Wysłany: 30 Kwiecień 2005, 13:17 Ćwiczenia modelujące ciało
Kochane moje, ponieważ chodzę na fitness zaczęłam się dowiadywać od instruktorki jakie ćwiczenia są na co...
I na przykald przekoanałam się że brzuszków można zrobić chyba z 5 rodzajów i każdy na inną część brzuszka
Renika wspomniała, że ma wałeczki po bokach, w talii
Na to powinny pomóc skręty tułowia (na np takim kółku które się kręci, ale to w siłowni) W warunkach domowych radzę stanąć ok 0,5m od ściany, plecami do nie i starać się skręcać tłów raz w jedną raz w drugą stronę odbijając się rękami od ściany za sobą
Do tego radzę brzuszki klasyczne ze skrętem tułowia raz do lewego kolana a raz do prawego (brzuszki powinno się robić z ugięlymi kolanami)
Dodatkowo na każdą stronę powinny być brzuszki dość udziwnione:
Siedzimy na podłodze na jednym pośladku nogi zgięte, kolanka skierowane ku górze, opieramy się na łokciu. Teraz podnosimy jednocześnie nóżki i ręcę składając się nieco (nadal na 1 pośladku!). Wyjdzie taki boczny brzuszek -bardzo męczący. Potem zmieniamy pośladki
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Ja bardzo lubie tzw krzesełko to jest dobre cwiczenie dla snowboardzistów.Opierać sie o sciane i usiasc.Niech nogi w kolanach bedą zgięte pod kątem prostym .Ponadto obie nogi zlączone głowa przy ścianie.wytrzymać ile sie da.Koniecznie robić seriami i najlepiej zaczynać od 15 sek bo to niesamowity wysiłek ktory powoduje zakwasy ale i super rezultaty-wysmukla nogi
Uwielbiam sie naciągać-mostki,pług,schylanie sie do podłogi etc.
Jeśli chodzi o ramiona to nap przy ogladaniu filmu klade rece na skraju wersalki, wyprostowane nogi klade na podlodze i tak unosze nogi i pupe w jednej linii zmuszając do wysiłku rece i miesnie klatki piersiowej.Jedrny biust, smukły triceps i mocne ramiona - oto rezultat.
brzuski skosne radze robic w ograniczonych ilosciach bo zatraca sie talie,wiem po sobie ale skrety tulowia jak najbardziej ja wysmuklaja a co dziewczyny polecacie na wysmuklenie i wyszczuplenie ramion?
Z ćwiczeń czysto spalających tłuszczyk a nie powiększających umięśnienia (tak mówila instruktorka) mogę polecic jeszcze jedną odmianę brzuszków - kładziemy się jak do klasycznych, nogi ugięte, unosimy troche tułów i zaczynamy nim krążenia - najpierw w jedną a potem w drugą stronę - strasznie męczące
Na nóżki - uda- to puls, który zawsze mnie śmieszy - robimy pozycje jak przy osławionym siodełku (patrzcie post wyżej), ale nie przy ścianie i dlatego trzeba troszke się pochylić by utrzymać równowagę - no i zaczynamy odrobinkę się "bujać" pupa do góry i w dół - nie wstajemy, cały czas lekki siad jak na krześle
Na ramionka a dokładniej na triceps (czyli tam chyba gdzie zwisać lubi tłuszczyk) ustawiamy się w pozycji następującej - jedna noga do przodu ugięta, druga w tyle wyprostowana. Bierzemy do łapki coś ciężkiego (np butelkę 0,5 0,7 lub dla wytrzymałych 1,5l wody min) i wyciągamy łapkę do tyłu (ma być to ręka po stronie ugiątej nogi) i zginamy do przodu, prostujemy do tyłu, powyżej linni pleców. I zmiana łapki oczywiście raze ze zmianą nogi
Nie wiem czy to co pisze jest zrozumiałe, ale możecie próbować coś z tego wywnioskować
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
no juz wprowadzilam do zestawu hehe miejmy nadzieje ze da jeszcze lepszy efekt w polaczeniu z innymi cwiczeniami zastosuje tez chyba do krzeselko skoro tak wysmukla nogi,przyda mi sie pozdrawiam cieplutko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum