Mi się wydaje,że rozpatrywanie tego problemu z punktu widzenia naszej własnej osobistej sytuacji materialnej jest po prostu pozbawione sensu. To,że nam byłoby żal mieszkania czy samochodu podarowanego osobie,która odeszła jest tak oczywiste że nie warto o tym wspominać...po prostu nas na to nie stać i tyle,o czym tu gadać.
Faceta było stać,kupował i dawał...przejechał się,trudno,Jego strata,trzeba było nie kupować. Żądanie zwrotu prezentu,obojętnie jakiego,jest bezzasadne,kłóci się z definicją prezentu. I nie rozumiem gadania o inwestycjach...a od kiedy w miłości ma się jakąś gwarancję??? To nie jest zakup telewizora czy udziałów w firmie!
Mi się wydaje,że rozpatrywanie tego problemu z punktu widzenia naszej własnej osobistej sytuacji materialnej jest po prostu pozbawione sensu. To,że nam byłoby żal mieszkania czy samochodu podarowanego osobie,która odeszła jest tak oczywiste że nie warto o tym wspominać...po prostu nas na to nie stać i tyle,o czym tu gadać.
Faceta było stać,kupował i dawał...przejechał się,trudno,Jego strata,trzeba było nie kupować. Żądanie zwrotu prezentu,obojętnie jakiego,jest bezzasadne,kłóci się z definicją prezentu. I nie rozumiem gadania o inwestycjach...a od kiedy w miłości ma się jakąś gwarancję??? To nie jest zakup telewizora czy udziałów w firmie!
Wiek: 20 Dołączyła: 12 Cze 2005 Posty: 670 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Marzec 2006, 14:56
bonnie_blue napisał/a:
Intense napisał/a:
:smt038 [smilie=brawa_na.gif] [smilie=prosze.gif] [smilie=chomik.gif] [smilie=piwo.gif] to jest własnie wszystko co mozna powiedziec w tym temacie.
_________________ .....:::::"Prawdziwa miłość szybko spisuje testamenty".:::::.....
"Zabił legionista smoka, w płaszcz z atłasu wytarł miecz, czarna zdobi go posoka smocza. Śmierć - rycerska rzeź."
uwazam,ze oddac komus prezenty to jest dosyc niemile dla tej drugiej osoby,ale wiadomo ze zalezy to tez od powodu dlaczego sie rozstajecie.. mi facet powiedzial,ze jesli sie przestaniemy widywac i oddam mu prezenty to bedzie to najgorsze co moge zrobic!
Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 11:30
d(Rr)r napisał/a:
to wyobraźcie sobie,ze mnie ostatnio spotkało takie oddawanie! a jak poszłam oddac to leciał za mną ze jednak nie chce
no to ładnie .
ja jak kiedyś dawałam chłopakowi(teraz już exowi) prezent (biżuterię) to nauczowa doświadczeniem zaznaczyłam, że daję mu to na zawsze, nawet jakby coś nie poszło to po to aby miał po mnie pamiątkę.
a jeszcze inny ex kiedyś wpadł do mnie na chate i wprawdzie nie chciał ode mnie zwrotu prezentów, ale po prostu...zaczął je niszczyć na moich oczach...ekmm .
Pomogła: 4 razy Wiek: 23 Dołączyła: 22 Maj 2005 Posty: 3128
Wysłany: 8 Czerwiec 2006, 11:38
mi po J. nie zostały prezenty tylko rzeczy pozyczone (i te pozostawione przypadkowo)... a że kontaktu z nim utrzymywac nie dam rady, bo za wszelka cene probuje ze mnie zrobic zło swiata leżą w pudełku i czekają na wlaściwy moment... w sumie to on też ma troszkę moich rzeczy... ale nie jestem w stanie upomnieć się o nie... bynajmniej nie mam zamiaru zachować dla siebie jego plytek ani książek, albo chociazby ciuchów... szukam sposobu oddania mu ich i odzyskania swoich
_________________ Endless tears
Forever joy
To feel most every feeling
Forever more
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum