Wysłany: 31 Marzec 2005, 14:51 jak na podstawie temp. okresla sie owulacje?
nie rozumiem tego.ja stosuje npr od roku.zawsze mi sie wydawalo ze owulacja jest wtedy kiedy temp jest niska,a potem pod wplywem progesteronu jest wyzsza i wtedy sa dni nieplodne.tak myslalam.ale czytam tutaj,ze ktos mial wysoka temp i ze mial owulacje i to jest normalne.mam 27 dniowy cykl...jakos zawsze od 21 dnia cyklu mam wysoka temp i utrzymuje sie ona do okresu ale przed 21 tamk mniej wiecej od 9 dnia cyklu do 20 mam niska temp...nic juz ztego nie rozumiem,moze ktos mi wyjasnic??bardzo prosze...
Wygląda na to, ze u Ciebie to wygląda prawidłowo!
Ja mierząc temperature notowałam spadek po miesiączce a wzrost w okolicach owulacji. Ja zaszłam w ciąze ten wzrost utrzymywał sie dużo dłużej
No wiesz, w antykoncepcji naturalnej maxymalny wskaźnik pearla wynosi 20-35 w zależnośli jakioe metody naturalne brać pod uwagę... A to jak dla mnie troche dużo. Ale jeśli liczysz się z takim ryzykiem to życze powodzonka
kasia999 Gość
Wysłany: 1 Kwiecień 2005, 15:50
stosuje metode termiczno objawowa i mam do tego predyspozycje.tabletek ani innych swinst nie moge brac ze wzgeldow zdrowotnych.nie chce prezerwatywy,nie po to mam stalego partenra zeby bawic sie gumkami...kazda kobieta powinna miec guziczek,naciska gfo w tedy kiedy chce zajsc
nie moge sobie pozwolic na ciaze
Kasiu dobrze ze do mnie napisałaś. Odczytaj maila.
I pomyśl nad tym co Ci napisałam
Pozdrawiam
Wysłany: 22 Lipiec 2005, 14:23
no kurcze to teraz ja w koncu sama nie wiem jak to jest . Z tego co ja czytałam to owulacji towarzyszy wzrost temperatury a przed owulacja temperatury sa niskie i ze 3 dnia podwyzszonej temperatury zaczyna sie pewna nieplodnosc a z tego co wy piszecie to wynika ze owulacja jest przed niskimi temperaturami tak ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum