Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Globulki - Wasze doświadczenia
Autor Wiadomość
kobietka
Gość
Wysłany: 25 Wrzesień 2005, 10:19   jakie środki chemiczne są u nas dostępne?

witam.. mam dwa pytania odnośnie środków chemicznych

1. czy są u nas dostepne jakiekolwiek kremy, żele lub pianki antykoncepcyjne (coś innego niż globulki)? czy jest jakakolwiek szansa żeby kupić coś takiego?
np. w niemieckich aptekach internetowych dostępny jest Patentex gel..który działa od razu po aplikacji.. niestety kupienie tam tego żelu (55g)kosztowałoby jakieś 110zł !!! więc szalona cena za coś co starczy na zaledwie kilka aplikacji :( (

2. już dwukrotnie spotkałam się z opinią że globulki anty. są jednak bardziej skuteczne niż kremy i żele - czy ktoś wie dlaczego?
patrząc logicznie krem/żel ma o wiele więcej zalet : działa natychmiast po aplikacji, działa ok. 6 godzin (a globulka max 2), nic nie wycieka (więc nie ubywa substancji plemnikobójczej), no i jest o wiele przyjemniejszy w używaniu (nic się nie pieni)

3. jednak 3 pytania .. czy można kupić gdzieś tańsze globulki niż Patentex Oval? czy nasz rynek zupełnie pozbywa się tego typu środków???

Gość

Wysłany: 2 Listopad 2005, 13:18   

Dziewczyny ja (!)też(!) chcę używaz globulek w polączeniu z prezerwatywą ale się boję czy jest 100% bezpieczeństwa i boję się uczulenia

bonnie_blue 
Moderator
Wróżka Jeżynka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 3 Listopad 2005, 07:37   

Globulka+prezerwatywa jest na pewno lepszym rozwiązaniem niż sama globulka albo sama prezerwatywa. Na temat uczulenia nikt Ci tu nie odpowie bo nie wiemy czy jesteś uczulona na globulki czy nie. I się tego nie dowiesz dopóki nie spróbujesz.

MAK
Gość
Wysłany: 7 Styczeń 2006, 12:59   

czytam wlasnie wasze komenty bo dzisiaj chcemy sprobowac Pantex Oval bez prezerwatywy bo za pierwszym i drugim razem kochalismy sie z kondomem i jest tak beznadziejnie ze poezja a zadnej innej antykoncepcji niepozwole brac mojej lasce oprocz tych globulek, zresztą ona tez. Jej kolezanka bierze pantex i nieglosi takich herezjii jak wy ze jakas piana jakos niewygodnie costam costam, "Bujac to My ale nie nas" Zrobimy to dzisiaj i powiem wam jak było ;)

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 7 Styczeń 2006, 15:24   

pamietajcie ze to nie jest jedna z najbardziej skutecznych metod, dlatego stosowana z prezerwatywą jest skuteczniejsza\
Wasz wybór :)

Kiśka
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 6 Luty 2006, 19:04   

Ale sie naczytalam o tych globulkach, no coz ale i na mnie przyjdzie pora, bo musze tabskiki odstawic. Mam nadzieje, ze bedzie ok!!!

Gość

Wysłany: 11 Czerwiec 2006, 12:23   

:( nie uzywajcie tych globulek- przez nie jestem w trzecim miesiacu ciazy_ dwa razy sie udalo za trzecim juz nie...

Rosemary 
Junior Administrator

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 11 Czerwiec 2006, 12:53   

Przecież powszechnie wiadomo, że głobulki mają dosyć niski wskaźnik Pearla...

milusza 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 5 Wrzesień 2006, 12:09   

Anonymous napisał/a:
:( nie uzywajcie tych globulek- przez nie jestem w trzecim miesiacu ciazy_ dwa razy sie udalo za trzecim juz nie...

globulki są skuteczne tylko w połączeniu z prezerwatywą :!:

ja jestem właśnie dziecko ,, z globulki" :wink: moja mama uzywała...zawiodły...na szczęście :lol:

słoneczna księżniczka
Użytkownik wciąga się

Wysłany: 5 Wrzesień 2006, 13:49   

Ja zrezygnoiwałam z tableteczek,obecnie stosujemy gumeczki same,nie mam zamiaru używac globulek,uważam,że są one bardzooo niekomfortowe.Jako dodatkowe zabezpieczenie w razie pekniecie gumeczki mam w szufladzie recepte na postinor,gdzies kiedyś czytałam,że lekarz może wystawić nieterminować recepte własnie na tabletki 72h,poszłam do mojej pani ginekolog i zapytałam,bez problemu wypisała mi taką recepte:)

Odpowiedz do tematu