Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
uwaga na tussipect
Autor Wiadomość
Kate 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 11 Luty 2006, 23:10   

Miluszka, ale tego nie wolno chyba brac tak sobie..
Ja to łykam sporadycznie, bo nawet jako małe dziecko po tym spałam.. po clemastinie tez tak mam :P
Lekarz mi to przepisał, kiedy miałam zapalenie oskrzeli :wink:
ale wyczytałam, ze dziala tez "na zyganie"
ale chyba jest na recepte...

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 11 Luty 2006, 23:16   

Melatoninę polecam ze środków które rzeczywiście działają ,bo to hormon snu ,łykałam i fajnie się spało :) lub inne lżejsze jakieś ziołowe
lub coś z domowej kuchni-szklanka gorącego mleka z miodem,oczywiście jeśli ktoś lubi :P

Nixie
Kataryna

Wysłany: 12 Luty 2006, 11:05   

W naszej grupie nawet się mówiło o "wspaniałych" właściwościach tego syropku. Myślę że kilka osób skorzystało:P

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 12 Luty 2006, 11:09   

butt3rfly napisał/a:

Ja to łykam sporadycznie, bo nawet jako małe dziecko po tym spałam.. po clemastinie tez tak mam :P

a nie lepsza meliska ? 8)

Nixie napisał/a:
W naszej grupie nawet się mówiło o "wspaniałych" właściwościach tego syropku. Myślę że kilka osób skorzystało:P

no to gratulacje, widocznie to zależy od organizmu

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...

Intense
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 20 Marzec 2006, 15:33   

Diphergan jest na receptę i faktycznie nieźle się po tym śpi. To lek z grupy antyhistaminowych,podobnie jak Aviomarin,który nie jest na receptę i też ułatwia zasypianie - 2 tabletki i lulu :) Jeśli zastosuje się doraźnie to ok,nic nie powinno się złego stać,natomiast łykanie czegokolwiek na sen cięgiem przez dłuższy czas zdecydowanie ODRADZAM.

Co do tussipectu - też się parę razy uczyłam na tym. Ale wcale nie ułatwiał mi zapamiętywania,skoncentrowania ani nic z tych rzeczy - po prostu spać mi się nie chciało i zamiast kimać nad książką po prostu się uczyłam. Efekty uboczne faktycznie są niemiłe (rozdrażnienie,niepokój,wzmożone pragnienie,kołatanie serca,drżenia) dlatego brałam ten syf tylko trzy razy w życiu do tej pory,kiedy naprawdę miałam sytuację kryzysową (tzn. godzina 19,następnego dnia exam a przede mną tony materiału,którego jeszcze nie ruszyłam) i po prostu nie musiałam wkuwać zamiast spać.

greenmiau 
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 23 Marzec 2006, 17:29   

Ale z tym Sudafedem to troszkę naciągane - jest tam pseudoefedryna - mniej pobudzająca za to lepiej wpływająca na przekrwioną błonę śluzową nosa podczas kataru. Łykanie tabletek w takich dawkach jak w ulotce nie pobudzało mnie wcale.
Syrop Tussipect też niespecjalnie pobudzał, za to na kaszel wyśmienity, no i cholernie smaczny :)

Kiedyś za to znajoma poczęstowała mnie jakimiś tabletkami kofeinowymi - całą noc chodziłam jak cyborg, oczy przekrwione i wybałuszone jak u nawiedzonego - nigdy więcej, brrr...

słoneczna księżniczka
Użytkownik wciąga się

Wysłany: 25 Sierpień 2006, 09:52   

ja tussipect tez bardzo lupie:P jedyne lekarstwo które przyjmue bez żadnego ale:D
jeslic hodzi o sposoby na nauke,hmmm,nigdy nie miałam problemu nauką,w sensie ze usypiałm nad książką,zawsze mam silna motywacje:)
alenkiedyś,byłam bardzo zmęczona po ciezkim dniu i ledwo na nogach stałam,dodam że ogólnie kawy nie pijam,tylko czasem capuccino,tego dnia musiałm cos zrobić żeby się pobudzić na na drugi dzień koło a ja w głowie nic nie miałam,a od niego wiele zależało w moim przypadku,no to zrobiłam sobie kawusie,wyoiłam duszkiem:
-nauczyłam się w godzine
-chce sie połozyć,wiec wskakuje do łóżka,leze,zaczyna mi walic serce,czuje niepokój
-wyskoczyłam jak poparzona z łózka,biore książke i dalej zakówam
po godzinie stwierdzma ze umie,chce sie położyc to samo co poprzednio,niepokój,serce i strach,do tego dygotanie
tak przemeczyłam sie cała noc, na drugi dzień wygladałam jak zombi:P
ale koło zaliczyłam:D

Odpowiedz do tematu