Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Cera naczynkowa
Autor Wiadomość
Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 27 Luty 2006, 23:11   

dermatolog lub kosmetyczka z uprawnieniami do tego typu zabiegów

najkorzystniejszy dla Ciebie byłby laser ale jest znacznie droższy niż elektrokoagulacja-"wypalanie"
skóra w tym miejscu jest bardzo wrażliwa dlatego należało by wybrać to co będzie bepieczniejsze i z mniejszymi skutkami na przyszłość

Midian 
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 20 Marzec 2006, 18:05   

A czy z takich zachodzących na fioletowo pajączków na nogach mogą się zrobić żylaki? Pamiętam, że mój poprzedni gin stwierdził, że żylaki i pajączki to dwie różne rzeczy, ale wolałabym mieć pewność.

Emilcia 
Główny Moderator

Wysłany: 4 Kwiecień 2006, 10:45   

chyba kupię sobie kropelki Juvit i zacznę stosować
1 kropla zawiera ok 5mg wit C

wit C nie tylko pozytywnie wpływa na naczynka ale również zatrzymuje proces starzenia się skóry,jest niezbędna do tworzenia kolagenu(w pewnym wieku go tracimy i skóra starzeje się->zmarszczki)

Juvit C/Cebion - witamina C w kroplach dla dzieci

Oba preparaty są oparte na glicerynie, w której rozpuszczona została witamina C w postaci kwasu askorbinowego. Oba są doustnymi suplementami witaminy C dla dzieci.
Oba zawierają to samo stężenie witaminy C czyli 10%. Nie ma żadnych przeciwwskazań, aby nie można ich było stosować zewnętrznie na skórę. Juvit C zawiera dodatkowo EDTA sodu (wersenian disodowy), co jest plusem, gdyż jako związek ten wiąże metale ciężkie, które mogłyby destabilizować kwas askorbinowy, związek ten jest stosowany powszechnie w kosmetykach. Tak więc cena i dodatek wersenianu przemawiają za Juvitem C.
Oba produkty powinny być przechowywane w oryginalnym pudełeczku, w ciemnym, suchym miejscu. Można je również przechowywać w lodówce.

CEBION (Merck KGaA) krople doustne 0,1g/1 ml, 1 fl. 30 ml

1ml=100 mg kwasu askorbinowego czyli 10%
substancje pomocnicze: glicerol=gliceryna
cena: 14,06 PLN

JUVIT C (Hasco-Lek Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej) krople 100mg/ml, 1 butelka 40 ml

kwas askorbinowy 100mg/1ml = 10%
wersenian disodowy 0,5 mg
gliceryna 86% do 1,0 ml
cena: 8,98 PLN

Kwas askorbinowy to jedna z form witaminy C, która jest najbardziej skuteczna w zastosowaniu zewnętrznym, ale i najbardziej problematyczna w ujarzmieniu.
Kwas askorbinowy w roztworze wodnym jest bardzo niestabilny, szybko ulega rozkładowi i traci swe dobroczynne właściwości jako antyoksydant. Natomiast roztwór kwasu askorbinowego w glicerynie jest kilkakrotnie stabilniejszy od roztworu wodnego, jednak jak już się niektórzy przekonali jego minusem jest tłustość. Witamina C w glicerynie działa łagodniej niż wodny roztwór, nie przenika też prawdopodobnie tak szybko do naskórka jak w przypadku wodnego roztworu.
Gliceryna (glicerol) jest składnikiem nawilżającym, który wiąże wilgoć w naskórku. Można spotkać się z uwagami, iż gliceryna w dużym stężeniu może działać wysuszająco, gdyż będzie wyciągać wilgoć z głębszych warstw naskórka zwłaszcza jeśli powietrze jest suche, o niskiej wilgotności. Jednak okazuje się to nie być aż takim problemem. Gliceryna w dużych stężeniach działa okluzyjnie na skórę czyli pokrywa ją warstewką, dzięki czemu działa regeneracyjnie na suchy naskórek, którego naturalna bariera lipidowa została zaburzona. W badaniach wykazano, że regeneracja naskórka po zastosowaniu 100% gliceryny była wyższa niż przy stężeniu 50%, 40%, 10%, 2% i 1% ("The Lanolin Book" Udo Hoppe).

Tak więc osoby o suchej skórze, mogą stosować Juvit C bezpośrednio na skórę dodając uprzednio na całą buteleczkę ok. 4 kapsułki witaminy E Kilka kropli wystarczy na całą twarz i szyję. Najlepiej nakładać je na lekko wilgotną skórę. Juvit C można też stosować na całe ciało w oryginalnej formie, skóra ciała jest zazwyczaj bardziej przesuszona i lepiej przyjmuje ten tłusty roztwór, poza tym witamina C jest także polecana przy rozstępach, rozszerzonych naczynkach.

Gliceryna nie jest składnikiem komedogennym, jednak w większych stężeniach może się zdarzyć, iż będzie zatykać pory. Jest to kwestia indywidualna.

Ponieważ Juvit C w oryginalnej formie może być dla większości osób zbyt tłusty, zwłaszcza jeśli miałby być stosowany jako serum pod krem z filtrami, dlatego można go rozcieńczyć.

Midian 
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 20:55   

Ja mam Cevikap, dodaję go do balsamu i smaruję, ale jakoś nie zauważyłam zbyt wielkiej/ jeśli wogóle/ poprawy. A tak to na twarz krem oriflame z vit C.

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 6 Kwiecień 2006, 14:55   

Kupiłam sobie ten Juvit i używam i ...nie widze już po 3 tygodniach żadnych zmian :[

pyza 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 6 Kwiecień 2006, 21:46   

buuu, a wlasnie jutro mialam plan sobie toto kupic,liczac ze zniweluje me wiecznie rozowe poliki. Dla mnie juz chyba nie ma ratunku <czarnarozpacz> ; )

Midian 
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 06:57   

Hmm skoro wit C nie pomogła może skuszę się albo na te homeopatyczne lekarstwo, albo na tabletki uszczelniające naczynia krwionośne i wzmacniające naczynka. 100 tabletek za 19 zł - Acerola Plus.
No i ostatnio w aptece widziałam kremy, maseczki i peelingi ireny eris, ale takie mocniejsze niż te w sklepach własnie do cery naczynkowej. Gdy tylko skończy się mój krem to sobie kupie.
A jak już będe miala pracę i jakieś zarobki to wtedy zabieg u dermatologa.

Emilcia 
Główny Moderator

Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 08:37   

seria PharmacEris K czy jakaś już nowsza?

milusza 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 24 Kwiecień 2006, 17:05   

Hurra :!: dzisiaj bylam na usunieciu laserem mojego naczyna-znalazłam odpowiednią panią dermatolog, ktora pomogła pozbyć mi się tego dziadostwa (mozliwe, ze potrzebna będzie jeszcze jedna wizyta). Bolało jak cholera -cena 300zł + kremy za 25 :roll:

Nixie
Kataryna

Wysłany: 24 Kwiecień 2006, 18:40   

Ja tez mam male naczynko pod okiem, które należałoby usunąć. Jak wygladał ten zabieg?[/img]

Odpowiedz do tematu