Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Rzuciłaś mnie? Oddawaj prezenty!
Autor Wiadomość
Intense
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 12 Marzec 2006, 22:54   

Mi się wydaje,że rozpatrywanie tego problemu z punktu widzenia naszej własnej osobistej sytuacji materialnej jest po prostu pozbawione sensu. To,że nam byłoby żal mieszkania czy samochodu podarowanego osobie,która odeszła jest tak oczywiste że nie warto o tym wspominać...po prostu nas na to nie stać i tyle,o czym tu gadać.
Faceta było stać,kupował i dawał...przejechał się,trudno,Jego strata,trzeba było nie kupować. Żądanie zwrotu prezentu,obojętnie jakiego,jest bezzasadne,kłóci się z definicją prezentu. I nie rozumiem gadania o inwestycjach...a od kiedy w miłości ma się jakąś gwarancję??? To nie jest zakup telewizora czy udziałów w firmie!

bonnie_blue 
Moderator
Wróżka Jeżynka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 22 Marzec 2006, 06:52   

Intense napisał/a:
Mi się wydaje,że rozpatrywanie tego problemu z punktu widzenia naszej własnej osobistej sytuacji materialnej jest po prostu pozbawione sensu. To,że nam byłoby żal mieszkania czy samochodu podarowanego osobie,która odeszła jest tak oczywiste że nie warto o tym wspominać...po prostu nas na to nie stać i tyle,o czym tu gadać.
Faceta było stać,kupował i dawał...przejechał się,trudno,Jego strata,trzeba było nie kupować. Żądanie zwrotu prezentu,obojętnie jakiego,jest bezzasadne,kłóci się z definicją prezentu. I nie rozumiem gadania o inwestycjach...a od kiedy w miłości ma się jakąś gwarancję??? To nie jest zakup telewizora czy udziałów w firmie!

=D>

bijeczka 
Gaduła
a wcale nie prawda

Wysłany: 23 Marzec 2006, 14:56   

bonnie_blue napisał/a:
Intense napisał/a:

=D>

:smt038 [smilie=brawa_na.gif] =D> [smilie=prosze.gif] [smilie=chomik.gif] [smilie=piwo.gif] to jest własnie wszystko co mozna powiedziec w tym temacie. :)

"Zabił legionista smoka, w płaszcz z atłasu wytarł miecz, czarna zdobi go posoka smocza. Śmierć - rycerska rzeź."

Intense
Zadomowiony użytkownik

Wysłany: 24 Marzec 2006, 19:35   

:D :D :D

Lilka1122
Użytkownik wciąga się

Wysłany: 22 Maj 2006, 21:53   

uwazam,ze oddac komus prezenty to jest dosyc niemile dla tej drugiej osoby,ale wiadomo ze zalezy to tez od powodu dlaczego sie rozstajecie.. mi facet powiedzial,ze jesli sie przestaniemy widywac i oddam mu prezenty to bedzie to najgorsze co moge zrobic!

kingusia
Gaduła

Wysłany: 7 Czerwiec 2006, 20:22   

Jesli juz cos sie daje to nie powinno sie tego odbierac.To prezent i juz.
Mogl sie liczyc z tym ze nie beda juz razem..

d(Rr)r 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 08:42   

to wyobraźcie sobie,ze mnie ostatnio spotkało takie oddawanie! a jak poszłam oddac to leciał za mną ze jednak nie chce :|

SunFlower 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 11:30   

d(Rr)r napisał/a:
to wyobraźcie sobie,ze mnie ostatnio spotkało takie oddawanie! a jak poszłam oddac to leciał za mną ze jednak nie chce :|

no to ładnie :| .
ja jak kiedyś dawałam chłopakowi(teraz już exowi) prezent (biżuterię) to nauczowa doświadczeniem zaznaczyłam, że daję mu to na zawsze, nawet jakby coś nie poszło to po to aby miał po mnie pamiątkę.
a jeszcze inny ex kiedyś wpadł do mnie na chate i wprawdzie nie chciał ode mnie zwrotu prezentów, ale po prostu...zaczął je niszczyć na moich oczach...ekmm :shock: .

em 
Oficjalny "Psycho Somek"
na słodko-kwaśno

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 11:38   

mi po J. nie zostały prezenty tylko rzeczy pozyczone (i te pozostawione przypadkowo)... a że kontaktu z nim utrzymywac nie dam rady, bo za wszelka cene probuje ze mnie zrobic zło swiata leżą w pudełku i czekają na wlaściwy moment... w sumie to on też ma troszkę moich rzeczy... ale nie jestem w stanie upomnieć się o nie... bynajmniej nie mam zamiaru zachować dla siebie jego plytek ani książek, albo chociazby ciuchów... szukam sposobu oddania mu ich i odzyskania swoich
Forever more

d(Rr)r 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 15:09   

ale niszczyciel :D
a najlepsze było to,ze on mi tych rzeczy nie dał o tak o,tylko to była pewnego rodzaju wymiana :|

Odpowiedz do tematu