Wysłany: 25 Wrzesień 2005, 10:19 jakie środki chemiczne są u nas dostępne?
witam.. mam dwa pytania odnośnie środków chemicznych
1. czy są u nas dostepne jakiekolwiek kremy, żele lub pianki antykoncepcyjne (coś innego niż globulki)? czy jest jakakolwiek szansa żeby kupić coś takiego?
np. w niemieckich aptekach internetowych dostępny jest Patentex gel..który działa od razu po aplikacji.. niestety kupienie tam tego żelu (55g)kosztowałoby jakieś 110zł !!! więc szalona cena za coś co starczy na zaledwie kilka aplikacji (
2. już dwukrotnie spotkałam się z opinią że globulki anty. są jednak bardziej skuteczne niż kremy i żele - czy ktoś wie dlaczego?
patrząc logicznie krem/żel ma o wiele więcej zalet : działa natychmiast po aplikacji, działa ok. 6 godzin (a globulka max 2), nic nie wycieka (więc nie ubywa substancji plemnikobójczej), no i jest o wiele przyjemniejszy w używaniu (nic się nie pieni)
3. jednak 3 pytania .. czy można kupić gdzieś tańsze globulki niż Patentex Oval? czy nasz rynek zupełnie pozbywa się tego typu środków???
Gość
Wysłany: 2 Listopad 2005, 13:18
Dziewczyny ja (!)też(!) chcę używaz globulek w polączeniu z prezerwatywą ale się boję czy jest 100% bezpieczeństwa i boję się uczulenia
Globulka+prezerwatywa jest na pewno lepszym rozwiązaniem niż sama globulka albo sama prezerwatywa. Na temat uczulenia nikt Ci tu nie odpowie bo nie wiemy czy jesteś uczulona na globulki czy nie. I się tego nie dowiesz dopóki nie spróbujesz.
Wysłany: 7 Styczeń 2006, 12:59
czytam wlasnie wasze komenty bo dzisiaj chcemy sprobowac Pantex Oval bez prezerwatywy bo za pierwszym i drugim razem kochalismy sie z kondomem i jest tak beznadziejnie ze poezja a zadnej innej antykoncepcji niepozwole brac mojej lasce oprocz tych globulek, zresztą ona tez. Jej kolezanka bierze pantex i nieglosi takich herezjii jak wy ze jakas piana jakos niewygodnie costam costam, "Bujac to My ale nie nas" Zrobimy to dzisiaj i powiem wam jak było
Ja zrezygnoiwałam z tableteczek,obecnie stosujemy gumeczki same,nie mam zamiaru używac globulek,uważam,że są one bardzooo niekomfortowe.Jako dodatkowe zabezpieczenie w razie pekniecie gumeczki mam w szufladzie recepte na postinor,gdzies kiedyś czytałam,że lekarz może wystawić nieterminować recepte własnie na tabletki 72h,poszłam do mojej pani ginekolog i zapytałam,bez problemu wypisała mi taką recepte:)
_________________ a ty mi pokaż gdzie anioły wędrują po ziemi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum