Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6584 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 10 Marzec 2005, 23:36 Farby do włosów-opinie
postanowiłam stworzyć temat gdzie będą przedstawione opinie farb do włosów tym sposobem unikniemy pomyłek
parę dni temu zafarbowałam włosy farbą Schwarzkopf- Poly Brillance( ma ona dużo pozytywnych opini) i właśnie dlatego postanowiłam akurat tą farbkę wybrać.Wybrałam kolor czarna czerwień i jestem zachwycona kolor nie jest jednolity a mieni się w różnych miejscach na czarno,bordowo ,brązowo. Włoski pięknie błyszczą to efekt chyba tych diamentów
Ja przez długi okres czasu farbowałam swoje włoski sięgające do pasa naturalnymi Chnami.Nie mialam na początku zaufania do farb chemicznych bo balam się że zniszzce coś sobie.Stosowalam te chny i stosowalam i bylam zadowolona bo nie chcialam zbyt intensywnego odcienia.Potem jednak zmienilam zdanie i sprobowalam farby chemicznej(palettechyba) i wlasciwie nie wyszedł mi jakiś zielono - pomarańczowy odcień wbrew temu co sie opowiada na temat chen.
Teraz chcialabym zafarbowac je na jakis jasny odcień a boje sie efektu blondu a la obszczana słoma ...co poradzicie???
Palette to najgorsze świństwo jakie można położyć sobie na włosy! Wszyscy fryzjerzy radzili mi zmienić szampon koloryzujący. Najlepsze ponoć są farby Loreana i Welli... Ja z welli byłam baaardzo zadowolona, a palette przesuszył mi i zniszczył włosy, zaczęły wypadać. Ech, szkoda gadać
I jeszcze mi sie przypomniało - mój fryzjer twierdził, że teraz lepiej jest farbować a nie koloryzować włosy, bo szampony koloryzujące mają o wiele bardziej uszkadzający włosy skład.
Mnie te szampony i tak jak farby działają, zrobiłam niebieską czerń z palette a potem przeszłam na welle i cały czas mam jeszcze odrosty, teraz jak wiąże włosy to za gumką mam czarne a przed własne - brązowe, paranoja, minęło już ponad pół roku myć codziennych i nic nie zeszło, tylko odrobine czerwonego się wdało i jak zaświeci słońce mam rude refleksy :smt013
Margarette - ja bym na pierwsze farbowanie poszła do fryzjera, może zapłacisz nawet 100zł ale dobierze ci farbe idealnie do twoich potrzeb, potem sama sobie będziesz farbowała tą samą i już; wyjdzie taniej
Chociaż nie będziesz rozpaczać, że nie ten kolor czy że nierówno. Tylko wybierz naprawde dobry salon!
Ostatnio zmieniony przez Mimiru 11 Marzec 2005, 11:58, w całości zmieniany 1 raz
Dziwne,bo nic u mnie sie nie działo, ale każdego głowa inaczej reaguje na daną marke.Ja np byłam zrozpaczona po efekcie Delii.Nie mialam wtedy kasy i...yesoo efekt był fatalny,kolor jakby go nie bylo tylko pod swiatlo , jakbym uzyla jakiejs saszetki zmywającej sie po jednym myciu a poza tym wlosy były matowe.Najlepsze farby wg mnie to Feria z l'oreala,i natea z gargner'a.Podobno zajefajny efekt daje safira ...ale coosh bardzo mały wybór odcieni
btw.Mimiru najlepiej używaj szamponów przeciwłupieżowych,wtedy kolor 'zmyje sie" o wiele szybciej.
Po nizoralu właśnie się nie zmył a dostał jakiejś siwej poświaty, na szczęście dzięki słoneczku zrobiło się troche lepiej...
I powtarzam - salon fryzjerski na pierwsze farbowanie nowym kolorem to podstawa!
Aha, o tym palette, że jest do bani mówiło mi 2 niezależnych fryzjerów!
Moja kolezanka polozyla odzywke na 20 minut i splukala jej sie razem z ta farba koloryzujaca
Z moich doswiadczen: pierwsze farbowanie na pewno u fryzjera. Jezeli chodzi o blondy, to efekt slomy niestety jest wlasciwie nieukniniony przy farbowaniu w domu - po prostu kolor sie po pewnym czasie wyplukuje (zwlaszcza na poczatku odzywki mu po prostu 'pomagaja', bez odzywki jest dluzej, ale wlosy sie sypia) i zostaje tylko to rozjasnione. No i nawet jak farbujesz wlosy caly czas ta sama farba to sa co raz jasniejsze.
Ja uzywalam Ferii L'oreal i ona byla najlepsza, pozniej skusila mnie cena Natei - byla totalnie beznadziejna, na poczatku kolor byl strasznie ciemny, po jednym myciu taki jak mial byc blond, a potem kolor zrobil sie taki rudawy, a na odrostach po prostu rudy , wlosy w rozsypce kompletnej.
No i w ogole jasne blondynki musza uwazac na garderobe, bo im latwiej przegiac z dziewczecoscia lub seksownoscia - wyglada sie jak landrynka albo pani przydrozna ;/
Jeśli chodzi o Palette, to nawet jeśli któraś z was jest z niej zadowolona, szczerze radzę odstawić! Większości moich znajomych, która stosowala Palette wypadały włosy, mi wprawdzie nie wypadły, ale kiedy później chciałam zejść z czarnego koloru, okazało się, że żaden fryzjer nie chciał mi po Palette robić dekoloryzacji, bo to paskudztwo tak się wpija we włosy. Oczywiście postanowiłam zrobić ją na własną rękę, dzięki czemu uzyskałam znikomy efekt i kompletnie zniszczyłam sobie włosy. Potem z jakim fryzjerem nie rozmawiałam, każdy psioczył na Palette.
Jeśli chodzi o inne farby, to stosowałam większość dostępnych na rynku ;) Mogę szczerze polecić farby L'Oreala (niestety drogie), natomiast spośród farb chemicznych najlepsze są moim zdaniem Welli, te zwykłe, w tubkach, bo z Decore i Safirą nie miałam przyjemności, chociaż myślę, że mogą być niezłe. Te w tubce mają trzy podstawowe zalety: cenę, jakość i to, że można je mieszać :)
To jeśli chodzi o farby chemiczne, z którymi ja po 5 latach ciągłego stosowania już się pożegnałam. Teraz używam farby na bazie henny Henna Color firmy Venita i chociaż taka farbka nieco szybciej się zmywa, to moje włosy odetchnęły z ulgą :) Farba nie niszczy włosów jak chemia i jest dużo łatwiejsza w użyciu niż henna w proszku. Jedna tubka spokojnie wystarcza na długie włosy, kolor jest śliczny, włoski błyszczące, po prostu cudo!. No i kosztuje niecałe 6 zł :)) Tylko strasznie ciężko ją dostać, niestety :( Najczęściej w kioskach, małych sklepach kosmetycznych, na targach itp. Tutaj macie opinie o tej farbie na stronie wizaz.pl
_________________ Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie
Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie
Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie
Będę używać Google zanim zadam głupie pytanie...
Ja stosuję farbę Loreal'a , zawsze maluje mi mama włosy, a mam ciemny brąz farbowane na czarno. Włosy mam błyszczące , odżywka dołączona do farby. POLECAM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum