Wysłany: 21 Listopad 2005, 14:42 BALEAGE kontra PASEMKA??
mam takie pytanko,czym właściwie różni sie baleyage od zwykłych pasemek?? ja "pasemkuje" włosy dosyć długo ale chciałabym coś zmienić np.zrobić sobie baleyage tylko nie wiem czy będzie jakaś znacząca różnica??
Wysłany: 21 Listopad 2005, 20:57
podobnie jak SunFlower myślę, że pasemka to pasma włosów zafarbowane na jeden kolor, natomiast baleyage to pasma zafarbowane na rózne kolory. robię od lat baleyage. przechodziłam już przez rózne kolory od fioletu po czerwienie. obecnie mam, moim zdaniem najlepiej mi pasujący baleyage w kolorze blondu, rudego i brązu.
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6584 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 21 Listopad 2005, 22:23
SunFlower napisał/a:
trza zapytać Layette ona jest specjalistką w dziedzinie urody
no bez przesady
macie rację że balejaż to kilka różnych kolorów,ale czasami można się spotkać z tym że belejaż można zrobić równie dobrze na jeden kolor
uważa się że balejaż jest bardziej delikatny niż pasemka,kolory przechodzą łagodniej,ale jak ktoś się uprze to można przecież uzyskać inny efekt,ale ogólnie taka jest zasada
balejaż robi się na folię tak samo jak pasemka na dłuższych włosach
najlepiej pogadać z fryzjerką i powiedzieć jaki efekt Cię interesuje
Pasemka zresztą chyba najładniej wyglądają na gładkich włosach - na moich to totalna porażka Ale balejaż raz sobie zrobiłam w domku (rude + rudoblond) i byłam bardzo zadowolona. Pomiziałam włosy miejscami (na kolejnych warstwach) szerokim pędzlem, poczekałam... po wysuszeniu całość wydała się trochę rozjaśniona i dużo ciekawsza niż przed tym "balejażem". Na lato było jak znalazł.
Ja mam dwukolorowy balejaż. Jasny + średni blond. Naturalnie mam włosy od średniego blondu do jasnego brązu więc dobrze się harmonizuje. Tyle, że odrosty są wykańczające. Tym bardziej, że okazało się, że moja fryzjerka urodziała dziecko i nie przacuje. Byłam u niej jakieś 5 miesiące temu i nie było po niej poznać, że jest w ciąży, a tu się okazało z dnia na dzień, że ma już dziecko!!!.
Kurka, teraz mam problem gdzieby tu iść do fryzjera, nie muszę dodawać, że w Krakowie ceny są masakryczne a wydawać 200zł za balejaż + cięcie ochoty nie mam:/
Pomogła: 2 razy Wiek: 23 Dołączyła: 17 Sie 2007 Posty: 1963 Skąd: Łódź
Wysłany: 21 Luty 2008, 12:05
Ja mam włosy jasny brąz a teraz marzą mi się takie cienkie pojedyncze pasemka w kolorze winnej czerwieni
_________________ Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum