Wysłany: 25 Wrzesień 2005, 09:43 czy lactovaginal lub propolis może uszkodzić prezerwatywę?
witam..cieszę się że znalazłam tak ciekawe forum:)
może tutaj ktoś będzie wiedział czy lactovaginal lub globulki propolisowe mogą uszkodzić prezerwatywę?
wiem że oliwki, tłuszcze rozpuszczają lateks..ale niestety na ulotkach tych 2 środków nie ma nic na temat działania na kondomki
jeżeli któryś z tych środków może uszkodzić "gumkę" .. to jak długi musi być odstęp pomiędzy aplikacją globulki a stosunkiem żeby nie było żadnego ryzyka ?
a może po prostu ktoś z Forumowiczów używa prezerwatyw i np. lactovaginalu i po prostu WIE czy jest to środek zupełnie obojętny czy nie?:)
O ile się dobrze orientuję to na czas stosowania globulek leczniczych nie współżyje się (lekarka mi mówiła, ale wiecie- co lakrz to inna opinia), a na jakiś tam miałam napisane, że nie można ich z gumkami stosować.
Pomogła: 5 razy Wiek: 28 Dołączyła: 03 Sie 2005 Posty: 3190
Wysłany: 29 Październik 2005, 20:25
Wydaje mi sie ze z tym lactovaginalem to trzeba najpierw zakonczyc kuracje - ale nie ze wzgledu nato ze moze on uszkodzic prezerwatywe a dlatego ze np podczas pieszczot twoje okolice intymne sa bardziej narazone na wnikanie bakterii (poniewaz ich naturalna ochrona zostala zaburzona lub uszkodzona)
_________________ I used to be a Snow White but I drifted
wiadomo, ze kazda z nas po seksie korzysta z łazienki, mało ze sie może to wypłukać to stanie sie nieskuteczne
proponuje zakończyc kuracje i dopiero współżyc
ale przeciez niektorzy lekarze, np moj, zalecaja stosowac po stosunku lactovaginal zeby paleczki namnozyc. Gdzies chyba czytalam tu na forum ze lactovaginal nie szkodzi gumkom, poza tym przeciez najpierw sexik a potem hop lactovainal, a przed sexem porzadna kapiel wiec nawet ten czopek z poprzedniego dnia sie wyplucze
a właśnie właśnie - jak dziewczyna używa profilaktycznie to co tam - niech hasa
hmmm a co do tego czy te środki uszkadzają prezerwatywy - to dobre pytanie, nawet nad tym się nie zasatanawiałam... na chlopski rozum nie powinny - nie są na oleju czy oliwie, ale głowy nie dam
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum