Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy mężczyźni powinni używać kosmetyków pielęgnacyjnych?
Autor Wiadomość
Negocjator
Moderator

Wysłany: 24 Sierpień 2006, 13:27   Czy mężczyźni powinni używać kosmetyków pielęgnacyjnych?

znalazłem na necie taki temacik

"Zabiegi pielęgnacyjne nie są już tylko domeną kobiet. Mężczyźni, chcąc mieć zadbaną, pozbawioną podrażnień po goleniu, zdrową i atrakcyjną skórę, też sięgają po kosmetyki pielęgnacyjne. Codzienne branie prysznica i golenie, sprzyjają wysuszaniu skóry. Powodują je również używanie zasadowego mydła, golenie zarostu „pod włos” oraz stosowanie wody toaletowej z zawartością alkoholu. Picie alkoholu, palenie papierosów, przebywanie na słońcu powodują zmniejszanie ilości kolagenu i powstawanie zmarszczek.
Dlatego ważna jest regularna pielęgnacja."

sam jestem jak najbardziej za :) uzywam kremu po goleniu a dopiero po tym zabiegu np jakas woda pachnąca :) Innych zabiegów narazie nie praktykuje ale np bardzo czesto udaje mi sie wmasować w dłonie reszete kremu który pozostaje jak ubieramy małą na spacer lub po jej kąpieli :)

taka sobie 
Użytkownik "Sam Swój"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 24 Sierpień 2006, 13:41   

PANUJE TAKA OPINIA ZE FACET KTORY O SIEBIE DBA DO CIOTA :shock: i ze prawdziwemu mezczyznie wystarczy mydlo i zyletka :shock: nie wiem kto to wymyslil ale na pewno nie kobiety :P
ja jestem jak najbarzdiej ZA tym aby panowie dbali o siebie, balsamy, kremy , wody po goleniu, dezodoranty-antyperspiranty to minimum, depilacja to tez dbanie o siebie i wcale nie gejowate :? tak wiec szanowni mezczyzni naszego forum dbajcie o siebie i powiedzcie o tym swoim kumplom przy piwku... tak jako dodatkowy temacik :wink:
aha! i te wasze nieszczesne stopy :roll: pumeks nie gryzie a kremy do stop nie wyzeraja skory :wink:

Lilypie 1st Birthday Ticker

Negocjator
Moderator

Wysłany: 24 Sierpień 2006, 13:51   

no na temat stop np moich to jak chce niech wypowie sie Iskierka ;)

ja dodam tylko że myje i obcinam paznokcie :lol: :)

Nixie
Kataryna

Wysłany: 24 Sierpień 2006, 13:58   

Twój podpis mnie rozwalił Negocjatorze :D <lol>

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 24 Sierpień 2006, 13:59   

Negocjator napisał/a:
no na temat stop np moich to jak chce niech wypowie sie Iskierka ;)

To fakt :D Jezeli chodzi o stopy to jeszcze nigdy takich nie widziałam :shock: Normalnie podusie jak pupcia niemowlaka :shock: Czasami zastanawiam sie czy Negocjator to wogóle chodzi czy fruwa nad powierzchnią ziemi :shock: :)

Co do pielęgnacji to uważam że przystojny mężczyzna to zadbany mężczyzna. Wcale nie musi byc specjalnie obdarzony urodą, ale gdy jest zadbany, czysty i pachnący to jest w stanie zdobyc tę najpiękniejszą eliminując Bóg wie jakich przystojniaków :lol:
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

Negocjator
Moderator

Wysłany: 24 Sierpień 2006, 14:00   

Nixie napisał/a:
Twój podpis mnie rozwalił Negocjatorze :D <lol>

fajnie że się podoba :D

SunFlower 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 24 Sierpień 2006, 14:27   

ja tez jestem za :) .
byleby facet nie miał więcej flakoników z kosmetykami ode mnie :P ;) .

Ramzes 
Użytkownik wciąga się

Wysłany: 24 Sierpień 2006, 15:27   

tak jest balsam po goleniu, woda po goleniu i dezodorancik !! i koniecznie czyste paznokcie :twisted:

kasik25 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 24 Sierpień 2006, 16:57   

Ramzes napisał/a:
tak jest balsam po goleniu, woda po goleniu i dezodorancik !! i koniecznie czyste paznokcie :twisted:

Oj tak paznokcie czyste i nie poobgryzane :P
I do listy powyzej jeszcze dodam (z mi wiadomych mezowych specyfikow :lol: ) krem nivea do twarzy i rak, krem do depilacji (chyba by mnie ubil jakby to zobaczyl ;) ) i balsamy nawilzajace do ciala (ale tylko uzywa ich latem :D , zwlaszcza po slonecznych kapielach )

bonnie_blue 
Moderator
Wróżka Jeżynka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 24 Sierpień 2006, 18:22   

Ja mojemu kupilam bardzo drogi krem dla mezczyzn (do skory wrazliwej, alergicznej) a on go uzywa do rak :evil:
Ale przynamniej zaczal uzywac kremu po goleniu i juz nie narzeka, ze go buzia piecze :wink:
A podpis Negocjatora jest the best :lol:

Odpowiedz do tematu