Oczywiście że tak,na 1000000% !!! Po co mi to po śmierci? Ciało jest może "świątynią",ale za życia,kiedy się do czegoś przydaje,natomiast po śmierci absolutnie nie!
I proszę polskich lekarzy nie nazywać zbiorowo nieuczciwymi bo to po prostu niesprawiedliwe i płytkie.
Mnie w ogóle wkurza ten zwyczaj pytania rodziny o zgodę...polskie prawo mówi wyraźnie,że jeżeli dawca za życia nie wpisał się do rejestru sprzeciwów lub nie złożył pisemnego oświadczenia odmowy w obecności świadków to jego narządy można pobierać bez pytania. Ale i tak wszyscy pytają i respektują odmowną decyzję rodziny...a w tym momencie ktoś,kogo można by uratować umiera...koszmar.
a jak będe miała samochód to nakleje na niego rybkę
Ale rybka, to ICHTUS - znak Katolików, a nie donorów ...
Oczywiście Kikker zle to nazwałam. Chodzi oczywiście o symbol nieskończoności który skojarzył mi się z rybką bo nie wiedziałam,że chrześcijanie sobie coś na auta naklejają;p
rosel ten znak nieskonczonosci oznacza ze zgadzasz sie byc dawca? widzialam naklejki na samochodach , nie wiedzialam ze to znacza, gdzie mozna je kupic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum