Szok. Nie do pomyślenia. Jak tak mogło się stać w cywilizowanym kraju? :/
A wiecie, tu nawet trudno karę wymyśleć dla takich... Szkoda, że więcej o nich nie napisali, ciekawe jak się czują, choć skoro byli na to sposobni, to chyba nie czują się winni :/
A swoją drogą, czytam komentazre: kto jest winny? Nauczyciele? Rodzice? Ci chłopacy?
U nas też w szkole zdarzało się, że nauczyciel musiał wyjść, zostawiał nas, było głośno, jak to u dzieciaków, ale nie dochodziło do przemocy itp... I kto winny?
mnie zastanawia jedna rzecz - gdzie była reszta klasy???
nie wierzę, że nie dało się temu zapobiec, że reszta dzieciaków nie mogła powstrzymać grupki chłopców, ale pewnie jak to się działo to wszyscy mieli ubaw
wystarczyło, że jedna osoba wybiegłaby do klasy obok po nauczyciela
kurcze wystarczyło tak niewiele, żeby tą dziewczynkę uratować
wg mnie każdy jest winny po trochu z wymienionych przez Rosemary a nauczyciel pewnie też odpowie, bo nie wolno mu wyjść z klasy
Ja też nie potrafię tego zrozumieć.Nie mogę sobie tego wyobrazić.W 30 osobowej klasie (bo zakładam że tyle liczą klasy gimnazjalne w szkołach państwowych)nikt nie odważył się pobiec po nauczyciela??
Jak można wogóle coś takiego zrobić koleżance z klasy?
Nie potrafię tego pojąć.Nie piszą też nic za bardzo o reakcji rodziców a sądze że oni powinni jednek dać tej dziewczynce jakąś opiekę po tym co się stało.
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 30 Maj 2005 Posty: 2264 Skąd: Radom
Wysłany: 25 Październik 2006, 21:01
sądze że każdy się bał, żeby nie zrobili z nim to samo lub coś podobnego... Takie małoletnie szczeniaki zastraszają nawet starsze osoby. Do czego to doszło zeby człowiek bał się dzieciaka z gimnazjum??? ['] dla tej dziewczynki.
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
Kolesie chcieli się popisać przed pozostałymi. To niezła beka tak obmacać dziewczynę. Chcieli pokazać, że są zajebiści - mówią uczniowie dziennikarzom - Wszyscy się nabijali, nikt nie sądził, że laska tego nie wytrzyma.
Tak, fajny sposób do nabijania się... Rzeczywiście dzieciaki już nie wiedzą, co jest złe co dobre, a co niedopuszczalne. To już jest zaburzenioe percpecji :/
To jest straszne Naprawde nie wiem co powiedziec Pomyslec ze moje dziecko tez niedługo bedzie musiało isc do przedszkola, gimnazjum...itp I jak tu sie nie bac?
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum