Przypuszczam,że znacie historię,na kanwie której Krzysztof Krauze nakręcił "Dług".
5 grudnia ułaskawiony został jeden z bohaterów całej tej historii,Sławomir Sikora. Ale Artur nadal jest w więzieniu i - jeśli nie pomożemy - czeka go jeszcze ponad 4800 dni odsiadki!! Oboje popełnili to samo przestępstwo w identycznych warunkach,dostali takie same wyroki. To niesprawiedliwe,żeby tylko jeden z nich wyszedł na wolność;pominięcie Artura w ułaskawieniu jest krzywdzące! Jeśli chcecie zrobić coś w tej sprawie,wchodźcie na stronę www.dlug.com.pl i wysyłajcie stamtąd listy z poparciem (przy okazji warto poczytać zawartość strony). Ja już to zrobiłam.
Tak BTW uważam,że oni w ogóle nie powinni pójść do wiezienia,a jeśli już to na pewno nie na 25 lat.
jak dla mnie to obaj są niewinni...
no ale takie prawo w Polsce
tak samo wkurzył mnie fakt,że aresztowali kilku mieszkanców tej wioski, w ktorej jeden głupek terroryzował całą reszte. mimo to, ze wzywali policje musieli radzic sobie sami.. bezsens
_________________ Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 28 Gru 2005 Posty: 929 Skąd: z miasta Złego ;]
Wysłany: 7 Maj 2006, 21:29
a czy i on nie dostał prawa łaski od prezydenta? bo tak mi się coś kojaży. ja uważam,że do więzienia iśc powinni,zabili człowieka-budlaka,ale jednak człowieka,ale napewno nie na 25 lat. symbolicznie,ale nie aż tyle, to była można powiedzieć obrona własna...a swoją drogą to prawda co za państwo,żeby obywalete musieli się chronić w ten sposób
_________________ Dobrze, że spotkałem tylu ich
Wyjątkowych, zwykłych - tak jak ja
I opowiedzieli mi
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens...
Pani Senyszyn zaprosila do nas tydz temu Sławomira Sikore na wyklad z "prawa człowieka" przez 2,5 h opowiadal nam o realiach polskiego wiezienia.. cos niesamowitego i nie do opisania..
super facet..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum