Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Wstrząsające "zabawy" katowickich pielęgniarek
Autor Wiadomość
Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 12 Październik 2005, 11:42   Wstrząsające "zabawy" katowickich pielęgniarek

RMF:
Katowicka prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie dwóch pielęgniarek, które na nocnym dyżurze „bawiły się” kilogramowym wcześniakiem. Wszystko udokumentowały na zdjęciach, dziś wydrukowały je dwa dzienniki.
Wiecej

Skandaliczne zachowanie!!!

nomu
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 12 Październik 2005, 12:09   

Na pierwszy rzut oka to sie wydaje ze poprostu chciały utrwalić sobie małego niemowlaczka, ale że on był w inkubatorze i podpięty do kabli i wogóle strasznie mały i mogło mu to zagrozić to troche nie ten teges były chyba.

Wydaje mi sie ze one nie zdawaly sobie srawy z powagi sytuacji. Chociaz po ostatnich rzeczach jakie sie dzieja w szpitalach i wogole w sluzbie zdrowia to ja sie juz niczemu nie dziwie.

d(Rr)r 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 12 Październik 2005, 12:36   

pielegniarki nie zdawały sobie sprawy ?! hmm
kiepskie te pielegniarki !

GabiRaf 
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 12 Październik 2005, 13:05   

Jak usłyszałam o tej sprawie, to byłam w szoku!! To nieprawdopodnobne, jak dorosła, niby odpowiedzialna i myśląca osoba może być taka głupia!!
Właśnie przed chwią w radio mówili, że grozi tym pseudo pielęgniarkom do 5 lat więzienia. I powiem szczerze... należy im się surowa kara!!
A niezdawać sobie sprawy mogą tylko ludzie całkowicie nieodpowiedzialni, a tacy nie powinni opiekować się takimi maleństwami :!: :evil:

[/url]

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 12 Październik 2005, 13:24   

Bo najprawdopodobniej takie nieodpowiedzialne były. Chciały mieć fajne fotki do chwalenia się wszystkim: popatrz, jakie malutkie...
Dzisiaj zobczayłam w fakcie to zdjęcie. Po prostu z nóg mnie ścięło..Nie potrafię sobię wyobrazić, co by było, gdyby to dziecko umarło, ani też jak się czują rodzice takiego maleństwa, które i tak walczy o przetrwanie, a ktoś sobie takie zabawy urządza..
Mimo, że najprawdopodobniej nie zdawały sobie sprawy z niebezpieczeństwa, ale i tak kara możliwie najsurowsza.

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 12 Październik 2005, 14:59   

chore baby ...

d(Rr)r 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 12 Październik 2005, 15:07   

mi mowiac szczerze słow zabraklo do skomentowania :shock:

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 12 Październik 2005, 15:52   

Tak jak mówiłam :
"Mówiły, że chciały zrobić pamiątkowe zdjęcia, żeby pokazać bliskim, jakimi maleństwami się opiekują. Dopiero teraz, kiedy sobie uzmysłowiły, że popełniły straszny błąd, świat się im zawalił" - podkreśliła Póda.

Swoją droga fotograf nie ma prawa informować nikogo o treści wywoływanych zdjęć. Etyka zawodu.

landrynka1732 
Za późno na leczenie

Wysłany: 12 Październik 2005, 16:16   

no bez przesady...to skandaliczne.. chciały pokazać znajomym kim się opiekuja...ale że robiły do obiektywu takie miny?? jakby chcialy sobie pożartować z tego biednego bejbusia który mógł umrzeć...sami lekarze mówili, że nawet nie dotykają tych maluszków bo boją się konsekwencji :(
ehh dobrze że maluszkowi się nic nie sało!

SunFlower 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 12 Październik 2005, 16:21   

Jezu i one tyle lat pracowały w szpitalu !? To się przecież w głowie nie mieści!
Zwolnić w cholerę, takie baby nie powinny mieć styczności z dziećmi...I to takimi biedymi,chorutkimi :evil: .

Odpowiedz do tematu