Pomogła: 7 razy Wiek: 29 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2966 Skąd: Bywater
Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 21:24
Ja daje Biance w ciagu dnia Nature's Best Science Plan :
i choc jest drogi to bardzo go polecam, bo 2 kg starczaja na 2 miesiace. W tej suchej karmie nie ma popiolu, tak ja np. w Wiskasie, dzieki temu kot ma same wartosciowe skladniki [mieso, ryz i warzywa] i nie musi jesc tego duzo. Przez to ze mniej je - robi mniej kupy. Poza tym kupa MNIEJ SMIERDZI
Raz zabraklo nam w Weekend i kupilismy wiskasa, jejku jaki fetor z tego byl i Bianka wciaz jadla, bo widocznie nie mogla sie najesc.
Poza tym ma "evening snack" w postaci 1/2 puszki jakiegos musu miesnego. My jej dajemy 1/2 shiby.
Koty nie powinny byc karmione wylacznie miesem, bo to nie jest zdrowe dla ich nerek, a poza tym sucha karma czyszcza sobie zabki. No i 0 mleka - to tylko bojda na resorach, tylko H2O
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Bianka wciaz jadla, bo widocznie nie mogla sie najesc.
Nic dziwnego bo whiskas to spulchniacze,mączka i popiól, tylko 4% mięsa.Koci fast food.
Tunia je suchego RC,z puszek ANIMONDE i głównie domowe jedzenie. Gotowane serca,watróbke,kurczaka,wołowine,ryz i marchewkę. A jej przysmak to śmietana z wodą;]
No a mloeko to oczywiście mit. Kocieta po 3 msc życia tracą zdolność trawienia laktozy.
_________________ Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego.
— Lew Tołstoj
aha, ja też oglądałam etykietki w zoologicznym i powiem wam że whiskas jest droższy od karm typu tesco, ale to to samo badziewie - 4% mięska tylko
ja chyba będę kupowała animondę - jeszcze nie widziałam jej na żywo, żeby sprawdzić skład, ale na jakiejś stronie gdzie forumowicze polecali jedzonko ona sie znalazła i jest jedną z tańszych na 400g opakowanie (no a takie na 2 koty zejdzie spokojnie)
aha, polecam sklep http://animalia.pl
naprawde mają taniej niż w zwykłym sklepie zoologicznym - ja byłam w takim dużym w pasażu łódzkim i przedrożyli niektóre produkty w stosunku do animalii o 40-50zł! no rozumiem, że to sklep w centrum handlowym, więc będzie drożej, ale bez przesady
ja wyprawki raczej zamówię u nich i część na allegro bo wychodzi taniej o ok 50-80zł (zależy co kupię)
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Pomogła: 7 razy Wiek: 29 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2966 Skąd: Bywater
Wysłany: 6 Kwiecień 2006, 15:53
O na tej stornie animalia jest 5kg science plan za 104 zł, ja za 2 kg płace 19 euro wiec jak bede w lato jechac samochodem to sobie zamówie, zeby tutaj sobie wziać
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Pomogła: 4 razy Wiek: 24 Dołączyła: 27 Gru 2005 Posty: 9965 Skąd: warszawa
Wysłany: 6 Kwiecień 2006, 22:52
ja z moim Tymonem idę jutro na kastrację boję się trochę, on chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z tego co go czeka
tak poza tym, to jestem w nim zakochana po uszy. mogę z nim normalnie pogadać, zawsze mnie zachwyca to, że mi odpowiada. czasem naprawdę mam wrażenie, że mnie rozumie. jeśli chodzi o otwieranie drzwi, to nie ma z tym najmniejszego problemu, sam się nauczył (niestety?) i jak tylko mu nie pasuje jakieś pomieszczenie (a zazwyczaj mu nie pasuje), to skacze na klamkę i po prostu otwiera :]
wstawiłabym zdjęcie, ale nie potrafię ktoś się zaoferuje?
a w ogóle Kikker, Twoja Bianka jest prześliczna!
_________________ i've been told / told you only find it once in a lifetime
so you better hold/ hold on stronger than ever
like it's the last time
Koty nie są moją miłością, ale odkąd pracuję z dziewczyną, która na punkcie swojej kotki ma kota stały mi się bliższe. Lubię kotki, pogłaskać, przytulić, myślę, że mogłabym mieć kota, gdyby moim marzeniem nie był pies
A kotki Kikkera i rosel są śliczne po prostu!!
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 6272
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 13:25
A oto ulubieniec Alizz
_________________ Nic nie może przecież wiecznie trwać
Co zesłał los trzeba będzie stracić
Nic nie może przecież wiecznie trwać
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić
Pomogła: 4 razy Wiek: 24 Dołączyła: 27 Gru 2005 Posty: 9965 Skąd: warszawa
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 16:16
Nofret, dzięki za pomoc
niedawno wróciliśmy od weterynarza i teraz Tymon właśnie się dobudza po narkozie.
pani doktor powiedziała, że jest bardzo silny, bo dostał dwie dawki narkozy i jeszcze nie chciał usnąć i 'obudzi się po 3h'. minęło 1,5h po zabiegu, a on już chce chodzić
no i powiedziała, że karma tylko dla kastratów. czy któraś z Was kupuje pokarm dla kastratów? może wiecie ile mniej więcej kosztuje itd. generalnie sama muszę się zorientować jak ma wyglądać dokładnie żywienie wykastrowanego kocura, bo nie chciałabym, żeby jakoś bardzo przytył
_________________ i've been told / told you only find it once in a lifetime
so you better hold/ hold on stronger than ever
like it's the last time
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum