Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
czy w moczu sa plemniki??
Autor Wiadomość
DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 14 Listopad 2005, 22:19   

GabiRaf napisał/a:
ale słyszałam że to zwierzątka stadne :twisted:

plemnieki to w ogóle chyba Rambo albo cos w tym stylu, słyszałam że "przedostają się przez spodnie do pochwy partnerki" :lol: :lol: :lol:

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...

Intense
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 28 Grudzień 2005, 12:23   

Ha ha ha :lol: :lol: świetny topik,uśmiałam się. Istotnie Sknerku,Twoja pierwsza wypowiedź niesamowicie odkrywcza :wink:
Tak się jeszcze zastanawiam...jak można nie umyć ręki po tym,kiedy oblało się ją moczem?? Ble!

Tunia
Użytkownik wciąga się

Wysłany: 28 Grudzień 2005, 15:09   

No można jak widać. :shock:

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 2 Styczeń 2006, 12:43   

a czy to nie jest czasmi tak, że ponieważ cewka moczowa jest tożsama z kanałem dla plemników to one zawsze tam są, chyba że ktoś jest wstrzenięźliwy, ale mocz jest za kwaśny dla nich żeby były aktywne i przeżyly?

Przecież sperma jest zasadowa własnie dlatego, że w kwasowym środowisku one giną, dlatego nie z każdego stosunku jest zapłodnienie, bo na początku i pod koniec cyklu jest za kwaśno i nie ma żadnych innych udogodnień typu odpowiedni śluz w pochwie

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 2 Styczeń 2006, 18:33   

Może niekoniecznie. Sądzę, ze przetrwać mogą.
Cytat:
Płyn nasienny to wydzielina pęcherzyków nasiennych i gruczołu krokowego. Jego zadaniem jest zabezpieczenie plemników przed szkodliwym działaniem kwaśnego moczu i kwaśnej wydzieliny pochwy. Także uzdalnia plemniki do ruchu oraz zawiera materiał odżywczy dla nich.

Aha i widziałam jakiś atlas osadu moczu czy coś takiego i był tam osobny rozdział poświęcony plemnikom. Tyle mogę powiedzieć jako nie-lekarz.

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 2 Styczeń 2006, 23:33   

no to sprawe mamy raczej jasną - mogą być, ale qrcze, przecież nie przeteleportują się do macicy ;)

Intense
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 8 Styczeń 2006, 23:23   

Mi to się wydaje,że plemniki mogą w jakichś baardzo niedużych ilościach znajdować się w cewce moczowej,ale tylko bezpośrednio po wytrysku. I pierwszy mocz oddany po tym wytrysku je stamtąd wypłukuje - dlatego mogą pojawić się w osadzie moczu (to by nawet się zgadzało jeszcze z innej przyczyny - statystyczny Polak najczęściej uprawia seks wieczorem/w nocy,po czym przytula się do swojej lubej i zasypia. A do badania moczu daje się zawsze ten oddany zaraz po obudzeniu - czyli ten pierwszy po wytrysku.) Natomiast później już ich tam nie ma bo niby skąd miałyby się wziąć?? Cewka jest tylko drogą,przez którą wędrują podczas wytrysku - jeśli facet nie miał wytrysku przez np. ostatnie trzy dni,to nie może mieć w cewce/w moczu plemników,bo one nie mają zwyczaju wybierać się tam na wycieczki krajoznawcze i dopóki nie ma wytrysku siedzą sobie w najądrzu. A płyn nasienny faktycznie ma takie zadanie jak piszesz Sknerku,ale wywiązuje się z tej funkcji tak średnio...zważywszy na sporą ilość plemników ginących w pochwie właśnie z powodu kwaśnego pH.

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 9 Styczeń 2006, 20:27   

Domyślam się, ale teoretycznie sytuacja mogłaby się zdarzyć :)
Ale widzę, ze dobrze kombinowałam:
Cytat:
Bo może się zdarzyć coś takiego, że mocz był oddawany, kiedy jeszcze w pobliżu ujścia cewki moczowej były plemniki (na członku, po wytrysku).

Odpowiedz do tematu