Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy mężczyźni powinni używać kosmetyków pielęgnacyjnych?
Autor Wiadomość
słoneczna księżniczka
Użytkownik wciąga się

Wysłany: 4 Wrzesień 2006, 10:14   

mój robaczek też ma stópki dleikatesiki:P
moja teoria tłumaczaca tn stan jest fakt,że oni nie chodzą boso zbyt często,my latamy a to w klapeczkach,a to w sandałkach a to wogóle na boso,ja np tpo uwielbiam i moje stópoki muze szorować pumeksem codizennie bo sie uodparniaja na czynniki zewnetrzne takie jak kamienie,piasek itp,no i chodzimy czesto w niewygodnych bucikach,szpilkach itp to tez ma znaczenie,faceci maja wygodne butki,zawszeskatrpetki,to wsyztsko chroni stópki od twardniecia naskórka,tak mi się wydaje:)
mój męzżczyzna nie uzywała innych kosmetyków niz mydło i pinka dl golenia,odkad go pilnuje,uzywa spraju łagodzacego podraznienia po goleniu,kremu nivea do bużki,wczesniej miał buzie jak tarka do sera:P
wode toaletowa używa,dyzodorantu,nad paznokciami pracuje:P
przestał obgryzać ale nie chce ich czyscic za czesto,leniuch jedne:/
ale myje sie 2 razy dziennie:) prysznic szybko,i wsio:) dodam że uwielbiam jak wychodzi spod prysznic taki mokry i pachnący żelem do mycia:D ach,wrrrr

oleńka233 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 4 Październik 2006, 11:20   

Wiem, że to kącik dla panów, ale podam wam sposób na gładkie stopy, a więc: ciepła woda + najwyklejszy kwasek cytrynowy. Moczymy nogi 20 min. i ścieramy pumeksem. Powtarzamy w razie potrzeby. Ten zabieg pomaga nawet wyleczyć pekające stopy, więc spróbujcie. Ja się przekonałam, że warto.

taka sobie 
Ten stan trzeba juz leczyć

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 5 Październik 2006, 14:10   

oleńka233 napisał/a:
Wiem, że to kącik dla panów, ale podam wam sposób na gładkie stopy, a więc: ciepła woda + najwyklejszy kwasek cytrynowy. Moczymy nogi 20 min. i ścieramy pumeksem. Powtarzamy w razie potrzeby. Ten zabieg pomaga nawet wyleczyć pekające stopy, więc spróbujcie. Ja się przekonałam, że warto.

a w jakich proporcjach ten kwasek ?

a co do panow to ja odwiecznie jestem na TAK, tak powinni uzywac kosmetyki pielegnacyjne........... zeby np. nie miec buzi jak tarka do sera :wink:

Lilypie 1st Birthday Ticker

oleńka233 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 5 Październik 2006, 16:54   

taka sobie napisał/a:
a w jakich proporcjach ten kwasek ?

Wiesz co Ja używam małe opakowania, ale im więcej tym bardziej skóra się zmiękcza. Ja daję op. max 50gramowe albo mniejsze.

opuncja 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 22 Październik 2006, 02:11   

powinni, ale bez przesady.

ja ostatnio widziałam pana, który sobie usta pomadką smarował bezbarwną... jakoś tak dla mnie to dziwne. choć póżniej ustka miał zapewne smakowicie miękkie i gładkie... nie chciałam jednak sprawdzać ;) nieeeeeee...

ale dobry zapach, żelik pod pysznic... wlos ułożony... okej!

d(Rr)r 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 22 Październik 2006, 09:42   

opuncja napisał/a:
powinni, ale bez przesady.

ja ostatnio widziałam pana, który sobie usta pomadką smarował bezbarwną... jakoś tak dla mnie to dziwne. choć póżniej ustka miał zapewne smakowicie miękkie i gładkie... nie chciałam jednak sprawdzać ;) nieeeeeee...

ale dobry zapach, żelik pod pysznic... wlos ułożony... okej!

Myśle sobie . . . ze niech używa tej pomadki, w koncu jego usta są tak samo wrażliwe jak moje, ale niech robi to jak ja tego nie widzę :mega_jezor:
Mimo wszystko jest to dla mnie zniewieściałe !

opuncja 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 22 Październik 2006, 12:39   

dokladnie. nie chę tego widzieć.. kurdę, a on to zrobił... na stołówce w pracy.... :D tak jakoś to ... wąlśnie zniewiesciale wyglądało.... krem oki, nie wiem no, dziwnie i zaskakujaco ...

rosel 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 22 Październik 2006, 13:37   

hmm mnie to jakoś ani nie dziwi ani nie degustuje,pomadka jak pomadka uniseksowna.

Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz, dlaczego
L.Tołstoj

oleńka233 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 22 Październik 2006, 15:01   

rosel napisał/a:
hmm mnie to jakoś ani nie dziwi ani nie degustuje,pomadka jak pomadka uniseksowna.

Mnie też to nie dziwi, sama kupuję mężowi, ale tylko na zimowe mrozy, tyle, że mój nigdy nie maluje ust tą pomadką, a jedynie grzebie w niej "paluchem" i smaruje usta palcem.

reenatka 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Wysłany: 22 Październik 2006, 20:27   

ja swojemu J sama smaruje bo on o takich rzeczach nie mysli, nawet jak by mu usta zeschly jak styropian :/ :wink:
Robie mu tez nieraz peeleing buzki, i calego ciałka , czasem kpaiemy sie razem w kawie :) Staram sie sama troche dbac o niego bo on nie mysli o tym :) Musze mu buzie smarowac kremem bo on tego nie widzi ze jest mega wysuszony :roll: 8)

"ZE SPRZĘTEM NIE JESTEŚ DLA NIKOGO WZOREM! JEŻELI WALCZYSZ - RÓB TO Z HONOREM"

Odpowiedz do tematu