dziewczyny, pomóżcie
Otóż- chcę kupić aparat cyfrowy. Mamy już jeden, ale jest stary i nie spełnia naszych wymagań- zdjęcia w plenerze wychodzą kapitalnie, natomiast w pomieszczeniu- do bani- bez lampy się nie da robić, a z lampą wychodzą very naświetlone...
no i szukam zwykłego bez zbędnych bajerów aparatu (dla amatorów) w przystępnej cenie- takiego, który zrobi ładne zdjęcia dzidzi w domu, bez lampy!
widziałam, że w Media Markt jutro jest jakaś wyprzedaż i jest tam kilka modeli, ale ja się nie znam
z góry dzięki!!
Wysłany: 28 Sierpień 2008, 09:02
Dibi ja mam taki http://www.allegro.pl/ite..._gwar_lodz.html
i jestem zadowolona, nie jest zbytr skomplikowany i zdjecia tez ładne wychodzą. Marka brat ma też fuji ciut starszy model i też jes zadowolony.
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5178 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 28 Sierpień 2008, 10:08
ale J. ma lustrzankę chyba?
od siebie dodam - Canon Ixus - malutki, prosty w obsłudze, nie psuje się, zdjęcia wychodzą dobre - nawet w pomieszczeniach ja nie wiem jak te kompakty to robią
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
kurka, no ten nasz też był/jest Fuji i masakaryczne zdjęcia wychodzą! może go oddam do jakiegoś fotografa niech go obejrzy.. może nie umiemy czegoś ustawić. Generalnie w ogóle nie łapie ostrości w pomieszczeniu, gdy lampa jest wyłączona. Nawet jak się położy go na stole (jak na statywie powiedzmy ) to miga taka łapka z wykrzyknikiem, która oznacza, że wstrząsy wyczuwa..
bubel nam się może trafił, albo my takie ciemnoty!
dzięki dziewczyny!!
Wysłany: 28 Sierpień 2008, 10:18
Ja mam Olympusa, mam go od jakichś 5 lat i prawie wcale nie robie zdjęć Ogólnie zdjęcia są bardzo dobrej jakości, zarówno te w plenerach jaki te w zaciszu domowych pieleszy. Jedyna wada tego aparatu jest to że zasilają go 4 baterie które praktycznie po godzinie użytkowania są totalnie wyczerpane
Do dnia dzisiejszego nie nauczyłam sie jego pełnej obsługi, bo mi się nie chciało ale chyba go wyciagnę z szafy i rzeczywiście trochę sie obcykam w jego obsłudze, to na narodziny maluszka bedzie jak w sam raz
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5178 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 28 Sierpień 2008, 10:30
łapka na wyświetlaczu oznacza, że w tym trybie jest wrazliwy na wstrzasy, a nie ze je wyczuwa. tak przynajmniej jest w innych aparatach
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum