Ja mam takiego Olympusa http://www.nokaut.pl/apar...s-sp-560uz.html
Kupe kasy w niego zainwestowałam i też nie jestem zadowolona:( Zdjęcia często wychodzą niewyraźne i poruszone, blade kolory.
Może też tam coś poprzestawiałam w ustawieniach i dlatego tak jest.
Ja sobie ostatnio kupiłam Canon Eos 450D z obiektywem Sigma 18-55mm. Jak na razie jestem bardzo zadowolona i pora zacząć odkładać na statyw oraz na lepsze obiektywy
Wysłany: 30 Sierpień 2008, 13:36
Midian napisał/a:
Ja sobie ostatnio kupiłam Canon Eos 450D z obiektywem Sigma 18-55mm. Jak na razie jestem bardzo zadowolona i pora zacząć odkładać na statyw oraz na lepsze obiektywy
Midian!!nówka? ile dałas ?
ja od przyszłego roku zamierzam zbierać na lustro. najpierw odważnie myślałam o 40stce, ale trudno byłoby mi uzbierać na nią kasę dlatego coraz bliżej jestem myślami właśnie przy 450tce ew. przy nikonie 80tce.
Dibi a do jakiej kwoty chciałabyś ten aparacik ?
Ja mam taki: http://www.nokaut.pl/apar...ot-a720-is.html
Kupiłam go w styczniu za ok. 800zł, teraz znacznie staniał Myślę, że już go można nabyć za 500-600zł. Robię nim zdjęcia biżuterii do sklepu, a i na wyjazdach czy imprezach też się sprawdził. Dobra jakość i nietrudna obsługa
Sun kupiłam po wyjątkowej promocji, bo nowiutki sprowadzony z Niemiec z paragonem i gwarancją za 1850zł. W Polsce ten sam najtaniej kosztował 2300zł.
Ci powiem niby 40stka lepsza, ale jak ktoś nie miał wcześniej styczności to 450D zupełnie wystarcza, (robiłam zdjęcia i tym i tym). Mój canonek ma 12megapikseli i naprawdę wychodzą super zdjęcia, tylko musiałabym w lepsze szkło zainwestować
DiBi, nie, zdjęcia biżuterii robię przy świetle naturalnym, na parapecie lub balkonie jak są robione na białym tle, to dodatkowo rozjaśniam szarości, a jeśli na ciemnym, to czesto zdjęcia prawie w ogóle nie wymagają obróbki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum