RMF:
Katowicka prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie dwóch pielęgniarek, które na nocnym dyżurze „bawiły się” kilogramowym wcześniakiem. Wszystko udokumentowały na zdjęciach, dziś wydrukowały je dwa dzienniki.
Wiecej
Skandaliczne zachowanie!!!
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Na pierwszy rzut oka to sie wydaje ze poprostu chciały utrwalić sobie małego niemowlaczka, ale że on był w inkubatorze i podpięty do kabli i wogóle strasznie mały i mogło mu to zagrozić to troche nie ten teges były chyba.
Wydaje mi sie ze one nie zdawaly sobie srawy z powagi sytuacji. Chociaz po ostatnich rzeczach jakie sie dzieja w szpitalach i wogole w sluzbie zdrowia to ja sie juz niczemu nie dziwie.
Jak usłyszałam o tej sprawie, to byłam w szoku!! To nieprawdopodnobne, jak dorosła, niby odpowiedzialna i myśląca osoba może być taka głupia!!
Właśnie przed chwią w radio mówili, że grozi tym pseudo pielęgniarkom do 5 lat więzienia. I powiem szczerze... należy im się surowa kara!!
A niezdawać sobie sprawy mogą tylko ludzie całkowicie nieodpowiedzialni, a tacy nie powinni opiekować się takimi maleństwami
Bo najprawdopodobniej takie nieodpowiedzialne były. Chciały mieć fajne fotki do chwalenia się wszystkim: popatrz, jakie malutkie...
Dzisiaj zobczayłam w fakcie to zdjęcie. Po prostu z nóg mnie ścięło..Nie potrafię sobię wyobrazić, co by było, gdyby to dziecko umarło, ani też jak się czują rodzice takiego maleństwa, które i tak walczy o przetrwanie, a ktoś sobie takie zabawy urządza..
Mimo, że najprawdopodobniej nie zdawały sobie sprawy z niebezpieczeństwa, ale i tak kara możliwie najsurowsza.
Tak jak mówiłam :
"Mówiły, że chciały zrobić pamiątkowe zdjęcia, żeby pokazać bliskim, jakimi maleństwami się opiekują. Dopiero teraz, kiedy sobie uzmysłowiły, że popełniły straszny błąd, świat się im zawalił" - podkreśliła Póda.
Swoją droga fotograf nie ma prawa informować nikogo o treści wywoływanych zdjęć. Etyka zawodu.
Wiek: 21 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 2347 Skąd: Białystok
Wysłany: 12 Październik 2005, 16:16
no bez przesady...to skandaliczne.. chciały pokazać znajomym kim się opiekuja...ale że robiły do obiektywu takie miny?? jakby chcialy sobie pożartować z tego biednego bejbusia który mógł umrzeć...sami lekarze mówili, że nawet nie dotykają tych maluszków bo boją się konsekwencji
ehh dobrze że maluszkowi się nic nie sało!
Wysłany: 12 Październik 2005, 16:21
Jezu i one tyle lat pracowały w szpitalu !? To się przecież w głowie nie mieści!
Zwolnić w cholerę, takie baby nie powinny mieć styczności z dziećmi...I to takimi biedymi,chorutkimi .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum