Temat o kotach już mamy, ale na pewno na forum są też miłośniczki psiaków. Ja psy uwielbiam, kocham po prostu. Marzę [smilie=buja_w_oblokach_na.gif] od wielu lat o labradorze! I choć na razie 'zastępuje' mi go głupkowata świnka morska ostatnio marzenie znów się przebudziło. Ile jest 'za' tyle i 'przeciw' (jesli nawet tych drugich nie jest więcej ), ale może kiedyś się ono spełni (R. mi obiecał! )
A jak to jest u Was, wiele z was ma psy, czy to są Wasi prawdziwi przyjaciele?? Ile kosztuje utrzymanie psa, w jakich warunkach je trzymacie?? Czy razem z psem macie inne zwierzaki??
Wasze opinie na pewno pomogą rozwiązać mi wiele dylamatów z decyzją o psie związanych.
P.S. Dodam, że choć moja świnka głupiutka, to ją uwielbiam (żeby nie było)
maj drim!!
Ja kocham pieski od zawsze!! Mam 4 letniego jamnika skundlonego GUCIA! wczesniej byl Gizmo, ktorego przygarnelam z ulicy (1 domowy pies, na ktorego namowilam mame, bo byla wielkim przeciwnikiem trzymania zwierzat w domu)
I był jeszcze Krecik, tez z ulicy (jak sie pozniej okazalo mial wlascicieli i musielismy go oddac )
Gucio ma u nas w domku swietnie spi na łózkach, wchodzi na parapet, sępi sie pod stołem (jest strasznie wybredny, jesli chodzi o jedzienie) i nie moze zyć bez swojej maaamyyy
(na słowo Maaamaaa dostaje głupawki a jak gdzies wyjedzie to czeka na dole i wali w drzwi)
Jest bardzo mądry, potrafi rózne sztuczki (siad, przypij piatke, daj głos, daj buzi) i potrafi przyniesc ta zabawke o ktora sie go prosi
Kilka fotek
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2967 Skąd: Bywater
Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 15:11
Ja kocham i koty i psy [oczywiscie koty ciutkę bardziej], ale jak kiedyś zaracuje na dom z ogrodem to też chce mieć Labradora....też kocham te psiaki....
no tylko do całowania...
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 28 Gru 2005 Posty: 931 Skąd: z miasta Złego ;]
Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 15:18
Kikker czy to jest twoj piesio? jest cudwony. pies moich marzeń poprostu. Ja od dziecka płacze za psem ale moja mama jest nieugięta,nie wiem o co jej chodzi. Tak więc z psem poczekam chyba aż będe duża i będe miała swój własny domek=]
_________________ Dobrze, że spotkałem tylu ich
Wyjątkowych, zwykłych - tak jak ja
I opowiedzieli mi
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens...
Mame trzeba postawic przed faktem dokonanym!
Moja tez sie zarzekała, zapierała jak sie tylko dało.. Ale jak sie pojawił 1 piesek to po jakims czasie nie wierzyla, ze wczesniej go nie chciala..
Pierwszego Gizma zagryzł nam pies i ma strasnie to przezyla.. Mowila ze nigdy wiecej psa w domu.. ale niedługo byl juz nastepny
Teraz nie moze bez niego zyc
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2967 Skąd: Bywater
Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 20:26
kasik napisał/a:
Kikker czy to jest twoj piesio?
mam nadzieje ze kiedys takiego bede miala....
teraz mieszkam w bloku i nie chce miec psa, chce zeby pies mial przestrzen, wiec z psem poczekam pare dobrych lat
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Heh wszyscy Labradory;] One i Goldeny to najmodniejsze psy ostatnio.
A ja jak bede miala psa (bo będe miała napewno kiedy bede juz mieszkała w swojej rezydencji z olbrzymim ogrodem ) to bede miała setera irlandzkiego albo owczarka niemieckiego.
Pomogła: 4 razy Wiek: 23 Dołączyła: 22 Maj 2005 Posty: 2962
Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 21:32
czekoladka
ja mam w domu Dudiasza, o którym już gdzieś pisałam (miniatura pinczera, czarny - podpalany, 6 lat)
pupil mamy, grzejnik przenośny i pociecha caaaałej rodziny.
bez niego dom byłby pusty:)
Ogólnie nie lubię dużych psów - owszem, podobają mi się, ale jednak wolę takiego brzdąca, którego można wziąć na kolana, pod kołderkę do spania, albo chociażby na ręce.
_________________ Błagam na kolanach wpuść mnie wpuść,
Do jezyka,
Do roztwartych ust.
Wpuść mnie... na wieki...
Pod powieki Twoje...
Zamiast internetu,
Zamiast telewizji,
Pod powieki twoje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum