Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 27 Gru 2005 Posty: 3959 Skąd: warszawa
Wysłany: 22 Październik 2008, 12:10
dla mnie w ogóle coś takiego jak mocniejsze wyrastanie wlosków po goleniu, to jakiś mit.
kiedyś usłyszałam, że włosy, to nie trawa, więc wcale nie wyrastają mocniejsze i gęściejsze. po prostu takie jest nasze złudzenie, kiedy zaczynają się przebijać przez skórę i są ostre.
_________________ Gdy się miało szczęście, które się nie trafia:
czyjeś ciało i ziemię całą,
a zostanie tylko fotografia,
to - to jest bardzo mało...
Alizz ma rację
Na pewno włosków nie robi się więcej od golenia, ani innej metody depilacji, tylko jak wyrastają to mają grubszą końcówkę niż takie już odrośnięte, które są przytarte itp.
Wg mnie nie zaprzeczam tylko ją potwierdzam
Skoro nie robi się ich więcej to mocniejsze wyrastanie to mit. Tylko tak jak pisała Alizz jest to złudzenie.
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6585 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 22 Październik 2008, 16:57
to dwie różne rzeczy,więcej włosów i wzmocnienie ich
wg.mnie golenie nie powoduje wzrostu włosów czy to że wyrasta ich więcej ale te włosy są mocniejsze
według mnie też. Po depilacji depilatorem włosy odrastały mi słabsze, delikatniejsze.
A po maszynce to jest taka szczecina, nawet kiedy nie golę nóg przez jakis czas i są już dłuższe.
no mi po latach golenia maszynka wlosy na nogach sciemnialy i wzmocnily sie, sama z siebie na pewno takich bym nie miala. dlatego nie chce przeciagac struny na rękach
Pomogła: 5 razy Wiek: 28 Dołączyła: 03 Sie 2005 Posty: 3416
Wysłany: 22 Październik 2008, 19:14
imbir napisał/a:
no mi po latach golenia maszynka wlosy na nogach sciemnialy i wzmocnily sie, sama z siebie na pewno takich bym nie miala. dlatego nie chce przeciagac struny na rękach
mi podobnie dlatego na rekach nie gole ... ale moze tez zalezy to od typu owlosienia... ja np nawet na glowie mam dosc geste i z jednej cebulki wyrastaja mi 3 wlosy (czego moj M zawsze mi zazdrosci )
_________________ I used to be a Snow White but I drifted
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum