Słuchajcie babeczki, chciałabym kupić sobie depilator - ale nie wiem czy warto a jeśli warto to na co mam zwrócić uwagę przy kupowaniu. Czy powinien mieć nakładkę masująca czy to zbędny bajer? itp. itd.
PISZCIE jakie macie doświadczenia, bo jestem w kropce
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
słyszałam wiele razy, ze te bajery mrożąco-masujace to pic na wodę
jednak zdecydowanie polecam do depilatora dodatkowa nakładkę golacą <do bikini itp.>
ja depiluje nogi-jestem zadowolona, wogóle nie mam efektu ,,jeża" po 1 dniu. Stosuje go srednio raz na tydzień i nogi mam gładkie (nie są tak idealnie gładkie jak po goleniu, ale mój facet uwielbia je miziac i mówi, ze są gładziutkie-to taki mój osobisty wyznacznik gładkości ) Ogolnie polecam
nie warto
powiem ci że jestem wogóle zawiedziona wynalazkiem o nazwie "golarka elektryczna", bo goli mniej dokładnie od zwykłych nożyków, a więc musisz się częściej golić... dlatego ten depilator wymyśliłam, bo już golenia mam dość
co do bikini to jedyny plus golarki elektrycznej to to że masz mniej podrażnień, ale znowu częściej musisz golić, więc na to samo wychodzi
Ja się nie czuje gładka po golarce elektrycznej
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
dla mnie depilator kompletnie odpada do nóg, bo powodował wrastanie włosków graniczące z zapaleniem mieszków włosowych skutek był taki, że i tak musiałam chować nogi bo wyglądały strasznie
jeżeli chodzi o ból to dla mnie był spokojnie do zniesienia na nogach od kolan w dół, zawsze robiłam tak, że depilowałam się po gorącej kąpieli i porządnym natarciu nóg ręczikiem i praktycznie nie bolało, natomiast na udach ból jak dla mnie nie do zniesienia, szczególnie z tyłu
no i gladkość pozostawiająca wiele do życzenia
natomiast dla mnie super rozwiązanie jeżeli chodzi o pachy - boli co prawda, ale w porównaniu z codziennym drapaniem maszynką jest to warte
a co do okolic bikini to nigdy nawet nie mialam odwagi spróbować
aha no i mam taki zwykły depilator brauna już kilka lat i jest ok
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3427 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 9 Lipiec 2006, 21:17
Wiec tak: ja depilatora używam juz chyba z 8 lat. Ogólnie jestem zadowolona, bo nie wyobrażam sobie ganiania z maszynką co dwa dni.
Obecnie mam philipsa z głowicą goląca i nasadką do "pellingu" i nasadką taką lodową. W sumie ta nasadka mroząca łagodzi ból, ale bardzo rzadko jej używam, chyba ze sie zaniedbam i zarosne wtedy wiecej boli to sobie schładzam ale tak ogólnie to mnie nie boli. Pachy tez oczywiście depilatorem o wiele wygodniej bo tez mi sie tam krostki od maszynki robiły.
Nasadki do pellingu użyłam chyba ze 2 razy tylko Efekt jest fajny ale czasu brak
Golarki używam do bikini i jestem bardzo zadowolona, bo po zwykłej maszynce miałam obrzydliwe krosty a teraz nic.
Gdybym teraz miała kupic depilator kupiła bym zwykły bez bajerów jedynie z głowica do golenia.
_________________ ciesz się życiem takim jakie jest i jakie przychodzi
mnie trochę zastanawia ta nasadka chłodząca, bo mi zawsze leoiej było się depilować i mniej boleśnie jak miałam rozgrzane ciało po kąpieli i porozszerzane pory, a jak próbowałam się znieczulać kostkami lody to było o wiele gorzej
Ja mam depilator Philips Satinelle, beż żadnych nasadek, bo też słyszałam, że to pic na wodę jest.
Jeśli chodzi o ból - można się przyzwyczaić. W tej chwili, gdy golę nogi, to prawie nic nie czuję. A znam dziewczyny, które nawet sobie golą włosy pod pachami Ale dla mnie to już jest hardcore...
Szczerze powiem, że dla mnie golenie depilatorem jest bardzo czasochłonne. Dlatego zawsze depiluję sobie ręce i nogi powyżej kolan, a poniżej lecę maszynką
_________________ "Szczęście polega na tym, całe szczęście, by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów." #########
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum