Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
czy lactovaginal lub propolis może uszkodzić prezerwatywę?
Autor Wiadomość
kobietka
Gość
Wysłany: 25 Wrzesień 2005, 09:43   czy lactovaginal lub propolis może uszkodzić prezerwatywę?

witam..cieszę się że znalazłam tak ciekawe forum:)

może tutaj ktoś będzie wiedział czy lactovaginal lub globulki propolisowe mogą uszkodzić prezerwatywę?
wiem że oliwki, tłuszcze rozpuszczają lateks..ale niestety na ulotkach tych 2 środków nie ma nic na temat działania na kondomki :(

jeżeli któryś z tych środków może uszkodzić "gumkę" .. to jak długi musi być odstęp pomiędzy aplikacją globulki a stosunkiem żeby nie było żadnego ryzyka ?

a może po prostu ktoś z Forumowiczów używa prezerwatyw i np. lactovaginalu i po prostu WIE czy jest to środek zupełnie obojętny czy nie?:)

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 26 Wrzesień 2005, 07:05   

O ile się dobrze orientuję to na czas stosowania globulek leczniczych nie współżyje się (lekarka mi mówiła, ale wiecie- co lakrz to inna opinia), a na jakiś tam miałam napisane, że nie można ich z gumkami stosować.

kasik25 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 29 Październik 2005, 20:25   

Wydaje mi sie ze z tym lactovaginalem to trzeba najpierw zakonczyc kuracje - ale nie ze wzgledu nato ze moze on uszkodzic prezerwatywe a dlatego ze np podczas pieszczot twoje okolice intymne sa bardziej narazone na wnikanie bakterii (poniewaz ich naturalna ochrona zostala zaburzona lub uszkodzona)

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 29 Październik 2005, 22:06   

wiadomo, ze kazda z nas po seksie korzysta z łazienki, mało ze sie może to wypłukać to stanie sie nieskuteczne
proponuje zakończyc kuracje i dopiero współżyc :)

taka sobie 
Użytkownik "Sam Swój"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 7 Lipiec 2006, 21:15   

ale przeciez niektorzy lekarze, np moj, zalecaja stosowac po stosunku lactovaginal zeby paleczki namnozyc. Gdzies chyba czytalam tu na forum ze lactovaginal nie szkodzi gumkom, poza tym przeciez najpierw sexik a potem hop lactovainal, a przed sexem porzadna kapiel wiec nawet ten czopek z poprzedniego dnia sie wyplucze

Lilypie 1st Birthday Ticker

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 9 Lipiec 2006, 17:35   

a właśnie właśnie - jak dziewczyna używa profilaktycznie to co tam - niech hasa ;)
hmmm a co do tego czy te środki uszkadzają prezerwatywy - to dobre pytanie, nawet nad tym się nie zasatanawiałam... na chlopski rozum nie powinny - nie są na oleju czy oliwie, ale głowy nie dam

Odpowiedz do tematu