Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
8 Minute Buns
Autor Wiadomość
taka sobie 
Ten stan trzeba juz leczyć

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 15:46   

kiedys sie nad tym zastanawialam i nadal nie znam odpowiedzi...a ze Dibi tu zajrzala wiec mi sie przypomnialo....:)
czy jesli planuje sie ciąze i stara sie o dziecko to czy nie powinno sie przestac intensywnie cwiczyc? zawsze mnie to nurtowalo, czy jesli sie zaszło w ciaze, i o tym nie wiemy , to czy mozemy zaszkodzic dzidziusiowi w ten sposob
to samo dotyczy sie wszystkiego innego, solarium, sauny czy nawet glupiego alkoholu :ysz:

Lilypie 1st Birthday Ticker

DiBi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 19:03   

już kiedyś poruszałyśmy ten temat.

jeśli o mnie chodzi to bez obaw- bo ja ćwiczę z głową ;) tzn nie dam się zagiąć :) np aerobiczna szóstka nie jest dla mnie- za bardzo "czuję" brzuch- więc od razu przestałam :)
narazie postawiłam na dłłuuuuuuuuuuugie spacery i jazdę na rowerze, czasem brzuszki (choć wydaje mi się że nie są szkodliwe)..

a co do alkoholu, używek itp.. wydaje mi się że mało która kobieta WIE o ciąży od razu, a prawie każdej z nich zdażyło się wypić kawę, czy pójść na solarium (fakt, że wszystkie moje znajome-Mamy wpadły poprostu, i przez 4 pierwsze tygodnie nie miały o ciąży pojęcia ;) )dzidzie są w 100% zdrowe.
mówię o ludziach z mojego środowiska

ale wiadomo, że kawa, intensywne ćwiczenia, alkohol, solara itp w ciąży odpadają
sprawa dyskusyjna :mrgreen: chociaż jak się człowiek stara, to powinien wszystkie te przyjemności odstawić..
zamotałam troszkę, sorki, ale mnie rozpraszają :killer:

taka sobie 
Ten stan trzeba juz leczyć

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 19:35   

w sumie kiedys jak trenowalam taniec to przeciez trenerka cwiczyla prawie przez cala ciążę, i te wszystkie sportsmenki :roll: przeciez one trenuja i sa matkami, kurcze nie dajmy sie zwariowac, ja to taka panikara jestem, mam nadzieje ze nigdy nie zaszkodze ani sobie ani dziecku

Lilypie 1st Birthday Ticker

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 29 Wrzesień 2007, 08:29   

Ćwiczenia w ciąży są wskazane, w końcu poród to mega wysiłek dla organizmu i trzeba go do tego przygotować. Tylko troszkę zwolnić tempo, nie wyczynowo i nie ćwiczenia typu rower bo możesz spaść i sobie zrobić krzywdę z powodu upadku.
Na dalszym etapie jak ciąża będzie prawidłowo przebiegać to lekarz na pewno pozwoli na aktywność fizyczną.
A co do kawy, papierosów, alkoholu i solarium to ja bym już ostawiła na etapie starań. Nie ma co ryzykować moim zdaniem jak nie trzeba.
Trochę nam się OT robi ;)

Magduś 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 10 Maj 2008, 00:25   

Znów zaczynam. :chytry:
W wakacje ćwiczyłam dłuższy czas i widziałam efekty, a teraz... lato się zbliża. ;)

landrynka1732 
Za późno na leczenie

Wysłany: 10 Maj 2008, 11:09   

w ciąży nic co dotyczy brzucha-żadnych brzuszków i intensywnych skłonów :)
u nas też normalnie instruktorki ćwiczą do 8-9 miesiąca jeśli ciąża jest zdrowa :)

Magduś 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 22 Maj 2008, 14:36   

Ćwiczę prawie 2 tygodnie i już widzę efekty. :D
Hmm, tylko 8 minut dziennie, a brzuszek ładniej wygląda. :) Mam nadzieję, że niedługo będzie się też zmniejszał. :)

Dla mnie teraz te ćwiczenia są lajtowe i nie męczę się tak bardzo, ale koleżanka wczoraj pierwszy raz ćwiczyła - ledwo się pozbierała z podłogi. :co_jest:

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 22 Maj 2008, 21:33   

Robię takie ćwiczenia fitnessie zazwyczaj, więc dla mnie spoko: tylko dwie rzeczy.

Róbcie sobie chociaż minimum rozgrzewki wcześniej! Łatwo się tu ukrzywdzić, szczególnie na lunge'each, jak nie jesteście dobrze rozciągnięte.

I pamiętajcie, że brzuch musi być cały czas napięty, bo tak naprawdę to od niego wszystko zależy, a poza tym chroni kręgosłup :)

People, what's with all the evil misery?

mapecik 
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 22 Maj 2008, 23:25   

tak przejrzałam te ćwiczonka z serii 8 minutes i muszę przyznać, że robią wrażenie :mrgreen: teraz tylko muszę się zebrać żeby zacząć też ćwiczyć a nie tylko oglądać :lol: a co do tych dziewcząt od pilatesa (np. 10 min pilates abs - full)- ja tak mam na każdym treningu :-D czy to możliwe, żebym tak wiele potrafiła i tego nie zauważała? :lol:

Bo dla Niego chcę być piękna

kasik25 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 22 Maj 2008, 23:52   

Mapecik - moze doszlas juz do takiej wprawy ze nie zauwazasz... natomiast dla laika takiego jak ja to takie cwiczenia sa a- wykonalne :lol: ... nio moze troskzu przesadzilam ale w kazdym badz razie nei naleza one do najprostrzych :D

Odpowiedz do tematu