A ja zakupiłam ostatnio ACNE-SULF (emulsja przeciwtradzikowa), kosztowała az 4,3 zł 50 ml i wiecie co ja juz widze efekty smaruje sie dwa razy dziennie i mysle ze jeszcze troche i bedzie ok
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
Hmm mam problemy z tradzikiem tego typu wlasnie na plecach dekolcie.. na pupie tez potrafia wyjsc czy na twarzy... stosowalam juz wiele rzeczy i nic.. mam blizny na twarzy.. po tabsach anty zeszlo mi troche,ale zawsze cos wyjdzie a blizny wciaz sa widoczne.. chyba,ze sie mocno opale to schodza...
slyszalam,ze jest cos takiego jak humowit ze skrzypem kosztuje 11 zl to sa tabletki ktore wplywaka na przemiane materi.. i kolezanka mowi,ze dzialaja i sa brane jeszcez przez kilka osob z podobnych efektem.. zastanawiam sie nad nimi... czy warto...? bralyscie Cie? slyszalyscie cos o nich?
Wysłany: 16 Maj 2006, 12:14
milusza napisał/a:
Nixie a zrobienie takiej maści jest drogie? Czy ja moge spisać te składniki na karteczke i dać pani w aptece do zrobienia?
5 złotych kosztuje, to jest płyn do smarowania syfków, jesli chodzi o wykupienie to najpierw idziesz do lekarza po recepte, ale mysle ze nie powinnas miec problemem z uzyskaniem takiej recepty. Potem z recepta do apteki i czekasz dzien bodajże.:)
_________________ Останусь теплом на губах,
Останусь пламенем в глазах,
Я для тебя останусь - светом
Kochane, w sumie wszystkie te mazidła o jakich piszecie są skuteczne tylko trzeba je stosować długo i regularnie
ALE
jeśli maziacie sobie mordki czymkolwiek co zawiera jakiekolwiek kwasy, to koniecznie na dzień trzeba smarować się wysokim filtrem! Inaczej możecie sobie zrobić kuku i nabawić się przebarwień!
Wszystkie kwasy złuszczają naskórek, skóra jest wtedy dużo bardziej podatna na promieniowanie i to nie tylko kiedy się opalacie, ale nawet kiedy siedzicie w domku, a słonko wpada tylko przez szyby.
A opalanie i solarium jest już absolutnie wykluczone!
Ja teraz stosuję na noc Acne Derm (kwas azelainowy) a na dzień filtr 50+
_________________ Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie
Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie
Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie...
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5492 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 18 Maj 2006, 19:14
jak w zeszlym roku sie leczylam na tradzik (ostry dosc byl, budzilam sie w nocy z bolem twarzy) to przy braniu antybiotyku i lekach zewnetrznych cale lato musialam uzywac blokera.
i mialam cale cialo opalone i bialy ryjek
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
No niestety blokery nie dość, że nie pozwalają się opalić, to jeszcze same bielą mordkę. Do tego acne derm złuszcza, więc też wybiela.
Ja mam system: rano bloker, koło 14 reaplikacja blokera, o 20 samoopalacz a jak się kładę (koło północy - 1 w nocy) acne derm i jest gut :)
_________________ Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie
Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie...
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5492 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 18 Maj 2006, 19:35
oo! czyli slonko Cie nie opala ale za to samoopalacz?
ja sie jakos boje uzywac samoopalaczy
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum