wcale nie jest równoznaczne z występowaniem choroby wrzodowej.
Cytat:
Zakażenie wywołuje zmiany w błonie śluzowej żołądka - zapalenie błony śluzowej. W ok. 80% przypadków nie ma wyraźnych objawów choroby, a poziomy gastryny oraz wydzielanie kwasu solnego przez błonę śluzową żołądka są prawidłowe. W ok. 15% przypadków dochodzi o zmian zapalnych, które powodują zwiększenie wydzielania gastryny i kwasu solnego, a co za tym idzie zagrożenie wystąpieniem owrzodzenia żołądka lub dwunastnicy. W pozostałych ok. 5% przypadków powoduje zmiany zapalne w błonie śluzowej żołądka, które zlokalizowane są w trzonie i dnie żołądka, a poziom gastryny jest zwiększony, natomiast stwierdza się hipochlorhydrię - ten typ zapalenia zagraża wystąpieniem raka żołądka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum