Moja dentystka zachwalała paski blend-a-med wybielające. Twierdzi, ze ma on ten sam składnik, który używają dentyści do profesjonalnego wybielania. Jej siostra sobie nimi wybielała i efekt podobno niesamowity. Tyle, ze nie mogę ich nigdzie dostać
Ja narazie stosuję do wybielania zębów poleconą przez przyjaciółkę Colgate Whitening Advance, bo u niej bardzo ładne efekty były i aż jej pozazdrościłam.
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6584 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 24 Sierpień 2007, 10:08
milusza napisał/a:
Moja dentystka zachwalała paski blend-a-med wybielające. Twierdzi, ze ma on ten sam składnik, który używają dentyści do profesjonalnego wybielania. Jej siostra sobie nimi wybielała i efekt podobno niesamowity. Tyle, ze nie mogę ich nigdzie dostać
u mnie są w "super pharm" coś ok 40 zl kosztują
jak wyleczę swoje ząbki,to chcę je profesjonalnie wybielić,może jeszcze w tym roku
jak wyleczę swoje ząbki,to chcę je profesjonalnie wybielić,może jeszcze w tym roku
Jesli masz wypełnienia w zębach na przedzie (jedynki, dwójki, trójki) to niestety ale po wybieleniu musisz wypełnienia zmienić, gdyż będziesz miała zęby w placki. Dentystka zresztą odradzała mi wybielanie, jako zabieg niszczący szkliwo i osłabiający zęby.
Chyba lepiej ultradźwiękami usunąć kamień, który powoduje zółty nalot.
A swoją drogą, domowym sposobem wybielania jest mycie sodą oczyszczoną albo solą, ale ma skutek uboczny w postaci zdrapanego szkliwa.
Ja tam nie narzekam, mam dosyć białe ząbki. Regularnie używam pasty, akurat nie wybielającej. Ale lepszy efekt daje płukanie płynem do ust oraz stosowanie wykałaczek i nitki.
moj znajomy zamowil sobie wybielanie, nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa ale wyglada to tak , ze dentysta zrobil mu odcisk zebow, zrobil taka nasadke ktora zaklada codziennie na noc z jakims specjalnym plynem wybielajacym i........nie jest zadowolony . Zaplacil za to pare stowek, zeby go bola po tym, sa bardzo wrazliwe. A co do efektow, no coz , nie powala
no niestety mam pdodbne zdanie na ten temat.Mój tata tego uzywał.Strasznie bolały go zęby a efekt waściwie zerowy
Wiek: 21 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 2347 Skąd: Białystok
Wysłany: 25 Sierpień 2007, 12:40
ja używałam pasków i było pięknie wybieliły się o kilka tonów i mogłam się ładnie uśmiechać białymi zabkami, niestety teraz aparat i nie mogę wybielać dopiero po skończeniu leczenia
wtedy na pewno znów paski albo profesjonalne u dentysty
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 1055 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 3 Październik 2007, 13:10
używam pasty wybielającej pearl drops (ok 11zł) przed wymyciem normalną pasta (blen-a-med w moim przypadku) i ostatnio jak byłam u dentysty to zapytał się czy wybielałam zeby, jak usłyszał ze nie to stwierdził ze rzadko ludzie maja takie białe bez wybielania
polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum