Mi się ostatnio obiło o uszy, że aspartan niszczy wątrobę. Dlatego nie piję już coli ani pepsi light tylko zwykłe, ewentualnie max, są smaczniejsze. Ale jako, że to rzadko piję więc większych problemów nie ma. Denerwuje mnie fakt, że pyszne soki light z hortexu są słodzone aspartanem , dlatego przerzuciłam się na tymbark z sucularozą, który do tego zawiera l-karnitynę Szkoda tylko, że jest mniej smaków niż hortex.
zdaje sobie z tego sprawe ze cola i pepsi sa niezdrowe,ale nie umiem sie powtrzymac by tego nie wypic.. wielokrotnie pije pepsi zamiast kawy i dziala nawet lepiej niz kawa na mnie:D
Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 3239
Wysłany: 19 Luty 2008, 19:46
byly gdzies publikowane badania o słodzikach i ich wpływie na niemożnosc zajscia w ciaze, rakowacenie niektorych narzadów ..itd tylko teraz juz nie pamietam gdzie ale owszem słodziki to powiedzmy zludna pomoc..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum