Moja wfistka ostatnio nam polecała. Można nie męcząc się tak straszliwie spalić 500-600kcal w ciągu godziny Też się zastanawiam, ale w sumie nie wiem, czy nie lepszy jest normalny basen. Może trochę mniej spalę, ale za cenę godziny takiego aerobiku mam 2 basenu.
A wyznaję zasadę: częściej znaczy lepiej
Ogólnie: uważam, ze jest ok. Ale jeśli chcesz chodzić, zeby schudnąc, to tak samo jak w przypadku innych ćwiczeń trzeba jeszcze uważać na jedzenie. Aha, no i oczywiście nie polecam większego jedzenia przed zajęciami.
wiesz sknerek u mnie to jest tak że wykupuje sobie karnet na basen (10h za 50zł) a jak chce iść na aquaa erobik poprostu dopłacam 5zł. Tak więc jak będę mieć kase to idę jak nie idę sobie na zwykły basen:)
co do jedzenie to teraz robie tak ze się nie ograniczam, jem na co mam ochote (czasem pizza, czasem lody) ale oczywiście staram się nie obrzerać. Za to biegam wieczorem i teraz ten basen:)bo jak byłam milion razy na diecie to potem zawsze miałam efekt jojo :/
To w sumie jest to całkiem przyjemna sytuacja
A co do jedzenia, to miałam na myśli coś takiego, ze jeśli się nie pilnuje jedzenia i jednocześnie ćwiczy, to i tak zjada się nawet więcej niż podczas tego treningu się spaliło
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6584 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 19 Grudzień 2005, 22:49
byłam dziś i pewnie jutro nie będę mogła rąk podnieść bo mieliśmy ćwiczenia z ciężarkami pod wodą
nie jest aż tak męcząco ale po tym normalnie czuję się aż osłabiona
fajnie jest,szkoda tylko że tak krótko
ja płacę 20zł za wejście
Chodziłam w wakację.. dwa razy w tygodniu... było ekstra, nie zdawałam sobie sprawy, że w wodzie można się tak zmęczyć po zajęciach byłam zawsze wypompowana, ale za to bardzo bardzo usatysfakcjonowana. Czasem coś bolało, ale ćwiczenia w wodzie o wiele mniej obciązają stawy i podobno 1 minuta aerobiku w wodzie = 5 minut 'na sucho'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum