Pomogła: 7 razy Wiek: 29 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2966 Skąd: Bywater
Wysłany: 7 Luty 2006, 16:18 Herbatoholizm
Czy wy też macie "holpla" na punkcie herbat
Ja ogólnie nie lubię, czarnej bo ma zbyt dużą goryczkę i zbyt duże ilości nie są zdrowe, ale za to Earl Grey z mlekiem nie pogardzę wcale. Poza tym zapijam się wszystkimi innymi ziołowymi i przyprawowymi. Ostatnio moją ukochaną jest herbata...miętowo/anyżkowo/koprowa. Brzmi strasznie, ale smakuje niebiańsko
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 28 Gru 2005 Posty: 925 Skąd: z miasta Złego ;]
Wysłany: 7 Luty 2006, 18:31
o ja ja. uwielbiam, zdradziłąm kiedyś na rzecz kawy ale już mi minęło, a najfajniej jest jak zostaje resztka i ja po plebejsku wkladam palucha do kubka i wyciągam cytryne. bo nie ma herbaty bez cytryny - to filozofia mojego życia=].
_________________ Dobrze, że spotkałem tylu ich
Wyjątkowych, zwykłych - tak jak ja
I opowiedzieli mi
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens...
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 4057 Skąd: Białystok
Wysłany: 7 Luty 2006, 21:10
ja nie pijam kawy...A nigdy w życiu tego śmierdziucha uzależniającego
za to herbata musi być codziennie, czasem nawet kilka razy...czy zimna czy ciepła
uwielbiam owocowe...smakują mi Sagi malinowa i jabłkowa
a zwykłą herbatką też nie gardzę...tylko czarnej nie piję bo jest za mocna
Pomogła: 2 razy Wiek: 23 Dołączyła: 30 Maj 2005 Posty: 2270 Skąd: Radom
Wysłany: 7 Luty 2006, 22:06
Herbata to moja pasja, nie funkcjonuje bez herbaty. Większość ludzi zaczyn a dzień kawą a ja herbatą, potem kilka wieeelkich kubków dziennie ( specjalnie kupionych na moje herbaciane potrzeby) a przed snam obowiązkowo. Nicczym się tak nie napiję jak herbatą. Nawet w 30 stopniowy upał kubek goracej herbaty i jestem w niebie Uwielbiam latać do herbaciarni jak jestem przy kasie i kupować różne mieszanki. Ale najbardziej kocham sagę z cytryną. Herbatka bez cytrynki to nie to samo Zawsze twierdziłam że Herbata to napój Bogów nie tam jakis nektar fajfoklok ze mnie
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
Pomogła: 2 razy Wiek: 23 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 1150
Wysłany: 7 Luty 2006, 22:47
ja ostatnio znalazlam fajna herbusie Tetley green tea pomaranczowa
z ziarenkami guarany dla mnie taka alternatywa kawy, chociaz kawcie tez lubie. A co do kawy do pila ktoras z was te nowa Nestle Ricorre? (puszka100g/10zl)
Uwielbiam herbatę i namiętnie próbuję wszelkie dziwne mieszanki :)najbardziej lubię o słodkim zapachu (czekoladowe, jaśminowe (uwielbiam!), z płatkami róży - taka romantyczka ze mnie), nie lubię zaś earl grey'a.
Pomogła: 4 razy Wiek: 25 Dołączyła: 22 Maj 2005 Posty: 5876 Skąd: Krk!
Wysłany: 7 Luty 2006, 23:22
kocham herbatę!
na codzień piję przynajmniej 2 kubki earl grey'a, bo zawsze robię w dwóch od razu;)
często w trakcie zajęć, ewentualnie przed nimi lub po nich chodzę do herbaciarni by napić się czegoś przepysznego! moim faworytem jest Bunkier Cafe, w którym podają moje dwie ulubione herbatki: zieloną z jaśminem i pomarańczą no i śmietankowo-truskawkową, o której już kiedyś pisałam:D
_________________ Love is like a sin my love
For the one that feels it the most...
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 03 Sie 2005 Posty: 5637
Wysłany: 7 Luty 2006, 23:47
Tak tak herbata ponad wszystko. Uwielbiam ja. A zwlaszcza te parzone. Ostatnio odkrylam rewelacyjne herbate Lady Grey z takimi niebieskimi kwiatuszkami -rewelka!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum