Odstawiłam tabletki,tj. 23 września we wtorek miałam przyjąć kolejną tabletkę z opakowania po przerwie 7dniowej.Nie przyjęłam-z pełną świadomością robię sobie przerwę.
Jak to jest-bo nigdy nie wiem-z cyklem regularnym u nas?
W związku z tym kiedy dostanę okres?Niewykluczone,że zacznę w tm dniu przyjmować nowe opakowanie(czyli w 1 dniu okresu zgodnie z instrukcją).
Jak jest wówczas z zabezpieczeniem?działa od razu spokojnie?
No tak....kilka godzin czytania postów.....i coś już wiem.
@ jak nie było tak nie ma,więc tak naprawdę stres się nie obniżył...a mam go od ostatnich 2-óch miesiecy pod dostatkiem(praca na odpowiedzialnym stanowisku)plus nadgodziny i nerwowy sen.
To moja pierwsza przerwa po prawie 2 latach brania tabsów i szczerze mówiąc dziś mamy 30 dzień ?31?jakoś tak wypada kiedy nadal nie mam @.Fakt,że nie postąpiłam tak rozsądnie jak powinnam,bo było ze 3 razy bez zabezpieczenia(przerywany)...ciśnienie więc mam tym większe...
Nieiwem co zrobić teraz..czy udac sie od razu do ginka czy jeszcze poczekać...jetem pogodzona wewnetrznie,że teraz mogę być nawet w ciązy..z drugiej strony poza moim Misiem,nie mam nikogo w rodzinie,który by mnie wspierał teraz po tym,gdybym oznajmiła,że będziemy mieli dziecko....
Dodam,że to nieformalny związek...eech..niewazne...
Witam, jestem tu nowa ale może cos doradzę Po pierwsze twój post był pisany dość dawno jak na takie zmainy więc może już coś wiesz.
Jeśli nie to idź do ginekologa dziewczyno!
Ciąża to naprawdę w takich przypadkach najlepsza wiadomość, nie chcę straszyć ale w dzisiejszych czasach trzeba o zdrowie dbać, przynajmniej ja tak uwazam i ludzie z mojego otoczenia równiez tak uważają.
Mam nadzieję że rozwiążesz swój problem i koniecznie napisz co się w końcu okazało
powodzenia ...
a i jeszcze jedno.. stres o ktorym piszesz może zaburzyć miesiączkowanie co równiez powinnaś skonsultować z lekarzem, pamiętaj że miesiączka regularna świadczy o zdrowiu..
bardzo proszę żebyś odpisała co w końcu postanowiłaś pozdrawiam
Przepraszam za cisze w eterze-brak dostępu do netu.
Otóż miesiączkę dostałam po 36 dniach.Ale bół i ilość @jaka nastąpiła powaliła mnie z nóg na 2 dni.Czegoś podobnego nie przeżyłam już od dawna.
Postanowiłam pierwszego dnia @ wziąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania(ta 1miesięczna przerwa była po prostu bez sensu).
Lekarz ginekolog powiedział,że jak najbardziej mogę rozpocząć nowe opakowanie,ale z zachowaniem 7 dni zabezpieczenia na wszelki wypadek tak wię jestem juz na poczatku 3 tyg.przyjmowania tabsów i zobaczymy czy wszystko ze mna OK.Mam dużo stresów i naprawdę nie chce mi się żyć ostatnio.Praca mnie za bardzo pochłania i wykańcza jednocześnie....ale o tym w innym poście.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum