mojemu swędzeniu tez towarzyszy wysypka,takie czerwone drobne krosteczki,i dokładnie jak mówi twoja kolezanka,nie da sie tego do niczego przyrównać,a to swędzenie jest bardzo uciążliwe,zwłaszcza jak po sexie wychodzisz na ważne spotkanie a zaczyna swędzieć w intymnych okolicach...nie życze nikomu tego:/
_________________ a ty mi pokaż gdzie anioły wędrują po ziemi...
Plus za spostrzegawczość;)
Fakt biore tabletki anty,ale mam troche przez nie problemów zdrowotnych,obecnie szykuje się do dłuższej przerwy,jeśli nie zakończe tego związku na zawsze;)
przez problemy żoładkowe ostatnio miałam możliwosć powrotu do gumek,własnie sobie testujemy i wyrabiamy opinie które najlepsiejsze:P
nawet mi się to podoba:)
Odświeżę trochę ten stary temat, uzupełniając go o kilka informacji
Jak pewnie wszystkie wiecie, uczulenie na lateks nie wyklucza automatycznie stosowania prezerwatyw. W sprzedaży są dostępne np. prezerwatywy poliuretanowe. Ma je w swojej ofercie np. Durex pod nazwą Avanti. Informacje ze strony durexa:
Cytat:
Naturalne doznania
Prezerwatywy nielateksowe, wykonane z całkowicie nowego surowca - poliuretanu. Nie uczulają, w przeciwieństwie do prezerwatyw lateksowych, i są cieńsze od tradycyjnych prezerwatyw lateksowych. Mogą być stosowane z lubrykantami na bazie olejów ropopochodnych.
Durex Avanti
- przezroczyste
- zakończone zbiorniczkiem
- wykonane z poliuretanu
- preparat nawilżający bez środka plemnikobójczego
- pakowane po 5 szt. w opakowaniu konsumenckim
- długość: 180 mm, szerokość: 64 mm
Oczywiście, nie są one tak łatwo dostępne jak zwykłe, lateksowe prezerwatywy. Ale od czego mamy internet Trzeba poszukać na allegro, w sex-shopach internetowych i oczywiście na stronie producenta.
Tak jak pisała Renika, świąd, pieczenie itp. niekoniecznie wynika z uczulenia. Po prostu już tak bywa podczas seksu Poza tym wbrew pozorom uczulenie na lateks nie jest zbyt częste. Najlepiej spróbować na początek zmienić prezerwatywy, by sprawdzić, czy uczulenia nie powodują środki plemnikobójcze, czy nawilżające
nie wiem czy te objawy sa uczuleniem czy nie,ale ja nadal stosuje gumeczki i nadal odczówam pieczenie i nieprzyjemne swedzenie po sexiku,chyba,że sie podmyje wtedy jest ok,ale czasami zdarza sie że kochamy sie w nietypiowych miejscach i trudno tam o wode bierzaca:/ i wtedy jest lipa:/ plus jesli mam husteczki nawilżone,ale jesli i ich bralkuje to tragedia.
ale da sie z tym żyć:) a gumeczki nielateksowe wypróbuje,zobaczymy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum