Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Rząd a antykoncepcja. Zakazać!
Autor Wiadomość
taka sobie 
Ten stan trzeba juz leczyć

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 8 Listopad 2006, 18:33   

dzis zakaz stosowania antykoncepcji a za kilkadziesiat lat zakaz posiadania wiecej niz jednego dziecka jak w Chinach :roll:
przychodzi mi tylko jedno do glowy - CYMBALY :twisted:

Lilypie 1st Birthday Ticker

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 8 Listopad 2006, 19:28   

Oleczkaa napisał/a:
niech sobie umieszczają głupie napisy na opakowaniach, kto ma swój rozum to i tak będzie stosował, takie coś jest dla mnie nie groźne.

Dla mnie to nie jest tak, że to jest niegroźne, bo część ludzi, którzy używali prezerwatyw dlatego, że nie niosą żadnego zagrożenia dla zdrowia po takich rewelacjach może zrezygnować na rzecz np. przerywanego.
Swoją drogą to bardzo ciekawe jak prezerwatywy mogą szkodzić kobietom :? Jedyne co mi przychodzi do głowy to ten środek plemnikobójczy o którym pisała Mimiru, ale on nie ma związku z płodnością tylko zwiększa ryzyko infekcji chyba czy coś - nie pamiętam dokładnie :wink:
A brak prezerwatyw to więcej chorób u osób prowadzących bujne życie seksualne :?
Żenujące to jest

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 8 Listopad 2006, 20:24   

no ludzie plakac mi sie chce :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: czy to juz sredniowiecze do nas wraca? Czy ci ludzie nie pojmuja ze taka postawa osmieszaja sie przed CALYM CYWILIZOWANYM SWIATEM :?: :?: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!:

Przeborka 
Moderator

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 9 Listopad 2006, 00:01   

Dokładnie :shock: Zachód i tak ma już z nas taaaki ubaw :evil: Ja się będę chyba starać o podwójne obywatelstwo, bo autentycznie przez takich idiotów na stanowiskach jakich teraz mamy, to się wstydzę być Polką pomału!
Ale mój powiedział, że i tak poznają, że nią jestem 8) Po urodzie heheh Ehhh faceci... :lol: Im jedno w głowie :lol:

milusza 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 10 Listopad 2006, 09:15   

jestem w ciężkim szoku :shock: co za idioci :shock:

to co, teraz w szkołach będą wbijać 15-latkom do głów, ze antykoncepcja jest zła?
dorośli ludzie wiedzą, ze agrumenty rządu <pseudonaukowe badania> nic nie znaczą, ale czy wiedzą o tym mlodzi ludzie, którzy dopiero wkraczają w sfere seksualności i teraz zdobywaja wiedzę o antykoncepcji (?).
czy to oni (nieświadoma młodzież) mają sie przyczynić do wzrostu demograficznego w Polsce?
Za malo dzieci się rodzi, wiec zabierzmy im antykoncepcje...czy oni wogóle wiedzą co znaczy swiadome rodzicielstwo???
ich pomysły przyczynią sie do rozwoju patologii i zwiekszonej ilość nielegalnych aborcji :!:
Ostatnio zmieniony przez milusza 10 Listopad 2006, 10:19, w całości zmieniany 1 raz  

Rosemary 
Junior Administrator

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 10 Listopad 2006, 10:10   

milusza napisał/a:
Za malo dzieci się rodzi, wiec zabierzmy im antykoncepcje...czy oni wogóle wiedzą co znaczy swiadome rodzicielstwo???

Ostatnio czytałam, że Giertych na jakiejś konferencji LPR z zadowoleniem stwierdził, że w tym roku nie ma ujemnego wskaźnika urodzeń, bo becikowe zadziałały :lol: śmiech na sali. Oczywiście, jak ktoś urodzi dziecko, to te 1000 zł mu się przyda, ale nie sądzę, żeby właśnie te 1000 zł były motywacją lub też ogromną ulgą dla młodych rodziców. Porażka z takim podejściem, szeroko otwieram oczy, ale nie rozumiem już, kto tu jest idiotą, ja czy oni?

oleńka233 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 10 Listopad 2006, 10:21   

http://wiadomosci.wp.pl/w...=1163150085.138

Czy oni uważają, że nie ma ograniczeń w dostępie do tabletek anty, jakoś na stacjach benzynowych czy kioskach ich nie sprzedają :evil:

Dojdzie do tego, że będziemy brać tabsy i płacić 30%, bo każdy lekarz będzie musiał zaznaczyć, że to ma być stosowane jako lekarstwo na coś tam :?

Rosemary 
Junior Administrator

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 10 Listopad 2006, 11:03   

Cudownie inteligentne wypowiedzi osłów-posłów:

"Piłka wierzy, że pigułki antykoncepcyjne prowadzą do niepłodności: - Czytałem o tym w internecie. A w Polsce mamy do czynienia z epidemią niepłodności."

"Sam Kłeczek jest przekonany, że antykoncepcja w ogóle nie jest potrzebna. - Są nowoczesne metody rozpoznawania płodności, na miarę XXI wieku i zalecane przez Światową Organizację Zdrowia - mówi. Jakie? - Naturalne metody planowania poczęć polegające na wieloobjawowej obserwacji, m.in. mierzeniu podstawowej temperatury ciała. Każda młoda dziewczyna, gdyby tylko miała informacje o tych sposobach, stosowałaby je."

"Ale Sobecka powiedziała nam, że "wszystkie środki antykoncepcyjne sa szkodliwe dla zdrowia". I dodała: - Chirurgom lateks niszczy ręce, cóż dopiero z delikatniejszymi narządami."

"Zapis o oznakowaniu środków antykoncepcyjnych znajdzie się na pewno w Programie - upiera się Piłka. - Bo to, że są szkodliwe, jest tak bezdyskusyjne, jak fakt, że papierosy i alkohol szkodzą zdrowiu."

To, że rządzą nami ignoranci i, żeby nie powiedzieć dosadniej, idioci, też jest bezdyskusyjne.

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 10 Listopad 2006, 11:21   

tylko sie zastanawiam... tak krzycza o antykoncepcji i ochronie dzieci nienarodzonych, ale potem co? 1000zl i co dalej? Moze, skoro chca, podwyzszyc wyz demograficzny polepsas socjalne i rodzinne a nie sie przyupieprzaja do antykoncepcji.

Jest mi tak strasnie wstyd z powodu co sie w polsce dzieje...

oleńka233 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 10 Listopad 2006, 12:10   

Powiem Wam, że pomału zaczynam się obawiać tego co będzie, Ja mam nieregularne cykle i chcąc nie chcąc tabsy to dla Mnie super wynalazek i za chwilę może dojść do tego, że nie będziemy miały ich przepisywanych, o zgrozo :evil:

Odpowiedz do tematu