Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 27 Gru 2005 Posty: 3702 Skąd: warszawa
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 06:41
żałoba narodowa, to fakt...
zdołowałam się tym wypadkiem, w mediach huczą o tym. no właśnie - w mediach.
trochę mi to śmierdzi akcją propagandową. kochany premier sprezentował po 100tys zł dla osób i rodzin poszkodowanych w tym wypadku (dla rodzin, które straciły cały swój dobytek po huraganie pod częstochową, jest przeznaczone po 60tys zł...). teraz ma znowu zapewnione poparcie wśród starych bab, entuzjastek radia maryja. w końcu była to pielgrzymka. no cóż..
przepraszam, że tak nietaktownie weszłam na tematy polityczne, ale to chyba jest fakt, niestety..
zdarzyła się tragedia [*]
_________________ Gdy się miało szczęście, które się nie trafia:
czyjeś ciało i ziemię całą,
a zostanie tylko fotografia,
to - to jest bardzo mało...
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 1667 Skąd: warszawa
Wysłany: 25 Lipiec 2007, 12:34
Ja współczuję i ludziom, którzy brali w tym udział... i ich rodzinom. Jak pierwszy raz o tym usłyszałam, to łza mi się w oku zakreciła. Mimo to mam wrażenie, że ta żałoba narodowa, to przegięcie. Codziennie na drogach ginie wiele osób, tylko się o tym nie trąbi.
A zdenerwowało mnie to dlatego, że mojemu 6-cioletniemu siostrzeńcowi i 7-letniej siostrzenicy z tej okazji odwołali wycieczkę kolejką wąskotorową i ognisko, na które oni nie mogli się doczekać już kilka dni. Przeżyli ogromne rozczarowanie i trudno było im wytłumaczyć, dlaczego tak się stało.
A to ma, że to jest świetny chłyt marketingowy nam miłościwie panującym... smutne, że na nieszczęściu innych ktoś próbuje zbić kapitał polityczny.
W ciągu ostatnich paru lat w Polsce były co najmniej 3 żałoby narodowe.
Co też podtwierdza, że Polacy to jeden z najsmutszych narodów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum