Ha ha ha świetny topik,uśmiałam się. Istotnie Sknerku,Twoja pierwsza wypowiedź niesamowicie odkrywcza
Tak się jeszcze zastanawiam...jak można nie umyć ręki po tym,kiedy oblało się ją moczem?? Ble!
a czy to nie jest czasmi tak, że ponieważ cewka moczowa jest tożsama z kanałem dla plemników to one zawsze tam są, chyba że ktoś jest wstrzenięźliwy, ale mocz jest za kwaśny dla nich żeby były aktywne i przeżyly?
Przecież sperma jest zasadowa własnie dlatego, że w kwasowym środowisku one giną, dlatego nie z każdego stosunku jest zapłodnienie, bo na początku i pod koniec cyklu jest za kwaśno i nie ma żadnych innych udogodnień typu odpowiedni śluz w pochwie
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Płyn nasienny to wydzielina pęcherzyków nasiennych i gruczołu krokowego. Jego zadaniem jest zabezpieczenie plemników przed szkodliwym działaniem kwaśnego moczu i kwaśnej wydzieliny pochwy. Także uzdalnia plemniki do ruchu oraz zawiera materiał odżywczy dla nich.
Aha i widziałam jakiś atlas osadu moczu czy coś takiego i był tam osobny rozdział poświęcony plemnikom. Tyle mogę powiedzieć jako nie-lekarz.
Mi to się wydaje,że plemniki mogą w jakichś baardzo niedużych ilościach znajdować się w cewce moczowej,ale tylko bezpośrednio po wytrysku. I pierwszy mocz oddany po tym wytrysku je stamtąd wypłukuje - dlatego mogą pojawić się w osadzie moczu (to by nawet się zgadzało jeszcze z innej przyczyny - statystyczny Polak najczęściej uprawia seks wieczorem/w nocy,po czym przytula się do swojej lubej i zasypia. A do badania moczu daje się zawsze ten oddany zaraz po obudzeniu - czyli ten pierwszy po wytrysku.) Natomiast później już ich tam nie ma bo niby skąd miałyby się wziąć?? Cewka jest tylko drogą,przez którą wędrują podczas wytrysku - jeśli facet nie miał wytrysku przez np. ostatnie trzy dni,to nie może mieć w cewce/w moczu plemników,bo one nie mają zwyczaju wybierać się tam na wycieczki krajoznawcze i dopóki nie ma wytrysku siedzą sobie w najądrzu. A płyn nasienny faktycznie ma takie zadanie jak piszesz Sknerku,ale wywiązuje się z tej funkcji tak średnio...zważywszy na sporą ilość plemników ginących w pochwie właśnie z powodu kwaśnego pH.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum