chciałabym jeszcze latem zadbać o estetykę:) swoich zębów. Nie chcę iść do dentysty i poddawać się zabiegom za 1000 pln chcę po prostu aby moje zębybyło trochę bardziej białe. W zasadzie myślałam o jakiejś paście, bo jestem zbyt leniwa i chciałabym dbać o zęby od razu je wybielając...polećcie mi coś naprawdę dobrego na rynku (pastę), ale nie za 50 czy 100 pln, tylko taką dla ludzi...dziękuję ślicznie
ja mogę poleciś śmiało COLGATE WHITENING ale przy systematycznym stosowaniu.To jest jakieś 3 razy dziennie,aczkolwiek ja myłam prawie za każdym razem jak coś zjadłam.Do tego między posiłkami gumę ORBIT albo jakąs inną z seri tych wybielających z granulkami czyszczącymi zęby.Do tego płyn (np.ORAL B) też wybielający i jest ok.Nie jest to oczywiście "wybielanie" takie jak u dentysty,ale bardzo skutecznie usuwa osad z zębów i robię sie naprawde jaśniejsze.
A tak przy okazji wybielanie u dentysty wcale nie jest takie drogie
Ostatnio zmieniony przez rosel 3 Sierpień 2007, 00:32, w całości zmieniany 1 raz
Tyle, że wybielanie u dentysty można robić, gdy nie ma się z przodu plomb. Gdyż po wybieleniu wypełnienie trzeba także zmienić na nowe i bielsze, do tego wybielanie osłabia zęby. Ja tam wolę dobrą szczotkę, pastę, nić dentystyczną i płyn do płukania ust.
Ale gdzie 60-100 pln kosztuje wybielanie? To chyba czyszczenie kamienia. Wg cennik np. to wybielanie jkednego martwego zęba to ok. 300 PLN a wybielanie całej szczęki to w granicach 800-1000...chyba że Wasz jest mega tani to od razu podajcie gdzie on jest:)
ja Ci tez mogę polecic tą Colgate Advanced Whitening, bo stosuję ją już od tygodnia i naprawdę widzę, że moje ząbki są bardziej białe.Ona ma mikrokryształki z krzemionki, która jest całkowicie bezpieczna dla szkliwa. I nie ściera szkliwa, tylko osady i płytkę nazębną. No i dziala w 14 dni, więc jak Ci zależy na czasie, to sobie wypróbuj.
moj znajomy zamowil sobie wybielanie, nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa ale wyglada to tak , ze dentysta zrobil mu odcisk zebow, zrobil taka nasadke ktora zaklada codziennie na noc z jakims specjalnym plynem wybielajacym i........nie jest zadowolony . Zaplacil za to pare stowek, zeby go bola po tym, sa bardzo wrazliwe. A co do efektow, no coz , nie powala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum