Nie opierajcie się na samymy śluzie. śluz płodny oznacza, że jest dużo estrogenów i najprawdopodobniej odbędzie sie owulacja. Dopiero wzrastająca tempka mówi nam czy owulacja była czy nie. Ja pomimo śluzu płodnego miałam cykle bezowulacyjne. Po prostu pęcherzyk nie pękał (a śluz był) i wzrostu tempki nie było.
No właśnie
Ja bym sobie łeb dała uciąć, że miałam owulacje ale lekarze wyprowadzili mnie z błędu. Najlepiej jest połączyć śluz i tempkę bo szyjka macicy reaguje na wzrost poziomu estrogenu (to samo cos śluz). Tempa pokazuje nam, że wzrósł poziom progesteronu czyli, ze owulacja na pewno się odbyła
Wiek: 20 Dołączyła: 12 Cze 2005 Posty: 670 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11 Lipiec 2005, 14:19
Wspolczuje Kikker.Jak mi to babka na biologi tłumaczyła to ja wlansie miałąm mniej wiecej taka mine
_________________ .....:::::"Prawdziwa miłość szybko spisuje testamenty".:::::.....
"Zabił legionista smoka, w płaszcz z atłasu wytarł miecz, czarna zdobi go posoka smocza. Śmierć - rycerska rzeź."
A ja własnie musze odstawić pigułki i przerzucam się na gumki. Przy okazji chciałabym poobserwować śluz i tak ogólnie swój organizm. Ale po pierwsze nie wiem jak, a po drugie przed pigułkami miałam strasznie nieregularne cykle, więc czy jest w ogóle sens, czy cokolwiek uda się zaobserwować??
Wysłany: 13 Lipiec 2005, 08:47
Da się Kwestia chęci i wprawy
Podstawą jest regularność prowadzonych obserwacji
Temperaturę najlepiej jest badać rano, o stałej porze, codziennie, przed wstaniem z łóżka.
Gdzie mierzymy temperaturę?
Mierzymy ją w jednym z trzech miejsc, a mianowicie: w pochwie, w odbycie lub w ustach pod językiem, wkładając termometr z prawej lub lewej strony ukośnie pod język. Najbardziej czytelny wykres daje mierzenie temperatury w pochwie lub w odbycie.
Jak długo należy trzymać termometr?
Przez 5 minut, pod językiem 8 minut.
Kiedy należy mierzyć temperaturę?
Zaraz po przebudzeniu, po co najmniej 3-godzinnym śnie. Temperatura powinna być mierzona codziennie rano, o tej samej porze, plus - minus pół godziny (tzn. jeśli normalnie budzi się Pani o godzinie 5.30 to pomiar między 5 a 6 jest prawidłowy). Ważna jest konsekwencja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum