Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Kalendarzyk
Autor Wiadomość
sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 31 Styczeń 2005, 20:16   Kalendarzyk

Na skrzynkę z ulotkami wrzuciłam program umożliwiający obserwację swojego cyklu - Kalendarzyk.
Zapraszam do ściągania i testowania, bo jakoś na razie nie miałam czasu go przetestować ;)

Heather
Pierwszy Raz

Wysłany: 11 Luty 2005, 12:03   

A ten kalendarzyk tylko liczy dni plodne/nieplodne czy mozna tez dodawac temperature, obserwacje sluzu itp i na podstawie skoku temp. pokazywane sa dni plodne? Bo jesli tylko liczy to na niewiele sie zda - ja w kazdym razie bym mu nie zaufala :D

Z kalendarzykow polecam Woman Calendar 5.1 dla Windowsa i Woman 5.1 dla PalmOS - oba firmy Beiks :)

Pozdrowionka

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 17 Luty 2005, 14:16   

W tym wypadku mamy liczenie i obserwacje temperatury ;)
Chociaz ja z niego nie korzystam, wiec moglam czegos nie zauwazyc.
Znalazlam, byl darmowy, to wrzucilam ;) Moze komus sie przyda :)

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 3 Marzec 2005, 22:26   

zainstalowałam... bo teraz mi sie przyda...
i wiecie ze sie zgadza z ich przewidywaniami :) ;)

Margarette
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 10 Marzec 2005, 18:23   

hmm...Kalendarzyk małżeński...nie chciałabym sposobem mojej wypowiedzi urazić kogoś kto stosuje tą metodę,ale wydaje mi się ona bardzo niepewna.Rozregulowanie cyklu kobiety może spowodować wiele błahych czynników wiec skuteczność się obniża.Jest to jedna z metod akceptowanych przez Kościół, ale moim zdaniem metode tą powinno sie nazwać raczej watykańską ruletką...

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 10 Marzec 2005, 18:33   

no może do zapobiegania ciąży nie jest najpewniejszy, ale do planowania się baaardzo przyda ;)

Tak btw. to nie wiem kto wymyślił by skrót w menu start tego programu miał ikonkę podpaski i to takiej a la Always Night... Okropieństwo, na to chyba tylko facet mógł wpaść

Róża
Gość
Wysłany: 3 Kwiecień 2005, 14:03   Kalendarzyk

mam pytanie , jestem na tym forum pierwszy raz i chciałabym się zapytać gdzie mogę sciągnąc ten kalendarzyk (do sknerka - co to znaczy : jest do śćiągnięcia na skrzynce z ulotkami).Bardzo dziękuje.Chyba będe tu cz ęściej zaglądac.Super forum.Pozdrawiam.pa

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 3 Kwiecień 2005, 15:16   

Mamy konto pocztowe na stronie www.o2.pl

musisz się zalogować jako:
login: ulotki_anty
hasło: kalendarz

i możesz obejrzeć/ściągnąć wiadomości, tylko błagam, nie kasuj ich :)

kasia999
Pierwszy Raz

Wysłany: 4 Kwiecień 2005, 15:11   

Czesc Mimiru,postanowilam skorzystac z tego kalendarzyka,ale nie wychodzi mi obsluga,moglabys mi po krotce napisac sposob uzycia lub przeslac jakas instrukcje??z gory dzieki

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 4 Kwiecień 2005, 16:04   

Spróbuje troche ten program opisać, ale nie wiem czy trafię akurat w to, co jest ci potrzebne, jakby co to pisz, postaram się odpowiedzieć :)

Obsługa programu Kalendarzyk

Krok I - Wprowadzanie swoich danych osobowych
Zakładka "Ustawienia" lub druga ikonka od prawej (twarz). Tu wpisujemy m.in. ile trwa nasza miesiączka co będzie bardzo ważne przy obliczaniu dni płodnych.

Krok II - Wprowadzanie terminu/ów ostatnich miesiączek
Zakładka "Zaznacz cykl" lub 5 ikonka od lewej (formularz). Klikamy myszką w pierwszy dzień miesiączki, która ostatnio wystąpiła, następnie w ołówek - data zostanie zapisana i pojawi się w spisie po lewej stronie.
Ja polecam dodać 2 ostatnie terminy miesiączek aby system mógł obliczyć ile dni trwa u nas cykl. Jeśli zdarzyło się dodać złą datę można ją usunąć klikając na nią w spisie prawym klawiszem myszki i wybierając "usuń date"

Krok III - Zapisywanie w programie pomiarów temperatur
Zakładka "Zanotuj temperaturę" lub ikonka z termometrem. Działa tylko dla aktualnego dnia - suwaczkiem przy temperaturze ustawiamy na tą którą odczytaliśmy z termometru, klikamy na ołówek - temperatura została zapisana.

Krok IV - Oglądanie obliczeń
Jedyne co nam zostało to oglądanie obliczeń programu - możemy zobaczyć kiedy będzie przewidywana miesiączka, kiedy będą dni płodne, a kiedy napiącie PM oraz możemy odczytać ostatnio zapisane temp (nie wiecz czy program je uwzględnia przy obliczaniu dni płodnych, bo nie testowałam)

Dodatkowe opcje: Biorytm, Przypomnienia, Projektowanie domu zgodnie z Feng-Shui, Faza księżyca, Obliczanie BMI (czyli czy odpowiednio ważymy) oraz Afirmacje

Odpowiedz do tematu