Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Cellulit
Autor Wiadomość
*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 20 Luty 2005, 19:15   Cellulit

Myślę, że ten temat powinnyśmy oddzielic :)

Dzis kupiłam sobie kostkę do masażu (mydło) Talia fitness, będę próbowała jak to wyjdzie...
Mam jeszcze w planach kupic pożądną gąbkę do mycia a z drugiej strony ma takie włókienka do masażu :)

zaraz powklejam to co o cellulitisie napisałysmy do tej pory :)

--------------------------------------------------------------------------------
Nie 20 Luty 2005 20:16

Przepis od koleżanki (na cellulitis)

Parzycie 3, 4 łyżki kawy we wrzątku, tak aby powstała papka, studzicie, i najlepiej pod prysznicem smarujecie tym ciało.....wcieracie 3 minutki - tak jak peeling. Ja smaruje nogi, brzuch i ramiona.....
Potem spłukujecie....
Na koniec wcieracie w uda balsam antycellulitisowy, który po takim peelingu wchłania się błyskawicznie....

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 20 Luty 2005, 20:06   

Ja sobie swego czasu bardzo chwaliłam Lipo Cell blocker ziaji - ale oliwkę do masażu - bo jest jeszcze balsam, ale straszliwie się lepi (ble).

A tak w ogóle to przestałam się pomarańczową skórką tak bardzo przejmować jak poczytałam sobie na ten temat. Wielu lekarzy opowiada się za tym, że celulit jest to naturalna rzecz u kobiety, takie zbieranie tłuszczyku na wykarmienie potomka w ciąży (zostało nam po przodkach gdy nie zawsze dostępne było jedzenie) i niezależnie od tego czy kobieta jest gruba czy chuda celulit i tak może mieć.

Ja mam i trudno - i tak jestem troszke za tłusta by nosić krótkie spódniczki czy szorty :)

podobno trzeba pić bardzo dużo wody żeby troszke ten tłuszczyk porozbijać.

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 20 Luty 2005, 20:25   

mi tez nie przeszkadzał dopóki nie zobaczyłam własnych pośladków...
przy napinaniu mięśni nóg te "zmarszczki" mi widać...

nigdy z tym nie walczyłam, ale mam krótkie spodenki i kurcze to troche widac :)

STR'ek
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 20 Luty 2005, 23:49   

posladki ???
w krotkich spodenkach ? ;)

no jakie ty spodnie nosisz ? ;)

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 21 Luty 2005, 09:44   

dobra mam na mysli połączenie pośladka z udem :) i tu widac :)
reszta ujdzie w tłumie :)

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 21 Luty 2005, 10:13   

Kurcze, ja ostatnio wychudlam do rozmiarow anorektycznych (przypadkowo), a jak zobaczylam swoje nogi w przymierzalni ostatnio to padlam ;)
Uzywalam juz takich balsamow z avonu, oriflame, i paru nieznanych firm, mialam tez specjalne 'cos' do masazu i doszlam do wiekopomnego wniosku, ze na cellulit nic nie pomaga ;)
W ogole slaba sprawa, kiedys to bylo nie do pomyslenia, a mi sie pierwsze faldki pojawily jak mialam niecale 13 lat ;)
Wydaje mi sie, ze najlepiej by bylo go 'zakatowac' od srodka - czyli np. picie wody, ktore u mnie odpada, bo nie wyszlabym z toalety ;/

People, what's with all the evil misery?

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 21 Luty 2005, 12:43   

A słyszałyście o tabletkach na cellkulit? Gdzies kiedyś widziałam reklame... i z tego co pamietam sa pierońsko drogie :(

STR'ek
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 21 Luty 2005, 14:59   

tak... jest tego pelno... ale to sensowne (bo przeciez pelno ziulek i pierdolek) dzialaja na podobnej zadaszie jak np. bio CLA (choc to akurat to "sofcik"), czyli zmienia metabolizm... nie weim, czy jest sens wygladac lepiej, zeby czuc sie gorzej, szczegolnie zal mi dzieci kobiet eksperymetuajcych z takimi preparatami w czasie i okolicy ciazy/karmienia... no ale jak ktos potrzebuje to mozna sobie nawet noge na zyzcenie amputowac ;)

nie rozumiem problemow kobiet, a wlasciwie nie riozmiem tych problemow genezy w kwestji celulitu - przeciez to calkiem naturalna zmiana tkankowa ktorej wizualne objawy moga samcom przekazywac jedynie pozytywne informacje ( o tym, ze kobieta zmagazynowala w optymalny sposob "zapasy" na ewentualnosc ciazy), takie zmiany faktycznie podnasza szanse dziecka ! moze to przez popularnosc retuszu komputerowego zdjec... jesti tak to naprawde szkoda, bo filtry rozmywajace stosowane wlasnie do takic h poprawej to najwieksza prymitywa jesli chodzi o teorie filtrow cyforwych ;)

a tak przy okazji, to ja mam sklonnosic do odwadniania i mi sie czasami celul(wizualnie, bo to zupelnie inne podloze ma-odwodnienie, a nie zmiana tkankowa mimo prawidlowego poziomu plynow) potrafi zrobic, no ale ja za duzo i za mocnej kawy i cherbaty popijam... kiedys moje nerki za to zaplaca :(

noo.. a tak wogule, to to co pozywezj, to tylko moja opinia ;)

*renika* 
Założycielka Forum
Psyche & Soma

Wysłany: 21 Luty 2005, 17:22   

Streku tak na poważnie... Twoja opinia jest tu dość ważna z powodu tego, że jestes Facetem... otóz... My kobiety chcąc sie podobać robimy wszystko aby defekty ukryć, nawet takie które wskazują jakie jesteśmy dojrzałe, kazda z nas w pewnym wieku chce zachowac młodość albo choć jej częsc ..

Mój mąz tez nigdy nie narzekał na moje nogi, i tak wiekszosc uda ukrywa sie pod ubraniami, bo w spodenkach codziennie nie biegam... ale jesli są jakies skuteczne środki to dlaczego ich nie popróbować :)

STR'ek
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 21 Luty 2005, 20:04   

ja nie widze sensu zeby zmieniac nature... to tak jak z nosorozcem bilaym... on nie jest bialy, ale jak go pierszy raz odkryli ( a bylo kurna widac, ze to musib byc inny gatunek, bo sa to najwieksze nosorozce ) to akruat byl "wylezany" w jasnym rzecznym mule i byl pokryty bialym blotem.... tak samo z np. celulitem... naogladacie sie zdjec retuszowanych setki razy, gdzie widac tak naprawde walsciwie makijaz i elementy ciala ( bo to jest whole-body tapeta !) i myslicie, ze tak wygladaja ludzie... a to nieprawda ludzie wygaldaja inaczej.... tak jak wy.. :) a te panie, co im zdjecia robia tez wygladaja tak jak wy...

mozna sie glodzic i sztucznie napinac skure, mozna chemia zmianiac metabolim ( hormonami, strydami i reszta swinstw) ale to wszystko jest ingerencja w autentyczna kolej rzeczy... jakos sie rodziaj ludzki rozmnaza ludzie czuja do siebie pocjag itd. a sa to przeciez zwykli ludzie, bez kilogramowych retuszy i kompjuterowych poprawek...

dziaj nie produkuje sie produktow zapokajacych potrzeby rynku w dobie masoej reklany i potegi medoiw kreuje sie rynki pod porodukty... najbardziej widoczne jest to niestety w kosmetykach, perfumach ( hugo kurna !) i wszelkich "poprawiajacych" atrakcyjnosc galeziach przemyslu... spolecznosci skupione sa bardzo podatne na takie "trendy" i ludzie to wykozystuja... a podatne sa z jednego prostego, brutalnego i jakze naturalngo powodu - WSZYSCY LUDZIE SA PROZNI... brak nam obiektywizmu i nie liczy sie to co jak i czy wogule sie zmienie, ale to jak sie bedziemy czuc po zastosowaniu jakiegos magicznego produktu

nie mozna jednak przesadzac, medycyna rowniez przyczynila sie do rozwoju kosmetyki i tak oczywiste bonusy jak n.p. filtry uv ( szczegolnie teraz, gdy coraz wiecej promieniowania uv jest niepochlanainego przez nadwatlona warster ozonowa ) maja swoje kolosalne wrecz znazenie...

celulit jest naturalna reakcja organizmu na odwodnie, oraz w przypadku kobiet sposobem na optymalniejsze przechowywanie "masy" dla potomka... nic strasznego... a faceci ktozy mysla inaczej sa zwyczajnie zmanipulowani (uwaga - wysoka "proznosc", ryzyko narcyzmu, a przez to ryzyko ukrytego homoseksualizmu -- przeciez kazdy narcyz jest technicznie rzecz biorac gejem !) przez miedia i padaja tak jak i wy ofiarami kampani majacych na celu sprzedaz kolejnych cudownych produktow...

Odpowiedz do tematu