Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Odstawiłam tablety-kiedy miesiączka?
Autor Wiadomość
Mieloonka 
Pierwszy Raz
Milla

Wysłany: 10 Październik 2008, 13:33   Odstawiłam tablety-kiedy miesiączka?

Dziewoczki!!!

Poratujcie.

Odstawiłam tabletki,tj. 23 września we wtorek miałam przyjąć kolejną tabletkę z opakowania po przerwie 7dniowej.Nie przyjęłam-z pełną świadomością robię sobie przerwę.
Jak to jest-bo nigdy nie wiem-z cyklem regularnym u nas?
W związku z tym kiedy dostanę okres?Niewykluczone,że zacznę w tm dniu przyjmować nowe opakowanie(czyli w 1 dniu okresu zgodnie z instrukcją).
Jak jest wówczas z zabezpieczeniem?działa od razu spokojnie?

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 10 Październik 2008, 13:47   

http://www.psyche-soma.co...gulek-vt145.htm

Pomijając fakt, że po co robić przerwę na jeden cykl?

Mieloonka 
Pierwszy Raz
Milla

Wysłany: 23 Październik 2008, 14:04   

No tak....kilka godzin czytania postów.....i coś już wiem.
@ jak nie było tak nie ma,więc tak naprawdę stres się nie obniżył...a mam go od ostatnich 2-óch miesiecy pod dostatkiem(praca na odpowiedzialnym stanowisku)plus nadgodziny i nerwowy sen.
To moja pierwsza przerwa po prawie 2 latach brania tabsów i szczerze mówiąc dziś mamy 30 dzień ?31?jakoś tak wypada kiedy nadal nie mam @.Fakt,że nie postąpiłam tak rozsądnie jak powinnam,bo było ze 3 razy bez zabezpieczenia(przerywany)...ciśnienie więc mam tym większe...
Nieiwem co zrobić teraz..czy udac sie od razu do ginka czy jeszcze poczekać...jetem pogodzona wewnetrznie,że teraz mogę być nawet w ciązy..z drugiej strony poza moim Misiem,nie mam nikogo w rodzinie,który by mnie wspierał teraz po tym,gdybym oznajmiła,że będziemy mieli dziecko....
Dodam,że to nieformalny związek...eech..niewazne... :)

co ma być to będzie... :roll:

laracroft 
Pierwszy Raz
Agnieszka

Wysłany: 3 Listopad 2008, 08:30   

Witam, jestem tu nowa ale może cos doradzę :)
:kwiatek: Po pierwsze twój post był pisany dość dawno jak na takie zmainy :) więc może już coś wiesz.
Jeśli nie to idź do ginekologa dziewczyno!
Ciąża to naprawdę w takich przypadkach najlepsza wiadomość, nie chcę straszyć ale w dzisiejszych czasach trzeba o zdrowie dbać, przynajmniej ja tak uwazam i ludzie z mojego otoczenia równiez tak uważają.
Mam nadzieję że rozwiążesz swój problem i koniecznie napisz co się w końcu okazało :)
powodzenia ...
a i jeszcze jedno.. stres o ktorym piszesz może zaburzyć miesiączkowanie co równiez powinnaś skonsultować z lekarzem, pamiętaj że miesiączka regularna świadczy o zdrowiu..
bardzo proszę żebyś odpisała co w końcu postanowiłaś :) pozdrawiam :piwo:

Mieloonka 
Pierwszy Raz
Milla

Wysłany: 8 Listopad 2008, 18:29   

Przepraszam za cisze w eterze-brak dostępu do netu.
Otóż miesiączkę dostałam po 36 dniach.Ale bół i ilość @jaka nastąpiła powaliła mnie z nóg na 2 dni.Czegoś podobnego nie przeżyłam już od dawna.
Postanowiłam pierwszego dnia @ wziąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania(ta 1miesięczna przerwa była po prostu bez sensu).
Lekarz ginekolog powiedział,że jak najbardziej mogę rozpocząć nowe opakowanie,ale z zachowaniem 7 dni zabezpieczenia na wszelki wypadek :roll: tak wię jestem juz na poczatku 3 tyg.przyjmowania tabsów i zobaczymy czy wszystko ze mna OK.Mam dużo stresów i naprawdę nie chce mi się żyć ostatnio.Praca mnie za bardzo pochłania i wykańcza jednocześnie....ale o tym w innym poście.....
:smt107:

Odpowiedz do tematu