Wiem, ze odnawiam temat, ale powiem Wam, że moi rodzice całe życie stosowali jedynie metodę kalendarzyka i na świecie jestem tylko Ja i siostra. Ja sobie tego nie wyobrażam żeby to stosować.
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 1667 Skąd: warszawa
Wysłany: 21 Lipiec 2006, 13:52
Moi też, i mają szóstkę, więc nie powiedziałabym, żeby to była skuteczna metoda.
A co do wychowania do życia w rodzinie...to pamietam z liceum tylko jedne zajęcia z tego oprzedmiotu: kiedy to pani od fizyki (która go prowadziła) powiedziała nam, że pory w lateksie sa trzy razy większe niż plemniki, więc prezerwatywa i tak nie uchroni nas przed ciążą. Nawet miała do zobrazowania odpowiedni model.
a ja znam pary i takie, które z powodzeniem stosują NPR i nie mają dzieci i odwrotnie... a jeżeli na dwoje babka wróżyła to wolę nie ryzykować gdy na 100% nie chce mieć teraz dziecka.... może kiedyś jak sobie powiem - co będzie to będzie - to się NPR przyda
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
kiedy to pani od fizyki (która go prowadziła) powiedziała nam, że pory w lateksie sa trzy razy większe niż plemniki, więc prezerwatywa i tak nie uchroni nas przed ciążą.
Tak! Nam mówili to samo! Tak to mną wstrząsnęło, że nigdy ne mogłam zaufać do konca gumkom... Tyle stresu przez to wszystko, czemu nie można twłożyć wszystko tak jak jest naprawdę? Ech...
Wiek: 21 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 2347 Skąd: Białystok
Wysłany: 22 Lipiec 2006, 21:00
no żartowałam
też miałam to na wdżwr
ale fakt faktem właśnie mi się to przypomniało jak przeczytałam bo zaczęłam się zastanawiać i wnikać jakie małe są te plemniki że przez gumkę przejdą
ja na takich zajęciach byłam tylko raz i wiecxej siłą by mnie nie zaciągneli,wynudziłam się,pani katechetka:/ gadała totalne bzdury typu,sex jest grzechem jesli sie go uprawia przed ślubem,prezerwatywy są grzechem,a o pigułkach to wogóle mówić nie będzie bo to taki grzech że jeszcze ją piekło pochłonie jak zacznie mówićZ:/ dodatkowo mam w głowie jednego kumpla rysującego "alpy" na tablicy i drugiego dracego się w niebohgłosy że ma tramwaj sexualny:p także pośmiać się było można z ludzi a popłakać nad ograniczeniem takich zajęć:/
_________________ a ty mi pokaż gdzie anioły wędrują po ziemi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum