Film trwa ponad godzinę, polecam jeśli macie dłuższą wolną chwilę.
To już ponad 6 lat. Od 2001 roku światło dzienne ujrzało wiele informacji wcześniej skrzętnie ukrywanych. Powstało też mnóstwo teorii na temat tego kto i dlaczego zaatakował.
Z biegiem czasu sprawa przycichła, w końcu inne konflikty na bieżąco zajmują media
Ale po obejrzeniu tego dokumentu zaczęłam przeglądać sieć i przypuszczenia, które mi się nasunęły są dość... przerażające??
Co człowiek zrobi dla subiektywnie pojmowanego 'wyższego dobra/celu'?? Czy faktycznie ludzie u władzy są tak zepsuci i wyrachowani, że bez mrugnięcia okiem posuwają się do takich czynów? Przecież społeczeństwo im zaufało. Jeśli oni są zdolni do czegoś takiego, to nie ma co dziwić się terrorystom czy całej reszcie przestępczego półświatka.
Pomogła: 2 razy Wiek: 23 Dołączyła: 17 Sie 2007 Posty: 1930 Skąd: Łódź
Wysłany: 16 Grudzień 2007, 18:03
Widziałam ten film już chyba w zeszłym roku i mam strasznie mieszane uczucia. Wydaje mi się, że to wszystko miało być tylko po to, by można było wszcząć tę wojnę, bo tylko wówczas możliwe było dla niej poparcie społeczne....
Który Amerykanin szedłby na wojnę o ropę czy o jakieś wyższe ambicje polityka? Cel uświęca środki - to nasunęło mi się po obejrzeniu tego filmu i to mnie przeraża
BTW dlatego też uważam, że nasze żołnierze nie muszą i nie powinny ginąć na nie swojej wojnie
_________________ Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Podobnie jak mi! Amerykanom po prostu chodziło o ropę! i taka jest prawda!!
A tak przy okazji!!
Jestem tu nowa i chciałam się przywitać serdecznie!! mam nadzieję,że zostanę tu mile przyjęta!?
_________________ KOCHAJMY LUDZI TAK SZYBKO ODCHODZĄ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum