Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Depilator

Kupić depilator?
TAK
36%
 36%  [ 8 ]
NIE
36%
 36%  [ 8 ]
NIE WIEM
27%
 27%  [ 6 ]
Głosowań: 4
Wszystkich Głosów: 22

Autor Wiadomość
Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 9 Lipiec 2006, 20:08   Depilator

Słuchajcie babeczki, chciałabym kupić sobie depilator - ale nie wiem czy warto a jeśli warto to na co mam zwrócić uwagę przy kupowaniu. Czy powinien mieć nakładkę masująca czy to zbędny bajer? itp. itd.
PISZCIE jakie macie doświadczenia, bo jestem w kropce

milusza 
Moderator

Pomogła: 1 raz

Wysłany: 9 Lipiec 2006, 20:14   

słyszałam wiele razy, ze te bajery mrożąco-masujace to pic na wodę :roll:
jednak zdecydowanie polecam do depilatora dodatkowa nakładkę golacą <do bikini itp.>

ja depiluje nogi-jestem zadowolona, wogóle nie mam efektu ,,jeża" po 1 dniu. Stosuje go srednio raz na tydzień i nogi mam gładkie (nie są tak idealnie gładkie jak po goleniu, ale mój facet uwielbia je miziac i mówi, ze są gładziutkie-to taki mój osobisty wyznacznik gładkości :wink: ) Ogolnie polecam :!:

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 9 Lipiec 2006, 20:17   

już elektryczną golarkę mam więc nakładka goląca niepotrzebna :)
czekam na dalsze opinie, dzięki miluszko

milusza 
Moderator

Pomogła: 1 raz

Wysłany: 9 Lipiec 2006, 20:22   

to ja zapytam Ciebie Mimiru czy warto kupic golarkę elektryczą w celu osiągnięciagladkości w sferze bikini :wink:

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 9 Lipiec 2006, 20:26   

nie warto :(
powiem ci że jestem wogóle zawiedziona wynalazkiem o nazwie "golarka elektryczna", bo goli mniej dokładnie od zwykłych nożyków, a więc musisz się częściej golić... dlatego ten depilator wymyśliłam, bo już golenia mam dość

co do bikini to jedyny plus golarki elektrycznej to to że masz mniej podrażnień, ale znowu częściej musisz golić, więc na to samo wychodzi
Ja się nie czuje gładka po golarce elektrycznej

kingusia
Gaduła

Wysłany: 9 Lipiec 2006, 20:29   

ja mam depilator i go uzywam.Boli cholernie czasami nawet płacze, ale co zrobic efekt jest dobry :)

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 9 Lipiec 2006, 20:39   

dla mnie depilator kompletnie odpada do nóg, bo powodował wrastanie włosków graniczące z zapaleniem mieszków włosowych :( skutek był taki, że i tak musiałam chować nogi bo wyglądały strasznie
jeżeli chodzi o ból to dla mnie był spokojnie do zniesienia na nogach od kolan w dół, zawsze robiłam tak, że depilowałam się po gorącej kąpieli i porządnym natarciu nóg ręczikiem i praktycznie nie bolało, natomiast na udach ból jak dla mnie nie do zniesienia, szczególnie z tyłu
no i gladkość pozostawiająca wiele do życzenia

natomiast dla mnie super rozwiązanie jeżeli chodzi o pachy - boli co prawda, ale w porównaniu z codziennym drapaniem maszynką jest to warte

a co do okolic bikini to nigdy nawet nie mialam odwagi spróbować :wink:

aha no i mam taki zwykły depilator brauna już kilka lat i jest ok

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 9 Lipiec 2006, 21:17   

Wiec tak: ja depilatora używam juz chyba z 8 lat. Ogólnie jestem zadowolona, bo nie wyobrażam sobie ganiania z maszynką co dwa dni.

Obecnie mam philipsa z głowicą goląca i nasadką do "pellingu" i nasadką taką lodową. W sumie ta nasadka mroząca łagodzi ból, ale bardzo rzadko jej używam, chyba ze sie zaniedbam i zarosne wtedy wiecej boli to sobie schładzam ale tak ogólnie to mnie nie boli. Pachy tez oczywiście depilatorem o wiele wygodniej bo tez mi sie tam krostki od maszynki robiły.
Nasadki do pellingu użyłam chyba ze 2 razy tylko :oops: Efekt jest fajny ale czasu brak :oops:
Golarki używam do bikini i jestem bardzo zadowolona, bo po zwykłej maszynce miałam obrzydliwe krosty a teraz nic.

Gdybym teraz miała kupic depilator kupiła bym zwykły bez bajerów jedynie z głowica do golenia.

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 9 Lipiec 2006, 21:20   

mnie trochę zastanawia ta nasadka chłodząca, bo mi zawsze leoiej było się depilować i mniej boleśnie jak miałam rozgrzane ciało po kąpieli i porozszerzane pory, a jak próbowałam się znieczulać kostkami lody to było o wiele gorzej :?

Magduś 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 10 Lipiec 2006, 00:42   

Ja mam depilator Philips Satinelle, beż żadnych nasadek, bo też słyszałam, że to pic na wodę jest.

Jeśli chodzi o ból - można się przyzwyczaić. W tej chwili, gdy golę nogi, to prawie nic nie czuję. A znam dziewczyny, które nawet sobie golą włosy pod pachami :shock: Ale dla mnie to już jest hardcore...

Szczerze powiem, że dla mnie golenie depilatorem jest bardzo czasochłonne. Dlatego zawsze depiluję sobie ręce i nogi powyżej kolan, a poniżej lecę maszynką :D

Odpowiedz do tematu