Właśnie dowiedziałam się że istnieją takie rzeczy jak Persona, Donna, Bioself..... z racji ryzyka raka i zatorów nie mogę za bardzo stosować sntków, zwłaszcza długodystansowo... więc się zastanawiam czy takie coś jest skuteczne...... jak myślicie?
podobno ze skutecznością jest całkiem ok, ale orientowałas się w cenie? Jest porażająca - w każdym razie Persony!
Po prostu śmiech na sali - nie wiem kogo ma być na to stać?
Żeby nie być gołosłowną:
Cena
Persona - 386zł + ok. 45zł/miesiąc
Bioself - 340zł
ATOs - 50zł/rok
Co ułatwia
Persona - pomiary poziomu hormonów i interpretacja danych
Bioself - interpretacja pomiarów temperatury
ATOs - pomiary temperatury
Skuteczność
Persona - 94%
Bioself - 98%
ATOs - dane interpretuje użytkownik
Określenie płodności w danym cyklu
Persona - I i II fazie
Bioself - w II fazie
ATOs - w II fazie
Kraj pochodzenia i firma
Persona - Anglia, Unipath
Bioself - Szwajcaria, Fundacja SymptoTherm
ATOs - Polska, Jerzy Górecki - twórca idei APT
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Ostatnio zmieniony przez Mimiru 29 Styczeń 2006, 12:02, w całości zmieniany 1 raz
Ja chyba będę używała persony do poczęcia dzieciaczka Moim zdaniem jest najlepsza bo mierzy też hormony a nie tylko temperaturę
A tak wogóle to ten ATO mnie zaciekawił - ma wejść niedługo na rynek, produkt polski, do codziennych pomiarów temperatury, tylko po jaką cholerę mi do tego specjalny termometr jak od lat stosuje się do tego z powodzeniem zwykły rtęciowy za pare zł w aptece?
Bo ten bioself to to samo co ma być nasze ATO tylko bioself ma funkcje zapamiętywania pomiarów i sam pokazuje czy jesteśmy płodne czy nie a ATO sie chyba będzie samemu wypełniac na papierze - ale różnica w cenie duża...
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum