Zasadniczo temat rzeka, ale i aktualny, bo coraz częściej chorujemy, coraz częściej łykamy antybiotyki, duża grupa kobiet bierze tabletki hormonalne i tym samym jest narażona np na grzybicę pochwy. Przyznam się, że ja właśnie do tej grupy należę, tabsy od 2 lat i niestety grzybica po nich , a to nie należy do przyjemności. leczenie trochę kosztuje, więc zasadniczo- lepiej zapobiegać niż leczyć;] Pogrzebałam w necie i doczytałam, że przy tego typu infekcjach warto jest wzmacniać organizm probiotykami, bo jak flora pochwy jest silna to organizm sam daje sobie radę i z grzybami i z bakteriami.
Po nitce do kłębka trafiłam na probiotyk dla kobiet lacibos femina i póki co zostałam przy nim i jest na prawdę dobrze. Szczepy w nim zawarte, mają zdolność kolonizacji nabłonka pochwy, więc efekt jest;]
A co wy myślicie ogólnie o zażywaniu probiotyków, jakie są wasze doświadczenia z tym związane?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum