nie nie... nonoxinolum 9 to akurat srodek plemnikobojczy. on musi byc w globukach
to mnie raczej nie uczulilo, tylko pewnie jakas substancja dodatkowa.
a z tego, co wiem, dostepny jest tylko ten Pantenex...
Kolpotexu juz chyba nie ma, bo babka w aptece krzywo na mnie spojrzala, gdy o to zapytalam. ale i tak Kolpotex ma ten sam sklad, co Pantenex, wiec dla mnie to zadna roznica.
kiedys byl jeszcze krem Delfen. nie uzywalam, ale slyszalam, ze byl dobry, przede wszystkim dlatego, ze nie trzeba bylo czekac. ale go wycofali.
dlaczego? nie mam pojecia
no dziewczyny jak nie chce Was tu straszyć czy cos, ale ja właśnie jestem dzieckiem kobiety która używała globulek! tak wlaśnie się zabezpieczała i coż...pantex oval to chyba były...nie pisze tego ze złośliwości, ale dlatego żeby przestrzec, że takie globulki są zabezpieczeniem tylko takim dodatkowym i powinno się go raczej stosować z prezerwatywą...
pantex oval okazał się zawodny, ale nikt nie powidział, że po tabletkach/spiralach i innych nie ma możliwości wpadki...poprostu-UWAZJAMY
ale mama mowi, że i tak chciała przestać ich używać bo chciała mieć dzięciątko...podejrzewam, że to ściema, bo urodziłam się tylko 5 miesięcy po ślubie
Kurde to żeście mnie teraz trochę podlamaly,bo mialam zacząć używac globulek jak wyjadę na wakacje jako dodatek do prezerwatywy.Bo co ja zrobię jak mi pęknie gdzieś w malej mieścinie nad morzem.Przecież nie znajdę szybko żadnego ginekologa co mi da Postinor.Naprawdę żadna z was nie ma żadnych dobrych opinii o globulkach?
Ja nie za ciekawie wpominam Patentex... fakt że nie zawiodły, ale efekty uboczne były okropne, ciekło ze mnie prawie dzień, trzeba czekać przed... ehhh, do bani. Teraz muszę odstwić pigułki i korzystać z gumek... mam nadzieję, że mnie nie zawiodą
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6269 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 12 Lipiec 2005, 15:14
Mimiru napisał/a:
niestety nie
ale rzecież nie tylko gin może postinor wypisać - normalnie iternista też może
więc spokojnie, kogoś znajdziesz (no chyba, że to jakieś święto będzie - to do szpitala )
akurat taki pech że potrzebowałam postinor w niedzielę więc tylko szpital mi został ale niestety lekarz mnie zbył,nawet nie wyjaśnił jednym słowem dlaczego nie może wypisać mi recepty lub dlaczego nie chce tego zrobić...
bo mógł wypisać, ale pewnie nie chciał
dziewczyny - jak się boicie, że wpadniecie to idźcie do jakiegoś nieznanego gina i skłamcie, że bierzecie np microgynon
wypisze recepte i macie w razie czego Postinor w "zastępczej" postaci - w temacie o Postinorze wkleiłam tabelkę jak i co brać - skład ten sam co postinor tylko mniejsza dawka i trzeba wziąć bodajrze 4 tabletki na raz
ta tabelka to ze strony lekarza ginekologa jakby co
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Wiek: 21 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 2347 Skąd: Białystok
Wysłany: 8 Sierpień 2005, 21:59
ehh miałam zacząć używać globulek...ale chyba się nie zdecyduję...bo z prezerwatywą można się męczyć i bez globulek...a same jak widzę nie wiem czy ochronią przed ciążą...i to wyciekanie i bicie piany...
jejq ja boję się tampon wsadzić a co mówić o takiej wielkiej globulce
chyba jednak polecę po piguły po maturce
a narazie do maturki będę korzystała z obecnych nam Durex Elitte
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum