olivka - to brawa dla niej za ustabilizowany cykl. Tylko pogratulować
Ale myślę sobie, że nie wszystkie kobiety tak mają, więc lepiej nie doradzać tej metody, ale przedstawić taką możliwość - niech każdy decyduje za siebie
ja w życiu bym się na npr nie zdecydowała jako antykoncepcję - znając moje szczęście to za pierwszym razem bym wpadła
Poza tym mnie skacze libido podczas dni płodnych a wtedy właśnie nie można - to męczarnie straszliwe tak się powstrzymywać
Ale jako metoda planowania ciąży jest niezastąpiona...
Ja podobnie jak Mimiru bym sie nie zdecydowala na samo NPR. Mimo tego iz prawidlowo stosowane daje duza pewnosc (znam ludzi opierajacych sie tylko na NPR i to skutecznie od lat)... Dlatego tez ja stosuje NPR jako wspomagacz do prezerwatywy Samo NPR bede stosowac jak bede chciala dziecko, ale wowczas w druga strone
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6269 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 9 Marzec 2005, 20:50
może jest to "przyjemna metoda" ale za bardzo stresująca,nigdy nie może dojść do końca stosunku,więc któraś strona będzie zawsze nie do końca "zaspokojona"
i później zastanawianie się czy się uda czy nie ......ten strach zmusił mnie do zrezygnowania z tej metody nie polecam jej.........świadczy ona o braku odpowiedzialności(ufałam swojemu partnerowi ale mimi to się bałam)
co do tego czy bym sie zdecydowała zeby nie używac prezerwatywy z końcem cyklu...
nigdy nie ma pewności czy przyadkiem nam organizm nie zrobi spikusa... moja bratowa w okresie zaszła w ciąze..
pewnie przypadek 1 na 100 ale ja tam wolałam gume i nadal uważam ze to niezła metoda..
ale ni tutaj o tym
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6269 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 10 Marzec 2005, 21:43
jeśli "tak do końca" to jestem jeszcze bardziej na NIE!! kobieta musi być zupełnie zdrowa żeby to działało-stres czy zmiana naszego samopoczucia też ma wpływ
Wysłany: 7 Wrzesień 2005, 18:50
Renika to, że Twoja bratowa zaszła w ciążę podczas okresu można wytłumaczyć tym, że nie był to okres a krwawienie śródcykliczne. Ma ono miejsce wtedy gdy nie obserwuje się skoku temperatury i fazy wyższych temperatur. Normalny okres zawsze występuje gdy wcześnie odberwuje się wyrażny skok temperatury i fazę wyższych temperatur.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum